Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija Gnojenje po odstranitvi modrostnega zoba

Gnojenje po odstranitvi modrostnega zoba

Pozdravljeni,

Pred dobrim mesecem dni sem si dal odstranit modrostni zob na levi strani spodaj. Na začetku je bilo vse v redu čez kak teden ko pa je oteklina izginila se mi je začelo vse gnojit. Šel sem k osebnemu zobozdravniku, ki mi je dal v usta nekakšne trakce, da je gnoj iztekal. No zdaj teden kasneje pa imam še vedno pod dlesnijo gnoj in je zelo moteče, ker se vsako jutro zbudim rahlo otečen in čaka kar nekaj časa, da oteklina izgine. Zdaj me pa zanima, če grem na oralno kirurgijo, da bi mi prerezali da se gnoj izteče al kako to poteka? Ko ti prerežejo dlesen se spet pojavi oteklina, ki traja kakšen teden? Ali ti tudi tukaj potem dajo noti šive in ali je potrebna kakšna napotnica ali lahko grem tja kar tako z izvidom?

Hvala in LP!

Pozdravljeni. Tisti, ki vas je operiral, zagotovo ne bo kompliciral, če se pridete pokazat zaradi težav, ki jih navajate. Če se v tkivih nabira gnoj, je potrebno vzpostaviti ustrezno drenažo. Kako, je odvisno od primera do primera. Običajno se rana po vzpostavitvi drenaže ne šiva. Jasno je, da v takih primerih celjenje poteka dlje, ampak po zacelitvi ran se vzpostavi spet normalno stanje.

Lep pozdrav, David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close