Gluteus medius
Pozdravljeni,
Bila sem na UZ. Izvid: Tendinoza gluteus mediusa.
Ob dolečenih gibih (predklon, kašelj…) me namreč zelo zaboli ta mišica, takrat mi tudi za nekaj trenutkov rahlo zamravljinčijo prsti na nogi. Imam občutek, kot da je noga utrujena in me zateguje tudi v mečih in stegnu, tako da moram večkrat na dan narediti raztezne vaje. Ko se je to začelo pred nekaj meseci, je namreč spominjalo na išias, to diagnozo mi je postavil osebni zdravnik. Fizioterapevt je rekel, da je problem v SIS skepu in so simptomi podobni išiasu, fiziatrinja je mnenja, da ni išias pač pa je problem v tendinozi omenjene mišice. Kakor koli, mene boli, utruja… Ali lahko manualna terapija pri tem pomaga? (Upam, da ja.) Me pa tu in tam zaboli tudi ledveni del. EMG nog je bil brez posebnosti.
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni,
s tehnikami manualne medicine vam po vsej verjetnosti lahko pomagamo pri omenjenih težavah. Predvsem moramo natančno pregledati slike ledvenega dela hrbtenice in sakroiliakalnih sklepov. Sumim, da v vašem primeru ne gre za t.i. tendinitis, ker v večini primerov ne povzroča sevanje mravljincev v nogo in je tudi sam po sebi zelo redek simptom. Sicer zgolj na podlagi izvida, vendar sumim, da gre v vašem primeru po vsej verjetnosti za katero od oblik lumboishialgije.
Za bolj natančen nasvet bi nujno morali opraviti pregled, na podlagi katerega vam lahko natančno svetujemo, kako naprej. Priporočam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj pa prinesete tudi vse izvide in slike.
Lep pozdrav,