Spoštovani.
Naša 29 letna hčerka ima težko obliko cerebralne paralize. S težavami želodca se srečujemo že kar precej časa, lahko rečem že od otroštva, ko je pred spanjem pogosto kašljala. Po op. posegu je bruhnila rjavo vsebino in takrat me je zd. tehnik opozoril, da bi šlo mogoče za krvavitev. Osebni zdravnik ji je predpisal Nexium. Danes ga jemlje 3x dnevno, skupaj 50 mg. Sicer smo poskrbeli za vso preventivo od višjega zg. dela postelje, do netesnih oblačil pa tudi kar se hrane tiče, večerja pa okoli 18.
Od lani pa se je zvečer ko zaspi pojavilo goltanje in nato hlastanje za zrakom. Prav nič ne pomaga, če jo obrnem, masiram ali karkoli. Zaradi tega sem jo peljala tudi na gastroskopijo, vendar (sem vesela) se še vedno pojavljajo te težave. Izvid preiskave je bil bp, razen mogoče rahle ohlapnosti “pokrovčka”.
Kaj nam je storiti, saj mislim, da se kar “napadi” stopnjujejo tako časovno kot kvantitetno? Je za hčerko sploh kakšna opcija?
Hvala za nasvet, lep dan.
Pozdravljeni.
Poskušajte čimbolj zmanšati možnost gastroezofagealnega refluksa. Vse kar ste naredili do sedaj je pravilno. Poskusite še razdeliti obroke na več manjših preko dneva, izogibajte se gaziranim sladkim pijačam.
LP