Najdi forum

GLUTAMIN

Helo!

Mam eno uprašanje. Treniram 3-4 krat tedensko. Ker bi rada jemala dodatke kk prehrani in se na njih prav nič ne spoznam, se zanašam na vas. Je primerno po treningu vzeti prah ali tablete Glutamin? So škodljive? Jih lahko jemle vsak, tut tisti ki so se pravkar začeli malce gibat?

Za odgovore vam bom zeloo hvaležna.

HVALA IN LP

kakšni so tvoji cilji in kaj želiš dosežti z uporabo dodatkov moraš najprej povedat. dodatke lahko uporablja vsak, tudi popoln začetnik. je pa seveda vprašanje če jih sploh potrebuješ.
glutamin ni nič drugega kot aminokislina, ni škodljiv in ti ga imaš najbrž kar nekaj v sebi. približno 60% aminokislin, ki se nahajajo v skeletnih mišicah je glutamina.

Glutamin je ugoden za imunski sistem in ne skodi, ce ga jemlje kdorkoli. Ce treniras, pa ga je res najbolj pametno vzeti po treningu. In raje v prahu kot v tabletah.

__ http://www.cenim.se

kot začetnik, ne vem zakaj bi jemala l-glutamin, res ti ne more škoditi , a verjami, da tvoje telo nima potrebe po dodatnem vnašanju te sub.
ko boš z treng. napred. je smoterno posegati po raznih sub. med njimi tudi amino kiselinami , kamor spada tudi l-g.
predvsem glej, da boš posegala po zdravi prehrani, izugibaj se maščobam (predvsem tistim skritim) razni namazi, jajca, peciva….
če te zanima , kaj več se obrni na moj email.naslov ti rade volje svetujem , kakor tudi drugi.

iztok

Moji cilji so hitreje pokuriti odvečno maščobo ter pridobiti nekaj mišične mase. Velika sem 165 in 56kg.

Redno se rekreiram 3 mesce + zdrava prehrana.

če bi res rada na hitro skujšala ti bolj kot L-GLUTAMIN priporočam, kakšen fat burner. to so pripomočki , ki resnično delejajo čudo. glavna sestava je cofein, ter, če ne piješ kave bo imela stvar nate še boljši efekt.
predvsem se drži dijete. po načinu, da naj se prehrana od jutra proti večeru temelji na :zjutraj O.H.————da pa zvečr prideš v na B. hrano.
obroke si narediš tako, da bolj se blizaš večeru, bolj izločaj iz prehrane O.H, da pa proti večeru, zadnja dva obroka temeljita samo na B. prehrani.
vedeti moraš , da ostajajo tudi B. (beljakovinske) dijete, saj ima 1g b. 4kcl da pa naše telo ta gram belj. prebavi porabi 8 kcl (kar se reče,da imajo čiste b. negativne kalorije)

Z l-glutaminom bos naredila nekaj dobrega za lastno zdravje (ceprav neposredno na sportne dosezke vecinoma ne deluje, ga pa v jemanje priporocajo osvesceni zdravniki), s fat-burnerji bos vecinoma drazila centralni zivcni sistem, ucinek je pa vprasljiv, se posebej ce se bos zanasala zgolj nanje in se posebej, ce bos posegala po legalnih fat burnerjih (s tem nocem reci, da nelegalni ucinkujejo drasticno bolje…)

__ http://www.cenim.se

Glutamin je odličen tudi kadar zaužiješ dnevno veliko beljakovin oziroma “kisle” hrane (ki niža pH) oziroma po intenzivnih naporih (anaerobno – zaradi presnove glukoze večinoma v laktat, ki zniža pH) – skratka vse kar vodi v (metabolno) acidozo… – če grem rahlo v detajle – glutamin se metabolizira v celicah ledvičnih tubulov in pomaga pri ravnovesju bikarbonatnega pufra, kar je izredno važno v primeru acidoze.

Kot je že nekdo dejal tudi pozitiven vpliv na imunski sistem in prebavo (hrana za črevesne bakterije, kakor mi je znano).

Moj sklep – če imaš vse druge pomembnejše dodatke oziroma dovolj (veliko) denarja in ne pričakuješ od njega (kot recimo naivni začetniki – rekreativni bilderji) 10kg čiste mišične mase… potem vsekakor en izmed res koristnih dodatkov (v morju neuporabnih) – predvsem iz vidika zdravja.

Hvala vm za odgovore.
Ker Glutamin mi pa priporočate? Kateri izdele?

Lp

New Report

Close