Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca gnojenje rane

gnojenje rane

Spostovani !
Moj moz, 67 let, je imel pred pol leta eksplorativno laparotomijo. Deseti dan po operaciji pride do dehiscence rane, nato rana ponovno zasita. Osmi dan sive ponovno odstranijo. Rana se se vedno gnoji. iz dveh luknjic priteka zelenkast gnoj v velikosti kovanca.
Prosim za vase mnenje o celjenju rane.

Spoštovani!

Predvidevam, da je vaš mož ob tem prejel tudi antibiotik, s pomočjo katerega bi celjenje okužene rane pospešili. Vsekakor me zanima, kakteri antibiotik je prejel in koliko časa ga je jemal. Dovolite mi še, da vprašam, ali se ob laparoskopiji odkrili morebitno težje bolezensko stanje, ki bi gotovo oslabilo imunost in delno povzročalo večjo verjetnost vnetja.

V pričakovanju vašega odgovora vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Posiljam odpustne diagnoze:

Ileus bolus
Dehiscentio laparotomiae
Cholecistytis acuta calculosa
St.p. resectio ventriculi subtotalis

L. 1991 prometna nesreca, 30 dni v komi, 17 zlomov, 20 obtolcenin na mozganih.

Vsak dan prevezovanje rane. Kolicina gnoja je enaka.

Zahvaljujem se za vase zavzetje za moj primer in se priporocam za navodila.

Spoštovani!

Kar nekaj stresnih obdobij je že za vami. Vedno namreč pretežni del bemena nege nosijo bližnji – žene ali možje, otroci.. Zato zelo razumem vašo zaskrbljenost. Kako lahko pri stvari ukrepate kot laik?
Pri vseh okrevanjih je zelo pomembna prehrana. Svetujem, da je ta čim manj mastna. Ker nekatere ljudi po posegih, ki jih je imel vaš mož, ob uživanju svežega sadja ali zelenjave “zvija”, predlagam kuhano zelenjavo ter kompote (seveda ne s slivami), pire. Pri tem pa se uniči precej C vitamina, zato bi ga bilo smiselno dodajati. Pomembno je tudi uživanje tekočin. Da ne bo napenjanja priporočam janežev čaj. Kumina tudi zelo pomaga in jo dodajajo kuhani hrani. Ob morebitnem ponovnem pojavu vročine ali mrzlice morate govoriti z zdravnikom.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close