Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Glukoza

Glukoza

Spoštovani dr. Rebolj!

Že leto dni se mi povsod po telesu delajo neki abscesi, ki se potem z Amoksiklavom pozdravijo. Osebna zdravnica, mi je rekla, da se tukaj pač ne da nič narediti, razen da bi bilo mogoče pametno pogledati še cuker.
Ker nism mogu spet do nje sem šel samoplačniško. Laborant me je opozoril, da je to brezveze, saj je urah 14 popoldne in da sm sedaj že itak sestradan (bil sem tešč, od obroka je minilo 15 ur). Pil sem samo veliko vode. No cuker je bil 4,8 (3,6 – 6,1). A je ta vrednost sedaj verodostojna? A bi moral biti nižji? Ker postavi se mi vprašanje, kakšen je potem, ko nisem tako sestradan?

Lp

Pozdravljeni!
Če je bila preiskava opravljena na tešče, je izvid verodostojen. Sladkor v krvi pa ne pada sorazmerno s stopnjo lakote, saj mehanizmi v telesu poskrbijo, da ostaja v normalnem območju. Tudi če bi bili še bolj sestradani, bi moral ostati nekje znotraj teh meja.
LEp pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za Vaš hiter odgovor!

Sem vesel, da ta vrednost torej velja in da je normalna. Ampka a mi lahko mogoče priporočate, ka bi lahko še naredil proti tem infekcijam? Diferencialka je normalna, no eozinofilci so mal prenizki, ampak vem, da to ni noč takega. Sladkor je bp. Testiral sem se na HIV in je izvid negativen. Redno skrbim za higieno. Menite, da bi bilo dobro iti do infektologa, da bi preveril, če nosim v nosu stafilokoke?
Saj res ne paničarim, ampak mi je pa grozno škoda biti vsake toliko časa na Amoksiklavu zaradi takih zadev.

Pozdravljeni
Za ponavljajoče abscese ne potrebujete nujno bolezni, ki bi vplivala na vašo imunost. Poleg ukrepov, ki skrbijo, da je na koži čim manj bakterih (higiena, mila…), je lahko koristen izvid brisa, ki ga lahko opravijo infektologi. Če je to potrebno, naj seveda oceni vaš zdravnik
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close