Gnoj
Pozdravljeni,
vprašanje je popolnoma nenatančno; gnoj se lahko nabere v pulpi, v parodontalnih tkivih, v mehkih tkivih ipd. Zdravljenje se razlikuje glede na vzrok in lokacijo vnetja. Tudi zdravljenje ni nujno antibotično. Za odgovor bi žal potrebovala klinični pregled, rtg ipd.
Srečno.
Lep pozdrav! Starta sem 17 let. Pred 4 dnevi sem odstarnila zob (6 desno) po posegu mi je zobozdravnica dala vato v zob oz. rano in sterilno gazo v katero sm vgriznila …. Za gazo mi je rekla da jo odstranim ko mine pol ure. Za vato mi je pa rekla da se bo sama stopila. Ko mi je anesteija popustila nisam imela nobenih bolečin proti večeru pa me je začelo boleti bolelo me je vse do včeraj in imela sem natekel mandelj na desni strani (pod zobom) , vročine ni bilo . danes pa čutim da z to vato nekaj ni vredu in se bojim da je nebi smela imeti v rani saj čutim da je rana gnojna oz. čutim gnoj in vonj. Klicala sem tudi v dežurno ambulato pa se mi ni nihče javil. Sedaj nevem kaj naj naredim odstranim vato sama? Strah me je da nebi prišlo do kakšnih zapletov. In ali je sploh možno da obstaja taka vata da se bo sama stopila v votlini oz. rani . Prosim Vas za čimprejšni odgovor …. hvalaa
Pozdravljeni,
v ekstrakcijsko rano vam zagotovo niso vstavili vate; to bi bilo zelo nestrokovno, pač pa verjetno preparat za zaustavljanje krvavitve. Bilo bi pa pametno, da obiščete zobozdravnico, ki vam je zob izpulila, da ona oceni, če je potrebno kaj postopati.
Srečno.
pozdravljeni!
vceraj sem izpulila vn 8 in 7…ko mi je izpulil mi sprva v rano dal majhno vatico nato pa veliko
in mi je rekel da cez pol ure izpljunem ven…zanima me ce je mozno da je ta mala vatica se vedno v rani al je to kaksna posebna vatica ki se lahko stopi…strah me je da se to ne zagnoji…koliko casa je normalno da ta rana boli,koliko dni??hvala za vas odgovor
Pozdravljeni,
če je zobozdravnik rekel, da morate vatico izpljuniti, ste morala to storiti. V samo rano se vatice ne vstavljajo. V ekstrakcijsko rano se lahko vstavljajo preparati za zaustavljanje krvavitve ali kostni nadomestki, vendar se potem rana tudi zašije. Rana boli glede od velikosti; v povprečju teden dni.
Srečno.