Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Gluha na eno uho

Gluha na eno uho

Pozdravljeni!

8 let stari nečakinji je danes specialistka potrdila popolno gluhost na eno uho.
Ker tega do pred kratkim ni nihče opazil in ker na ultrazvoku ni bilo nobenih vidnih preprek, je bilo staršem rečeno, da ni rešitve. Stroka je izjavila, da je možnosti za okvaro toliko, da jih nima smisla iskati in da je verjetno okvara že prirojena. Za starše je to velik šok.

A res ni načina, s katerim bi se lahko ugotovilo vzrok za okvaro in posledično možno rešitev?

Hvala!

Spoštovani!

Odgovori za vaše pismo so krajši, ker je vaše pismo nekoliko nenavadno. Omenili ste, da enostranske gluhosti deklice do pred kratkim ni nihče opazil? Ni mi jasno, kaj in kdaj so naredili preiskavo na ultrazvoku?

Kot so že omenili kolegi, je možnosti za okvaro veliko. Dostikrat pa tudi ni prave rešitve za izboljšanje sluha.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Saj ravno to je malo čudno.
V porodnišnici pred malo več kot 8 leti naj tega ne bi opazili !?
Na raznih sistematski pregledih do 8 leta tudi nikoli nihče ni nič opazil.
Opažati so začeli starši sami doma (moja sestra in mož). Na njihovo prošnjo je bil pregled pri specialistu opravljen pred nekaj dnevi, takrat so naredili tudi ultrazvok.
Vendar nam ne gre v glavo to, da so po enem samem pregledu zdravniki dvignili roke in rekli, da se ne da nič pomagati, ker pač ne poznajo vzroka.
A ne bi lahko opravili vsaj kakšnega dodatnega pregleda in mogoče vsaj poskušali ugotoviti vzrok. Zaenkrat niti ne vedo, ali je gluhost prirojena ali je posledica poškodbe.
Deklica do sedaj ni prebolela nobene posebne bolezni, ki bi lahko pustila posledice, niti ni imela nikoli vnetja ušes ali česa podobnega.

Povejte iskreno, kaj bi vi naredili v takem primeru, če bi bil to vaš otrok? Bi vzrtajali na preiskavah in poiskali drugo mnenje, ali bi ostali pri tem?

Hvala!

Spoštovani!

Priporočam vam še pregled v avdiološki ambulanti SB maribor al KC Ljubljana (na polikliniki).

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close