golobi na balkonu
Nikar ne odstrani jajca! Kar piše YO sploh ni res! Očitno ne prenese golobov. TUdi pri nas so na tramu pod streho imeli gnezdo. In zvalili so se golobčki. Samo enkrat in NIKOLI več. In nihče jim ni stran vrgel jajc!
RADIN, tudi mi imamo radi živali in tega nikoli ne bi mogli narediti. Nekateri jih žal pač nimajo!
Če že ne gre drugače pa jim naredi drugo gnezdo in ga odnesi v gozd ali pa lonček odnesi v gozd ne
pa potem ogradiš, ježi ne znajo leteti ali pač?
Ko enkrat gnezdijo, ne moreš narediti kaj dosti. Pusti jih, da se izvalijo in odletijo. Potem pa redno nadzoruj balkon in če bodo nanj hodili odrasle ptice, jih preženi in pospravi vse, kar bi lahko služilo kot gnezdo.
Pri mojih starših so golobi enkrat zvalili jajce, vendar pa so se ustrašili moje mame, ki ni vedela, da so tam, in je prišla obest perilo. Jajce so zapustili. Zato zdaj pospravljamo vse, kar bi lahko bila podlaga za gnezdo in preženemo odrasle ptice. Si ne predstavljam, kaj bi bilo, če bi že imeli mladičke in bi jih odrasli zapustili. 🙁
Zasteklitev balkona pa je dobra ideja samo v primeru, če se okna odpirajo na V, ker tako ne morejo noter. Če so okna drsna in jih pustiš samo malo odprta, golobi brez težav pridejo noter.
Jst mam isti problem. Na začetku smo mel poln balkon (totalno nabasan s starim pohištvom). Vmes je bla tud taka mejhna odprta omara, z zvezki in so si nrdil notr 2 gnezdi (itak toplo jim je blo, čist hudo). To smo vidl k smo praznli balkon. Zdej mamo praznga že kše 3, mogoče 4 mesce in golobi so začel delat še več gnezd. Predpostavljam, da jim je to ratu nekak idealen plac. Nevemo kaj nrdit. Help ?!?! Težko je poslušat tisto gruljenje vsak dan k se zbudiš (obup) in vse je posran :S
Sm že brov mal te poste. Pa me zanima tisto z lesenimi palčkami, če deluje in če ja, kje se da to dobit ???
Uniči naj jajce???
Kako brezsrčno bitje si ti!!!
Pri nas so enkrat imeli gnezdo, pa jim je jajce po nesreči padlo iz gnezda, ko so ga hoteli prenesti drugam. Ko bi videli, kako žalostna je bila golobička in golobček jo je tolažil. Še danes ju vidim pred seboj in še danes me zaboli pri srcu, ko se spomnim nanju. Vse bi dala, da bi jima takrat lahko vrnila jajce.
A ti, velika zaščitnica živali, bi ga pa sama uničila?
Vse bolj se mi dozdeva, da si ti velika zaščitna samo steriliziacije/kastracije in ničesar drugega!
Uniči naj jajce???
Pri nas so enkrat imeli gnezdo, pa jim je jajce po nesreči padlo iz gnezda, ko so ga hoteli prenesti drugam. Ko bi videli, kako žalostna je bila golobička in golobček jo je tolažil. Še danes ju vidim pred seboj in še danes me zaboli pri srcu, ko se spomnim nanju. Vse bi dala, da bi jima takrat lahko vrnila jajce.
Vse bolj se mi dozdeva, da si ti velika zaščitna samo steriliziacije/kastracije in ničesar drugega![/quote]
Aha lepo je prvič to vidt, ampak na mojm mestu, k bi vidla že vsaj 10 teh gnezd na balkonu, ti nebi blo več lepo. Predstavli si, da se zbudiš vsak dan v tistm gruljenju golobov. Vroče je zdej poleti tko da dostkrat se splača pustit vrata od balkona odprta. Potem pa medtem k spiš ti pride edn notr in nezna več vn in se zabija v šipo namest da bi šov okol vrat in ga rabš vn spravt. Potem nej samo omenm vs posran balkon polno jajc v vsakm kotu. Vsak tedn edn nov pride vn. Zravn pa še upoštevi, da se golobi nazaj vračajo (teli k se izvalijo).
mal se zamisl pa ne bit tok EMO
Uniči naj jajce???
Vse bolj se mi dozdeva, da si ti velika zaščitna samo steriliziacije/kastracije in ničesar drugega![/quote]
Aha lepo je prvič to vidt, ampak na mojm mestu, k bi vidla že vsaj 10 teh gnezd na balkonu, ti nebi blo več lepo. Predstavli si, da se zbudiš vsak dan v tistm gruljenju golobov. Vroče je zdej poleti tko da dostkrat se splača pustit vrata od balkona odprta. Potem pa medtem k spiš ti pride edn notr in nezna več vn in se zabija v šipo namest da bi šov okol vrat in ga rabš vn spravt. Potem nej samo omenm vs posran balkon polno jajc v vsakm kotu. Vsak tedn edn nov pride vn. Zravn pa še upoštevi, da se golobi nazaj vračajo (teli k se izvalijo).
mal se zamisl pa ne bit tok EMO[/quote]
Zamisli se ti, kajti uničevanje golobjih jajc je zelo kruto dejanje!!
Oh, samo o živalskih drekih in svinjariji, ki jo delajo živali je govora. Jaz precej lažje pucam sranje od živali, kot čistim Slovenijo, ki so jo zasrali ljudje.
Mene vsako jutro zbudijo moje grlice in ptički, ki jih imam. Da ne bi zdaj spet o mučenju, ker so z mano. To so ptički, ki zunaj v naravi ne bi preživeli. Pa me ne motijo s svojim oglašanjem, čeprav začnejo zdaj poleti čiv čiv že mal čez pol peto. Grozno me pa moti hrup s ceste, ko se ljudje derejo ponoči vseeno ob kateri uri pridejo domov, pa spat ne gredo pred eno zjutraj …
Me pa vsako novo življenje pri pticah gane, itak jih umre sorazmerno zadosti, da ni potrebe po dodatnem uničevanju.
Saj.. kaj je tako motečega v gruljenju?
Mi smo enkrat šli za en teden v Nemčijo – najlepša so bila jutra, ko sem se zbudila in so ptički čivkali… Najraje bi se vsako jutro tako zbudila… Mogoče bi se celo navadila zgodaj vstajati…