Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Gobelini- nasvet prosim

Gobelini- nasvet prosim

Imam eno vprašanje za tiste ki se spoznate na gobeline. Namen imam tole stvarco kupiti za roj.dan,pa ne vem kje in kakšno kupiti. Predvsem rabim nasvete glede debeline, moram povedati še da že dolgo ni tega delala. Sedaj pa ima spet čas, upokojenka.
Predvsem me zanima možnost nakupa na štajerskem. Da bi imeli večjo izbiro in ne predivje cene. Hvala za pomoč in lep pozdrav.

V Mb prodajajo gobeline v eni trgovini V City centru v prvem nadstropju (žal ne vem kako se trgovina imenuje) in v prodajalni Biserka v Gosposku ulici (center). Morda še kje 😉
Nekateri imajo prejico že zraven. Žal ne vem kakšne so cene, verjamem pa, da ti bodo prodajalke prijazno svetovale :o))

če nočeš faliti malo jo tako okoli- kot mačka okoli vrele kaše potipaj, kaj ji je všeč, da dobiš ali je to pokrajina, ali kakšna slika -katera….. in potem boš lažje nabavila. Bodi malo diplomatska!

Najlepše gobeline sem do sedaj videla v trgovinah Pletina (Štajerski konec sta v Velenju in Šentjurju-verjetno ti je daleč), so pa cene za malo večje kar visoke. Meni najlepši so Royal Paris, cena za gobelin cca 40x55cm je okrog 80€. Pozanimaj se kaj je gospe všeč.

Zdi se mi, da se trgovini v 1. nadstropju v City-ju reče Zlata nitka.

Biserka v Mb je kar draga. Poglej v Qulandiji, ne vem kako se reče trgovini.
Veliko izbiro pa imajo v eni mali trgovinici v Ruski ulici (spet se ne spomnim ime)

Nekaj gobelinov imajo v Maxi centru (to je bivši C+C Koloniale) – mislim da cene niso previsoke, imaš pa eno trgovino na Teznem (malo naprej od tezenske tržnice) mislim da je Safir (al nekaj podobnega), potem je ena trgovina na studencih (ima veliko izbiro) – mislim da je Elna (prodajajo šivalne stroje, gobleme, prejice, volno,…).

Hvala za info, se bom kar na lov odpravila malo pogledat, upam, da mi bodo prodajalke vedele svetovati glede zahtevnosti in debeline prejic. hvala še enkrat in lp.

KAR SE TIČE DEBELINE IN MATERIALOV: imaš s prejico (7, 5, 3 nitke) ali volnene. Če že dolgo ni delala tega ali pa po možnosti celo slabše vidi, ti rpiporočam najdebelejše nitke. Bi se pa izognila volni, ker izdelki niso tako lepi. Odločitev je pa tvoja…

BB

Jaz sem gobeline včasih naročala kar po telefonu. V Deltex na Vrhniko. Njihova št. je 01 750 52 96. Lahko jih prosiš za katalog gobelinov, tako si boš doma lahko v miru ogledala in izbrala. Gobelini so pa Royalovi iz Francije in so resnično čudoviti, sama sem jih že zašila zelo, zelo veliko.
No gobelin si lahko potem kupiš v kateri od trgovin, ki so ti jih omenile že zgoraj. Kajti če naročiš po telefonu je kar precej poštnine. Jaz gobeline drugače kupujem (oz. najprej naročim, potem pa čez nekaj dni dobim) v trgovini Ana v Hotinji vasi, ali pa na Ptuju.
Zadnji gobelin, ki sem ga šivala 19×49 je stal 30 evrov.

Veliko izbiro imajo tudi v spletni trgovini.; http://www.pletenje.eu/gobelini

New Report

Close