Gonal ali Menogon, uspehi?
Pozdravljene!
Sem že v četrtem postopku IVF-ICSI in me zanima, kakšne uspehe imate z različnimi stimulacijami, predvsem z Gonalom in kakšno z Menogonom?
Zanima me predvsem, koliko celic, koliko oplojenih in kakšen uspeh? Pa še to, koliko ampul praha ste imele na dan in skupaj v stimulaciji?
Mene malo ‘psiha matra’ in sumim, da imam ‘premalo’ močno stimulacijo. Čeprav je res, da enkrat odreagiraš tako, drugič pa ob ‘isti dozi’ drugače.
Trenutno sem začela s 4 prahi Menogona.
Pokomentirajte malo…..
LP,
Karmen
Imam izkušnje samo z Gonalom. V prvih dveh postopkih sem začela z 2 dozama in so mi jih povečali na 3, vsega skupaj mislim da 11 ali 12 dni do stop injekcije. Imela sem 5 in 6 celic, pri vsaki je bilo za en transfer in še zamrznjenček (ali dva). V tretjem postopku sem že od začetka dobivala 3 ampule, imela 7 celic, 2 pri transferju, 2 zamrznjenčka me še čakata.
Gonal je bolj prečiščen (in bistveno dražji) in bi tudi naj bil močnejši, ampak pri enih preprosto ne deluje. O tem se je nedavno že nekaj pisalo – prebrskaj malo.
Koliko celic (in zarodkov) pa je pri tebi ponavadi? Veš, ni vedno vse v kvantiteti – pravzaprav tu šteje predvsem kvaliteta. Dovolj je ena celica, en zarodek in uspe.
LP
Briar
Alo Briar!
Prvič sem imela po 3 Menogone. Bili sta dve celici, obe oplodili, štiricelične so vstavili.
Drugič sem imela Gonal, popokali folikli, dobila vročino in zbolela.
Tretjič sem imela Klomifen in Menogon, pridelala 2 celici nepravilnih oblik, s punkcijo ni bilo nič.
In sedaj četrtič po 4 Menogone samo. Bomo videli.
Res, ne vem, ali bi še nadaljevala, ali ne.
LP,
K
Revica, imaš kar smolo s temi zdravili. Si sedaj že imela kakšen UZ? Problem je v tem, ker se na enako terapijo telo lahko različno odzove in očitno je to nekaj, na kar zdravniki ne morejo vplivat ali predvidet. Vsekakor ti želim, da bi ob sedanji stimulaciji pridelala (čim več) lepe celice in bi prišla do transferja!
Takole iz firbca pa me zanima, če so ti tretji postopek šteli kot porabljen (izkoriščen), čeprav nisi imela punkcije? Koristiš brezplačne ali si samoplačnica?
Srečno!
Briar
Jaz na nobeno od naštetih zdravil ne odreagiram dobro (svoje ovulacije pa imam velikokrat z dvema folikloma!), s tem da sem na Gonal odreagirala nadpovprečno slabo, kljub temu, da gre za drago in zelo čisto zdravilo. Tudi dr. Reš ni pričakoval take reakcije, glede na prejšnje terapije.
Pa vendar, kot že tolikokrat do zdaj: ni pravila, ni recepta. Ista ženska se na isto terapijo različno odzove.
Maksi
Prvi postopek:
-stimulacija z gonalom,dipherelinom 3 amp., punkcija 17.dan-11 foliklov.-oplodi se jih samo 5, 2 vstavijo,ostali do 5.dne odmrejo
Drugi postopek:
– menogon 3 amp.,punkcija 20.dan- 14 foliklov, oplodi se jih 5, 3 vstavijo, ostala 2 odmreta
Tretji postopek:
-menogon 3.amp, punkcija 17.dan-spunktirajo okrog 15 foliklov vendar samo 5 zrelih, od teh se je oplodil samo 1, vstavijo 1 štiriceličnega…
Rezultat še čakamo, danes je 5.dan po et…
pa pa
p.s Naj ti pa povem, da imam zdaj pri zadnjem čisto drugačne znake,kot pri prvih dveh…
Jaz sem pa probala štirikrat z gonalom…in to po eno ampulo razen četrtič so mi tretji dan povečali na dve.
Od tega sem dvakrat reagirala zelo malo…dva foliklčka…dvakrat pa je prišlo do hiperstimolacije. Oktobra začnem spet…tokrat takoj z dvemi ampulami…
Menogona pa še nisem poiskusla…bom pa če tokrat bo spet tako zanič naslednjič vprašala če ga lahko dobim
Anastasja
Ali si imela te postopke pri dr.Rešu in koliko te je postopek stal, če mogoče lahko poveš.Midva se sedaj odločava, da bi poizkusila še pri njemu, pa me zanima tudi finančna plat tega našega matranja.
p.s:Jaz sem na GK v LJ dobivala po 3 gonale par dni potem pa po dva, pa so dobili 22 celic, 13 je bilo oplojenih, pa potem 6 zamrznjenih, pa sva že vse porabila.
