Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Gonal ali Menogon, uspehi?

Gonal ali Menogon, uspehi?

Neja, ker je dr. Merlo tudi moj osebni ginekolog mi je vse delal on, preglede,pukcijo tudi položnico sem dobila od njega.
Kdaj vstaviti, da bi bilo uspešno pa ni pravega recepta. Merlo zagovarja, da je maternica najboljši inkubator in kar rad vstavlja 2., 3.dan. Najbrž je odvisno tudi od kvalitete zarodkov, ker zadnjič sem ga vprašala če bi poskusili 5.dan pa je rekel, da bomo videli kako bo šlo-in ni šlo, tko da sem imela samo 1 zarodek in ker se je najbrž bal da bo še ta umrl, sem imela et že čez 2 dni. Je pa baje nekaj večja možnost če ti vstavijo 5.dan v fazi blastociste,če ti seveda do takrat sploh zdržijo.

pa pa

Neja, KT nam dajejo zato, da najprej zavrejo delovanje jajčnikov (jih “uspavajo”), ker potem bolje odreagirajo na zdravila. Jemlješ jih 1 do 2 M ciklusa, torej ne dolgo. Hkrati, ko se jemanje KT izteka, že začneš z Dipherelinom, tako da se ti dve fazi delno pokrivata. Pred dvema letoma se mi zdi, da je bila to posebnost MB, zdaj pa (če se ne motim) KT predpisujejo tudi drugje. Vsaj v tistem obdobju, ko sem sama začenjala s postopki, nobeni drugi (v LJ ali PO) niso dajali KT.

Na vrsto prideš 8 mesecev po zaključenem postopku oz. če štejem čas med mojimi transferji: 10 mesecev. V Mb je samoplačniško treba prav tako dolgo čakati, včasih pa še dlje.

So pa resnično vsi zelo prijazni.

O uspešnosti pa ne vem, kaj bi rekla. Najbrž so vsi trije centri po % zelo blizu, zaradi novih gojišč v Lj imajo zdaj morda oni nekaj prednosti… Glavno je, da se vsi trudijo, da jim/nam uspe! Njim raste ugled (in se nabirajo cekinčki), nam pa trebuščki… 😉

Pozdravček,
Briar

New Report

Close