gnoj in krvavitev
Pozdravljeni,
pred enim tednom mi je zbozdravnik začel zdraviti zob (sedmica levo zgoraj). Sčistil mi je kanale (eden je bil problematičen), mi dal zdravilo, zdaj pa imam zob odprt, v petek pa naj mi bi ga zapolnil. Opažam, da mi iz zoba, ki sice več ne boli, še vedno teče gnoj. To sem omenila tudi zobozdraviniku, pa mi je rekel, da ga to čudi, ker je kanal povsem suh. Včeraj sem na vati ušesne palčke, s katero sem malo podrezala po “breznu”, opazila tudi nekaj krvi. Opažam jo tudi med čiščenjem zob.
Naj tudi omeni, da je področje, na katerem se nahaja ta sedmica, že dolgo na udaru, saj imam med 7 in 6 stalno kakšna vnetja (nastajajo mi žepi, ker sta zoba zelo skupaj in niti redno nitkanje in higiena ne pomagata). Rentgen ni pokazal nič posebnega (da bi stvar prešla na kost ipd.).
Je možno, da mi kri & gnoj dejansko tečeta iz tega vnetnega področja in se stekata v odprt zob, ali pa je to direktno iz odprtega zoba? Zob bi namreč rada obržala …
Upam, da sem bila dovolj jasna.
Hvala!
Spoštovani,
stomatologija je stroka, kjer se brez kliničnega pregleda žal ne da narediti točnih zaključkov, kot sedaj, v vašem primeru. Gnojni izcedek lahko prihaja tako iz gingivalnega žepa, kot iz koreninskega kanala zoba. Zob boste pa najverjetneje obdržala, saj z zdravljenjem še niti niste pričeli. Stroka nam veleva, da se za vsak zob trudimo, ga zdravimo in ohranjamo čim dlje, tako da se vam ni potrebno bati izgube zoba.
Pozdrav,