Gobice
Pozdravleni ! Mene pa zanima , ce lahko custveno nezdrav clovek uziva halucinogene gobe.. Drugace imam probleme s komunikacijo in se sedaj zdravim od manjse socialne fobije, ki pa ni tako huda.. Sam sem namrec v obdobjih, ko sem abstiniral od trave priblizno enkrat na mesec eksperimentiral z gobami in moje izkusnje so bile po eni strani dobre (pomiritev, izguba obcutka da me ljudje ne marajo), po drugi strani pa sem vcasih dozivljal neka cudna paranoicna stanja, ko sem mislil da sem v labirintu, in smo sedeli z druzbo v sobi, na kavcu, jaz pa sem begal s pogledi sem ter tja in se mi je zdelo da sem v nekem modrem labirintu brez izhoda.. Vcasih me je tud nabediral, tko da sem v prevelki mnozici zaceu bluzit okol, in sm se pocutu kot v nekem filmu..Enkrat sm pojedel trip in sm hodil po potki gor in dol ter z marelo udarjal ob tla, zdelo se mi je kokr da sm na konju in je to moj bic.. Kaksne so pa kej vase izkusnje z gobami?
Če lahko čustveno nezdrav človek lahko uživa gobice? Lahko? Bolje bi bilo rečeno priporočljivo ali ne.. Jaz mislim, da je to tvoja odločitev, vsekakor pa, če že, bolj odobravam travo, kot gobice.. Manj fleša…
To, kar počneš, je le beg pred realnostjo, ki je vsekakor lepši, z manj problemi, ni pa to to. Ne moreš bit celo življenje pod tem vplivom..
Jaz mislim, da se je bolje s težavami najprej spopasti brez substanc.. (čeprav priznam, sama sem velikokrat našla rešitev ravno takrat, ko sem bila zadeta.. rekla bom, da sem takrat znala gledati z drugačne plati, na katere drugače ne bi pomislila.. kdaj precej stvari spregledaš, ko si nad oblaki, je pa res, da tega ni za izkoriščati…)
Hmmmmmm….
Kako se lahko spoštujete, če za sebe mislite, da niste sposobni spoprijeti se s težavami?….to mora biti groza, sam o sebi misliti slabo…. Pa če sebe ne moreš prepričati, da si gospodar in “proizvajalec” lastnih čustev in misli, kako boš potem nekoga drugega prepričal, da obvladaš svojo življenjsko pot?…kot da imaš roke, pa z njimi ne znaš jesti…
…in za to ne rabiš nobenih substanc…veliki izziv je, spoznati samega sebe, svoje meje in spreminjati pri sebi vse, kar ti ni všeč…
hmmmmmm…kot da še vedno dojite pri mami…in nočete shoditi…kakate in lulate itak vsepovsod…
…ljudstvo Aburigini komunicira telepatsko…uspelo jim je…ker so poskusili…
…vi pa še to nočete….
Želim vam čimmanj bolečo pot ven iz odvisnosti…
Življenje je lepo
Že nekaj časa nazaj sem prebrala tvoj prispevek in od takrat naprej skozi razmišljam zakaj jih uživaš. Jaz si te gobice predstavljam kot nekakšne strupene gobe, ki rastejo v gozdu in so zelo neokusne, mogoče tudi zaudarjajo. Tako si jaz to predstavljam. v moji predstavi je to ena zelo neokusna stvar. Kako jih ti lahko uživaš? Ali se ti nič ne gnusi? Heroin, kokain… se mi ne zdi nagnusno, ampak halucinogene gobe! Skozi že razmišljam o tem zdaj sem pa kar napisala.
a maš ti kero tako osebo, ki ji lahko zaupaš? ti rabiš nekoga, da bi pazu na tebe. mislim tako, da se pogovarja s tabo in te pomiri, ko ti je hudo. ne vem, če me razumeš. v ker drug lepši svet hočeš? sej je sam en svet. vsem je kdaj hudo in težko. kaj so ti naredili doma da se hočeš odselt?
upam, da boš nehal s halucinogenimi gobami
Hej…..moram ti odgovorit….
Starši so izgovor….vedno…..bežiš pred seboj in svojim notranjim svetom…
V tvoji glavi se pojavljajo grde in boleče slike…ti se jih bojiš in razumem, da poskušaš od njih zbežati…TO JE ČLOVEŠKO…..eden od načinov je tudi uživanje različnih substanc, ki ti resnično to grdo sliko v glavi spremenijo…
IN TI JE KONČNO LEPO!!!!
Ljubi moj, neznani prijatelj….v tem tvojem ravnanju ni nič narobe….
