Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Gluchosamine

Gluchosamine

Mi lahko prosim svetujete, katero zdravilo moram kupiti, če mi je zdravnik priporočal:

Gluchosamine in Chondroitin sulfat?

Kaj moram kupiti?

Hvala

Spoštovani!

Žal omenjenega pripravka ni na voljo v obliki zdravila.

Lahko pa, v kolikor vam je zdravnik to priporočal, omenjeni pripravek kupite v lekarnah v obliki prehranskega dopolnila. Zaenkrat je prehransko dopolnilo z omenjeno sestavo na voljo le od proizvajalca NOW. Gre za pripravek z imenom Now Glukozamin & Hondroitin z MSM.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Hvala za vaš odgovor. Ker v lekarni ni bilo tega proizvoda,

sem kupil Voltaflex.

Bo to tudi dobro?

Kje pa lahko kupim že prej omenjeni proizvod in v čem se razlikuje od v Lekarni kupljenega Voltaflex?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Prosim vas, ali mi lahko svetujete glede doze tega preparata.

Zdravnik mi je priporočil visoke doze, ni pa napisal to v številkah.
Proizvajalec na embalaži navaja 1 tableto.

Ali lahko vzamem 2 tableti in ali lahko celo 3?

Hvala

Spoštovani!

Skladno z zakonom o prehranskih dopolnilih je na embalaži navedeno zgolj priporočeno odmerjanje omenjenega pripravka le kot dopolnilo običajni dnevni prehrani.

Svetujem vam, da se o ustreznem odmerku za vas posvetujete z vašim zdravnikom ali farmacevtom v lekarni.

Lahko rečem le to, da je v vašem konkretnem odmerku uživanje ene kapsule dnevno premalo za dosego kakršnegakoli izboljšanja, več pa vam na omenjenem forumu žal ne morem svetovati.

Posvetujte se pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Spoštovani,

vprašal sem zdravnika za dozo in pravi 3000 mg.

Moje vprašanje pa je, ali lahko to dozo 3000 pojem oz. spijem vse naenkrat, ali moram razdeliti na več dnevnih doz?

Kakšno jemanje priporočate?
Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Priporočam vam jemanja glukozamina v dnevnem odmerku 1500 mg. Dnevni odmerek lahko razdelite na tri dele, lahko pa ga zaužijete tudi v enkratnem odmerku. Zaužite ga po jedi.

V kolikor boste po nasvetu zdravnika uživali 3000 mg dnevno, ta odmerek razdelite na dva dela.

Lep pozdrav,

New Report

Close