Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Goljufanje z mikrofončkom na izpitu

Goljufanje z mikrofončkom na izpitu

Zadnjič sem pisal izpit na eni od slovenskih fakultet (ni važno kje).No, eno vrsto za mano in tako malo desno od mene je sedela punca z dolgimi lasmi.Pred začetkom izpita je delovala hudo živčno (kar se mi je zdelo logično, eni so pač pred izpitom živčni, jaz ponavadi nisem).Potem pa pozor.Pred začetkom izpita je asistentka na glas prebrala in razložila vprašanja, ki so bila na listih (pač imatako navado).No in tačas, ko asistentka bere vprašanja, ki smo jih itak imeli vsi pred sabo, jaz hkrati v vrsti za mano slišim šepet.Obrnem se malo nazaj in na desno in vidim v začetku te teme omenjenokolegico, kako cela rdeča v obraz in sklonjena malo naprej šepetaje ponavlja vprašanja za asistentko.Takoj mi je kapnilo, da je preko slušalke in mikrofona z nekom povezana in da tistemu narekuje vprašanja.Potem smozačeli pisat,šepetanje za mano pa kar ni pojenjalo in je trajalo skoraj cel čas pisanja izpta.Asistentka na moje veliko začudenje ni opazila ničesar.Tako je kolegici za mano uspelo s pomočjo pomočnika, s katerim je bila na zvezi, prešvinglati celi izpit.

Kaj bi vi storili na mojem mestu, bi jo zatožili asistentki? Ni neka moja prijatejica (kolegica namreč, pač na videz jo poznam), ampak meni kajtakega ni padlo na pamet, saj, kaj pa bi imel od tega, da jo zatožim…Moram pa priznati, da ima “jajca”, čeprav je ženska.Najbržje na enak na enak prešvinglala že precej izpitov.Je tudi od vas že kdo švinglal na tak način?

Jaz ne bi nič naredla. Pač se je znašla pa to je to. Tudi ti si verjetno že kaj prepisoval. Tudi jaz sem že kdaj celi test prepisala. Itak pa vidiš vse možne vrste prepisovanja tak da je to samo eno izmed možnosti :)))

Jah, to je Balkan, to ni Zahodna Evropa. Tu je goljufanje samega sebe in države vrlina. Zato pa pač imamo BDP nekajkrat manjši od zahodnjakov… Jamrajo pa vsi čez naše majhne plače.

Se bolj ne bi mogel strinjat. Jaz sem ravno zaradi tega naredil faks čisto brez goljufanja. Dandanes vsi samo še copy-pastajo in prodajajo tujo meglo za lastno. Vidim pri svojem fotru. Rak rana celotne nacije.

Ja, te in podobne scene so se pri nas odvijale že v srednji šoli – mikrofončki, mobiteli, fake gips na roki, da so žico skrili sredi poletja….Vse živo se dogaja – žal je tako. Na našem in na vedno več faksih so že montirali kamere, tako da bo slej kot prej švinglanje postalo preteklost. Na Medicinski fakulteti v MB-ju sta bili dve znanki !izključeni! iz faksa zaradi goljufanja pri izpitu – res je, da se pri medicini ne sme švinglat – kam bomo pa prišli?!? 😀 Skratka…Ne naredi nič, ne vtikaj se v njene zadeve…. Enkrat bo že naletela na mino…Važno, da se ti lepo učiš in imaš ”čisto vest” glede svojega znanja 🙂

Ajdi, lepo se imejte….Caw…Lana

ma pust jo, mogoce ji bos zivljenje zjebal, ok pac ni posteno, ampak mogoce je ze padla 5 krat kaj ves

Pa kaj, če je 5x padla. A vam ni jasno, da čist vsak butl pač ne more imet faksa. In potem imamo en kup inženirjev, ki jim še ceste ne bi dal pometat. Ja, pri nas je žal tako kot je rekel striček Skopušnik.

_________________________________________________________________________ Dragon - Bog ima obraz.

Kogarkoli je že imela na drugi strani, ta je moral bitizelo podkovan, gre namreč za zahteven predmet, kjer je treba za izpit naštudirati ne samo knjige, ampak tudi dosti člankov iz raznih revij..Pogosto še doma nekaj dni razmišjaš, ali si res prav napisal; če ji ej tista oseba na drugi straniv slabi uri psredovala in našla prave odgovore…ala ji vera za trud.

Jaz bi takoj posredoval, takšni ljudje ne spadajo v našo družbo.
So sramota za cel svet.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

babnice so itak take, povsod goljufajo in se ti lažejo v friz

men se zdi pa prov fino , ker kar ns zdaj povsod “ucijo” je sam en komaden balast , ki se ga mors napiflat pa si obremenjevat mozgane , ce ni glih neka kriticna stvar ..ala farmacevtske stvari ipd potem podpiram to da ljudje dejansko goljufajo , ker tudi profesorji niso ravno kristalno cisti kar se tice vesti.Da ne govorimo o tem da vecina stvari ki se jih ucimo je se z leta 70 in ma prakticne vrednosti 0,0

Ma jaz bi jo pustila na miru, če se znajde naj se.

