Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glucosamine in chondroitin sulphate

glucosamine in chondroitin sulphate

Živjo!

Zaradi konstantnih bolečin v kolenih pri in po teku sem se odločila, da poskusim z jemanjem GLUKOZAMINA in HONDROITINA v obliki tablet. Ker je stvar v Sloveniji registrirana kot zdravilo, se ga v naših lekarnah v prosti prodaji ne dobi. V nasprotju s tem se ga da dobiti pri vseh naših sosedih čez mejo, kjer je registriran kot dodatek prehrani.

Zanima me, ali ima kdo kakšne izkušnje z jemanjem omenjenih pripravkov predvsem v preventivne namene pri športni rekreaciji (koliko mg dnevno), kje jih kupuje, katera firma ima najboljše razmerje med kvaliteto in ceno…

V kratkim mislim povprašati v kaki lekarni v Avstriji. Na kaj naj bom pozorna pri nakupu?

Hvala za pomoč!

”Zdravila” se ne da kupiti v Avstriji. lahko ga dobiš na Hrvaškem, ki ni članica EU, Madžarskem, Češkem, Slovaškem, ki imajo prehodno obdobje za prodajo tega pripravka in v Švici ter seveda v ZDA.

Fant ga je po nasvetu ortopeda jemal in ga še jemlje po zamenjavi kolka in zaradi ”pretrganih” in rekonstruiranih vezi v kolenih kot posledico nesreče.

Kar se pa količin tiče, pa ti ne bi znala povedat natančno, ker je to odvisno od tega koliko učinkovine je v posamezni kapsuli – več različnih proizvajalcev.

CONDROSULF R 400 mg – kapseln
Proizvajalec Institut Biochimique SA CH 6903 Lugano /Schweiz
Predstavnistvo SALUS-BRAUMAPHARM Wien

V odgovoru na pismo, ki sem ga prejela od firme, navajajo, da ga je treba jemati vsaj 3 mesece. Na revmatoloskem kongresu je bilo dokazano, da ne vpliva samo na bolecine in funkcijo sklepov, ampak tudi direktno na hrustanec, ki ga ohranja. Za to pa ga je treba jemati predvidoma 2 leti. Dozivljensko jemanje Condrosulfa vecina ljudi dobro prenasa. Artroza se s tem vpocasni.

Najlepša hvala za nasvete.

Vse to se da dobiti v vsaki lekarni v Avstriji. Tako sem kupila CONDROSULF 400 mg kapsule in sicer celo kuro, kar pomeni za 3 mesece, kar naj bi bilo najbolj učinkovito; vsega skupaj 180 kapsul. Svetovali so mi, da je za najboljši učinek priporočljivo prva dva tedna jemati dvojno dozo, se pravi 800 mg zjutraj in 800 mg zvečer, kasneje pa dvakrat 400 mg.

Ker zadeva ni poceni (180 kapsul = 71€), tako nisem zraven kupila še GLUKOZAMINA (prav tako 180 kapsul po 500 mg, ravno tako 71 mg). Sedaj jemljem samo hondroitin, čeprav naj bi obadva najbolje delovala prav skupaj in me zanima, ali kdo od vas jemlje samo hondroitin? Kako nujno oz priporočlivo je, da se izprsim še za glukozamin?

Pa še to: cena in kvaliteta izdelkov na trgu močno variira in me zanima, ali kdo izmed vas kupuje omenjena izdelka preko interneta, kjer naj bi bila ugodnejša?

New Report

Close