Narobe je to, ker so POSLEDICE takšne pomoči samemu sebi POGUBNE…zanesljivo peljejo v SMRT……
Kako naj ti to še razložim?!?!…recimo tako…..
Lačen si….hudo lačen in se ti blede pred očmi…..naletiš na mušnice gobe…
stvar je taka…..jih poješ in nisi več lačen…občutiš končno olajšanje in ugodje sitega trebuščka…..vendar…….ČEZ TRI DNI BOŠ ZAGOTOVO UMRL!!
Se strinjaš z mano??????
Prosim te, da se spomniš še ene pravljice iz otroštva…JANKO IN METKA…
Hudo prezebla in lačna sta tavala po gozdu….naletela na hiško iz čokolade in bonbončkov…tam je bila še ena teta, ki jim je celo ponujala kuhane piščance in svež kruh….pa sta Janko in Metka vseeno pogruntala, da bo izid tega ugodja črn…tista prijazna teta jih bo skuhala v loncu in pojedla…
in kaj je Janko naredil???…kljub hudi lakoti, vsega tega ni jedel, temveč premišljeval o begu….hmmmmmm….kam???…da se bosta vrnila domov v hiško, kjer je bilo potrebno za kos kruha kar garat v gozdu in orat trdno
zemljo…da se bosta soočila z zlobno mačeho…in to je bilo boljše, kot sigurna smrt v loncu….
To je poanta vsega…ko se začneš boriti, se vsak problem ustraši in zbeži nekam v neznano…potem se sprašuješ, kakšna mona si bil, pa to sploh ni bil veliki problem….
////////
Jaz sem na tvoji strani, če ti to kaj pomeni…te podpiram in upam, da boš zbral moči in se odločil za življenje med prijaznimi ljudmi, ki te imajo radi, pravimi prijatlji….od mene prejmi prijateljski objem….SREČNO…
Hvala ti za nasvet in vzpodbudo,BetyRR!Ja,maš prav ni to rešitev.Sej drugač se ne zadevam več že nekje od februarja,gobe pa sem nazadnje pojedel za nov let.Te tvoje zgodbice so kr zanimive in poučne..To mi pa ful pomen da si na moji strani.Hvala ti!Lep pozdrav,no sej mogoče se srečava kdaj kje,srečno tud s teboj
ne,skor bi reku da nimam trrenutno nobenga k mi loh nevem kako zaupam..z družbo smo se razšli,tko da zdele nimam nobenga več frenda..mam enga kolega,pa nekej znancev še,sam njim ne bi nevem kaj zaupu.z družbo pa k smo bli smo se ga pa sam zadeval,pol k sm pa povedu da mam kak problem,so se mi pa posmehval če so bli zadeti,zato jim tut nikol več nism zaupu.no,sej gob ne jem več,zadet pa sm biu nazadnje februarja..lep pozdrav,astrid girl
stari,ti pejt v naravo s kolesom,al pa tečt,pa sprošči se.to ti ne bo pomagal če boš gobe žru,al pa travo kadu al pa pil,spidiru se ga karkol nč od tega ti ne bom pomagal.pomagal ti bo mogoče sam tok da boš loh kje zadet kako podrl v tvojem resničnem lajfu pa ne..skratka..lej..če boš zadet boš še bolj paranoičen kot si,dokler si ne spravš psiho na zgornjo samozavestno raven ti zadevanje odsvetujem.druž se s folkom k te bo sprejemu,k te nav tunku,pa pejt vn.pejt v naravo človk,spoštuj se,deli na seb,in bot bojevnik.to ti pravm
ajd
čav!pr men je zdej bol, sm deloma že razčistu sam pr seb.vseeno pa:pot je še dolga.tko da vsak dan posebi delam na samozavesti,drogiram se ne,grem pa žurat na vsake tok,k to je treba skoz v lajfu ga čimveč žurat ne glede na vse,pa takt spijem malo piva,samo v zelo majhnih količinah,pivo ali dve..pa mi je čist kul,sprostim se.delam vaje za sproščanje.kaj nej še rečm?ja,na začetk sm si mislu:zdej k si nehu kadit pa čvakat se boš pa čist v bad človeka spremenu,ne boš več to počel kot si takrt,ne boš več tega pa tega poslušu čist drugač boš razmišlu,čist drgač se počutu.pa ni tko..čist isti sm kot prej,z razliko da sem za malenkost bolj odprt,in se ne pustim več da me kdo za…ava,bolj se znam postavt zase,ko sm bil zadet mi je blo vseeno.hvala ti astrid da si se spomnla name,seveda bom še kej pisal,tut ti piš pa uživaj in lepo se (s)mej!življenje je kratko,uživajmo ga