Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo gnoj v zobu nikakor ne gre ven

gnoj v zobu nikakor ne gre ven

Pozdravljeni!

Rada bi še mnenje nekoga glede mojega zoba.

Nekje spomladi (april, maj) lanskega leta mi je zobozdravnik odprl zgornjo štirico in ker je bila gnojna, je v zob dal neko zdravilo. Ker je bilo boleče in mi je dlesen potem otekla, mi je nekaj časa puščal zob odprt. Na tri tedne sem hodila na čiščenje, potem je ugotovil, da naj bi bilo kar uredu in ga mi je julija zaprl s plombo. Po dveh groznih dneh bolečin, sem šla k dežurnemu, da mi je zob odprl. Od takrat naprej, od 7.7.07 pa vse do danes me imam zob vseskozi odprt,ker naj bi se čistil. Sedaj mi ga hoče zobozdravnik spuliti, ker pravi, da to zdravljene ne daje nobenega rezultata. Zadnjič, ko nisem bila ravno za to da gre zob ven,je rekel da mi bo dal še neko zdravilo (kalcij pulpa), pa bomo videli. Kaj naj naredim, je zob res za ven? Ko je odprt me sploh nič ne boli, kadar pa mi gre z neko iglico noter, da ga sčisti, pa me zaboli, ravno tako začutim malo bolečino, če otipam dlesen direktno nad zobom.

Naj dam zob ven, ali je možno še kakšno drugo zdravljenje?

Hvala za mnenje!

lp melita

Spoštovana melita,

brez ogleda rentgenskega posnetka težko sodim o pravilnosti odločitve. Če je zob odprt že 6 mesecev, je verjetno skorja nemogoče doseči odstranitev vseh mikroogranizmov, ki so se naselili v predel ob korenini.
Če je predel nad korenino boleč, pomeni, da vnetje v tem delu verjetno vztraja (kar je deloma tudi posledica tega, da je zob že toliko časa odprt).

New Report

Close