Nimaš je kaj špecat, brez veze. Ta bo že v službi najebala.

kok ste eni nesramni, eni pac nismo tok pametni, jst sm tud en izpit delala 3 krat in sm skor samomor nardila zarad njega in sem imela travme in se nevem kaj, in ja tud jst bi posegla po tem, ce bi imela moznost, tako kot sm se jaz za ta predmet ucila, nevem ce sm se za vse skupi.
Prov tezko mi je blo res, zanalasc enmu delat slabo, fak a nimate kej druzga za pocet, nesramnost nesramna,

…slovenskih fakultet (ni važno kje). No, eno….

Ravn to je vazn, ce hoces, da ti odgovorim na tvoje moralno vprasanje. Poleg tega se ker izpit, kolk dejansko je (zanjo) pomembn itd itd, ne pa dolg opis kako si ti to opazil kot pravi Sherlock.

Stvari dobijo pravi pomen sele, ko jih postavis v objektiven kontekst, zato ti lahk brez kakrsnekoli slabe vesti recem, da si slabo = povprecno opisal problem in da te dejstvo da ti nisi svinglu ne nrdi nic bolj superiornega od nje.

Ja, sem svinglu in se bom. Ustimat morm se tudi ekonomijo.

*Dir je kamjeje mjeto? Dir je biu?*

Zarad tega, ker si morala en izpit 3-krat delat, si imelatravme in razmišljala o samomoru? Sori, ampak raje se pogovori s kakšnim psihiatrom.Ljudem s edogajajo stokrat hujšestvari, pane razmišljajo o samomoru, ti si ful preveč občutljiva za ta svet.

se popolnoma strinja, v resnici je bilo 6 krat:) pac takrat sem bila res zatravmirana, ko sem se zivela pri starsih, ki so me cist zamoril s stem kok brez sole nisi nic,to se je hvala bogu koncala ko sm se odselila

psihiatri pa so tako, bila sem 2 krat in sploh te ne jemljejo resno, narocijo pa te enkat na 15 dni, tako da mi to ni nic pomagalo
sam toliko:)

*****….ne pa dolg opis kako si ti to opazil kot pravi Sherlock. *****

Kaj pa je pravzaprav opazil? Pravzaprav samo to, da je punca šepetala.

Mikrofona in slušalke ni videl. Da obstajata, je zraslo v njegovi glavi. Da je punca goljufala so samo njegove domneve.

Jah, sem pač ena redkih bedakov, ki nisem nikoli goljufala pri testih, ne v OŠ, ne v srednji ne na faksu. Pač ni moj stil.

Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da ni vsak kreten za to, da naredi faks. Če ne gre, pač ne gre. In ker se take stvari dopuščajo, imamo kup nesposobnih diplomantov in tiste diplome so pravzaprav nič drugega kot kos neuporabnega papirja. Saj je verjetno res, da so nekateri izpiti taki, kjer gre za neumnosti, ki jih pozabiš takoj, ko nehaš z izpitom. Ampak če si tak tip, da pač goljufaš, če se le da, boš kmalu nehal ločevati med “pomembnimi” in “nepomembnimi” znanji in boš začel ločevati izpite na podlagi tega, ali se pri tem profesorju da prepisovati ali ne. Na koncu boš goljufal, kjer se le da, pa čeprav gre za stvari, ki bi jih moral v resnici vedeti, če hočeš biti strokovnjak na svojem področju. In ostal boš lolek do konca. Prepričana sem, da bo dotična punca, ker ji je uspelo pri tem izpitu, isto delala še naprej. Upam, da se razumemo, da čisto nekritično in ne glede na to, ali je to znanje res pomembno ali ne.

Konec koncev lahko tudi zaključimo, da so vsi izpiti itak brez veze in da lahko komot čisto vse pregoljufamo, če se to dopušča. In na koncu dobimo kos papirja, ki nam pove samo to, da je dotični človek hodil na določen faks. Ali je usvojil določena znanja, pa nam ostane popolna neznanka do zaposlitve le-tega. Pa dobimo kup jamrajočih diplomantov, ki pogorijo že na prvem pogovoru za službo. Bogve zakaj.

ja, mas prav. Velik vec moznosti je, da se je pogovarjala z navideznim prijateljem, saj jo je izpit dolgocasil, ker je prevec znala.

Megic, prihrani take pripombe za zenske.

*Dir je kamjeje mjeto? Dir je biu?*

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close