Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija globoka venska tromboza

globoka venska tromboza

Pozdravljeni!

Moji mami so pred dvema letoma odkrili globoko vensko trombozo. Zdravljenje je uspešno prestala, danes jemlje dnevno Aspirin 100 in Tulip (za zniževanje holesterola), nogavice ji po navodilih zdravnika ni potrebno več nositi.

Občasno (enkrat ali dvakrat mesečno) ima zelo močne glavobole, ki trajajo cel dan. Zaradi zdravil, ki jih dnevno jemlje, ne upa jemati močnejših zdravil za glavobol, kot je Lekadol, ki pa ji pri tako močnih glavobolih ne pomaga. Močnejših zdravil ne upa jemati, saj se boji, da ji bodo povzročila strdek. Naj še povem, da ji ob nastanku strdka pred dvema letoma niso mogli ugotoviti vzroka nastanka strdka. Osebni zdravnik ji je rekel, da ti glavoboli niso nič posebnega, da pridejo in grejo, in da naj potrpi. Zanima me, katera močnejša zdravila za glavobol lahko jemlje glede na njeno prognozo.

Hvala za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam!

Lekadol je v skupini blago delujočih zdravil proti bolečinam, je pa prisoten v številnih drugih zdravilih skupaj z močnejše delujočimi (Doreta, Zaldiar). Zelo učinkovito proti glvobolom delujejo različni opioidi (Tadol, Tramal, itd.). Ker ima vaša mama samo občasne glavobole mislim, da vam ni treba imeti strahu glede morebitnih stranskih učinkov (GVT). Če pa gre pri glavobolih za migrenske napade priporočam Imigram ali podobno zdravilo. Srečno

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

lp.mene pa zanima kako je z fitnesom in globoko vensko trombozo.hvala za odgovor in lep pozdrav

Ko zdravnik, ki zdravi bolnika (bolnico) z globoko vensko trombozo, ugotovi, da je bolezenski proces saniran, ni več zadržkov za rekreativno gibanje.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede infra saune in tromboze. Sem namreč po zaključeni terapiji po GVT in me zanima ali lahko sedaj spet hodim v savno – doma imam namreč Infra sauno, ki sem jo pred GVT kar pogosto obiskal.
Hvala za odgovor!
Boris

V zadnjih letih sem shranil kar nekaj prispevkov o “savni”, ki so izšli v naših in inozemskih glasilih Nikjer nisem našel podatka, da bi bila IR-savna kontraindicirana pri stanju po preboleli globoki venski trombozi. Srečno.

Objava čaka odobritev

New Report

Close