Najdi forum

Gluten

Spoštovani,

pred približno pol leta sem zaradi prebavnih težav (napihnjenost, krči ..) doma naredila krvni test, ki naj bi potrdil netoleranco na določena živila – Food detective test (http://pharmis.si/izpostavljeni_izdelki/za_testiranje_intolerance_na_hrano_priporocamo/7/food_detective/). Potrdil mi je netoleranco na mlečne izdelke, žita in gluten. Zanima me, ali so takšni testi zanesljivi in ali je smtrno, da naredim še nadaljnje teste pri zdravniku. Ko sem izločila gluten in mleko iz jedilnika, se je stanje sicer malo izboljšalo, vendar občasno se vseeno pregrešim, ker je težko vztrajati na neki dieti, ki morda sploh ni potrebna. Kako izgleda takšen pregled pri zdravniku oziroma kakšen je postopek biopsije?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

teh testov ne poznam, pri zdravniku boste dobili napotnico za gastroenterologa, ki vas bo napotil na preiskave. Brezglutenska dieta lahko zamaskira bolezen, tako da na pamet dietae ne priporočam.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close