Pa še to:če si bila pri Rešu, ali vedno vstavlja zgodnje zarodke in kateri dan je potem transfer?
škratek
Midva sva pri dr. merlu oz. pogoji so isti kot pri dr.rešu.
Postopek znaša 242.000 + vsa zdravila cca.500 EUR me je prišel Menogon, 3 škatle dipherelina 30.000, pa prometrium 3 škatle po 6 eur =cca. 390.000 sit vse skupi.
Jst sem imela pri obeh postopkih transfer že 3. dan, zdaj zadnji postopek že 2 dan, ker sem imela samo 1 zarodek.
Mislim pa ,da tudi dr. reš dela transfer enkrat 3. dan, 5. dan ..čist odvisno od posameznice in kakšen j bil uspeh same oploditve.
pa pa
Alo!
Prvi postopek sem plačala, zdravila in vse.
V drugem postopku so šla zadravila na zavarovanje. Punkcije in transfera ni bilo.
V tretjem sem sama kupila zdravila. Punkcija in transfera ni bilo.
V četrtem sem spet sama kupila zdravila, bo pa punkcija in transfer, če bo do njega prišlo, na zavarovanje. In to bo po moji evideni prvi postopek na zavarovanje.
LP,
Karmen
To je kar pošteno (če ti kot en postopek upoštevajo tistega, kjer si imela samo zdravila preko zavarovalnice, potem pa samo postopek brez zdravil). Upam, da tudi oni enako štejejo, kot ti… (sem že tudi slišala, da o številu koriščenih brezplačnih postopkov v posameznih centrih (Lj, Mb, Po) odločajo bolj “svobodno” in ne vedno v korist pacientk.
Vsekakor držim pesti, da punkcija in transfer BOSTA – in to uspešna!
Briar
Joj Briar!
Kaj bi dala, da bi bilo enkrat konec teh postopkov in bi se lahko veselila uspeha.
Sama sem že tolikokrat bila razočarana, čeprav seveda vem, da to še ni nič in da so druge dale še marsikaj skozi, vendar moji živci pač vsega ne zdržijo oz. imam nižji prag.
Zaenkrat sem sedaj na začetku četrtega postopka in v nedeljo imam prvo UZ kontrolo. Vendar sem se odločila, da ne bom poslušala, kaj bo govoril, koliko jih je, kakšni so itd…
Ker tudi pri prejšnjem je rekel, ja to jih pa kar nekaj bo, sta bila pa na dan punkcije samo dva, nepravilnih oblik in jih še ven ni vzel, da ne bo nič.
Tako da, verjamem, ko vidim. Vse ostalo je zame farsa.
Midva sva pri Rešu, moj nima semenovodov od tu azoospermija.
Kaj pa ti? Kje si?
LP,
Karmen
Midva sva pa v MB, problem je prav tako moški faktor (zelo slab spermiogram). Z naslednjo M pričnem z jemanjem KT pred prav tako četrtim postopkom ICSI (že imava nekaj skupnega).
Vmes še čakam na izvide kariotipizacije (genetske preiskave). Po eni strani se veselim, da sem spet v postopku – mi je kar hitro minilo od prejšnjega. Po drugi strani pa sem ponovno v nekakšnem krču. Saj veš – ko se bojiš biti prevelik optimist, ker je potem padec na realna tla hud, pesimist pa tudi ne smeš biti, ker je to še slabše.
Bo že nekako…
Ej, za “foro” poskusi neškodljiv trik: parkrat na dan se nežno krožno masiraj po spodnjem delu trebuha (nad jajčniki), ker bi to naj pripomoglo k boljši prekrvavljenosti jajčnikov in njihovemu boljšemu odzivu. Poskusit ni greh. Če ti ne bo pasalo, pa boš kar hitro čutila.
Drži se,
Briar
Jaz nisem iz Maribora ampak sem brala neke študije, da je v Mariboru – v Sloveniji največja uspešnost. Sem tja klicala in vprašala za cene. Sestra je bila zelo, zelo prijazna. Sem bila kar malce presenečena.
Povej Briar, zakaj ti dajo pred postopkom kontracepcijske tablete? Koliko časa jih zoblješ? Aja, pa še na koliko mesecev ti delajo postopek?
Hvala.
LP Neja
Jaz sem tudi pri dr. Meru, ampak mi je punkcije in vnos delal dr. Reš. Kako je to, če si pri Merlu samoplačniško? Kaj potem hodiš k njemu, ti on dela preglede, punkcijo in ostalo? Ti on da tudi položnico?
Pa še to. Zakaj je odvisno kdaj je transfer? Jaz sem imela puncijo 22. pa 24. že transfer. Prvič je bilo tudi tako? Ali je bolje, če je peti dan?
LP Neja