globoka razočaranost
ne vem, če sem že kdaj bila tako globoko razočarana, vsaj na ljubezenskem področju ne oz. že, a to je do sedaj najhujše.
Pravkar sem izvedela.
skupaj živiva že 10 let, sva neporočena (brez otrok), večje manjše težave so, a gre precej ok. oba sva nezaposlena in iščeva službo in sva morala izpolniti 1 anketo za delovno mesto. jaz sem med možnimi odgovori obkrožila, da sem v izvenzakonskem stanu, on pa da je samski. pri 2. vprašanju je trebalo napisati, kaj je zakonec po poklicu, kar sem tudi storila, on pa ne. Zakonec gor ali dol, itak sva že 10 let skupaj, kar vemo, da je praktično zakonec. No, in to me je ubilo, nisem si nikoli mislila, da bi rekel, da je samski, kvečjemu, da sem mu žena. Ej… V tistem trenutku sem hotela načeti govor na to temo, pa sem mislila, da bom tiho in se raje obrnem na vas, najini anketi pa sem takoj vrgla v koš. Niti nočem govoriti z njim o tem, le vaše mnenje bi želala. Niti ne vem, če bi se jokala ali ne. On, da je samski?!
Moram reči, da sem razočarana in da bom morala nekomur osebno povedati, kar pa ne bi želela.
Potolažite me, dajte mi energijo, rotim vas.
Hvala in lp.
Aneta
P.S.: Sicer sem prvič na tem forumu
Aneta,
eko energije, to ni nič hudega, nikar se ne razburjaj, vse bo v redu, kaj se obremenjuješ zaradi malenkosti….
Kot drugo pa; Zakaj pa je to napisal? zakaj pa te je tako prizadelo? Živfita v izvenzakonskem stanu, sta sostanovalca, to pa pomeni, da sta nevezana. In če je vprašanje, kaj je zakonec po poklicu, bi vsak otrok napisal nič, ali pa izpustil vprašanje. Zato ker nista zakonca!!!!!
Draga, Aneta, najbolje bo, da se lepo vsedeta in mu poveš, kaj te je tako zmotilo. Kajti če te moti to, zakaj se potem ne poročita??? Se ne upata, ali pa eden izmed vaju razmišlja drugače. Če je problem samo v tem kaj bosta napisala, kakšne probleme šele lahko pričakujeta.
Če mene vprašaš, si imela slab dan, da te je taka zadeva razočarala, ki je lahko ali pa zelo nepomembna stvar.
Pogovorita se, pa bo vse v redu.
primož
Moški so moški in njihovo razmišljanje je drugačno od nas žensk. Ne jemlji tega tako k srcu. Danes res ne veš kaj je boljše da si samski ali poročen. To mislim predvsem na ugodnosti. Danes se mladina skoraj ne poroča več in zakaj bi se. Imajo večje doklade pa vrtca manj plačujejo itd. Pa ravno tako skupaj živijo kot mi ki smo se vezali.
Kar pogovori se z fantom boš videla, da ni to rako mislil, da je samski kot samski. Morda ankete ni razumel ker so res ponavadi čudne in ti dajo samo dve možnosti ti pa bi rabil še tretjo ki je ni.
lp
Živjo!
Ne boš verjela, kako pogost je ta občutek med moškimi, da sploh niso poročeni, čeprav že leta dolgo živijo skupaj z žensko, imajo celo otroke z njo ali sta skupaj sezidala hišo. Ne moreš verjeti!! Ampak tako čisto resno mislijo in tako tudi živijo.
Kako lahko dva, ki skupaj živita 10 let, tako različno dojemata eno in isto stvar in to tako pomembno stvar – njuno medsebojno razmerje.
Jaz bi se na tvojem mestu globoko zamislila in se resno pogovorila s svojim partnerjem. Zelo resno bi vzela ta njegov občutek, da sploh ni poročen. In razmislila, kaj si želim jaz. Kaj pričakujem od prihodnosti – še deset let nedorečenosti ali svojo družino z nekom, ki ga imam rada. Ne bi ga silila ne levo ne desno, ampak bi mu mirno dala na izbiro – deset let sva skupaj, zdaj je čas, da to uradno potrdiva na matičnem uradu ali pa greva narazen. Vajino zvezo mora resno jemati ali pa ni pravi partner. LP
Glede na to, da se v ankete piše le gola dejstva, jih je tvoj fant tako srejel in je zapisal, da je samski, seveda, če je imel možnost napisati poročen ali samski, če pa je imel še možnost izvenzakonske skupnosti, potem pa je drug problem. V tem primeru pa je res zatajil vajino zvezo in mislim, da se morata temeljito pogovoriti.
Če pa ni bilo podanih možnosti, pač pa si moral le napisati, kar ti je padlo na pamet, potem pa tudi ni nujno, da je mislil kaj slabega. Moje izkušnje so me izučile, da moški drugače razmišljajo, kot me ženske. So bolj racionalni, realni in se malokrat spuščajo na čustvena tla (izven svoje družine). Me ponavadi na veliko oznanjamo kakšen je naš mož in naši otroci, oni pa velikokrat o tem sploh ne govorijo – pa ne, da svoje družine ne bi imeli radi, pač pa, ker takšni pač so. Moški so drugačni!
Tule pa delate cirkus iz ene male trapaste ankete! Človek skoraj nemore verjet!!! Jaz preprosto mislim, da če te je to vrglo iz tira, ti preprosto nisi zrela niti za zakonsko niti za izvenzakonsko življenje. Zanima me, če sta se sploh kdaj pogovarjala kako živita? Ali se on sploh zaveda, da ti misliš, da živiš z njim v izvenzakonski skupnosti? Ne mislim sedaj na tiskarske napake ampak na ZAVEDANJE! Mogoče pa on ni bil površen v anketi ampak preprosto še vedno tebe sprejema kot “punco”, ki jo ima, pa čeprav jo ima že 10 let.
Sicer mi pa tvoja reakcija zveni precej živčno. Kot, da bi se vama zveza počasi a zanesljivo sesuvala pa ti to samo občutiš oz. imaš instikt, da se ti ruši vendar si hočeš to zatreti v podzavesti.
Aja, glede na to, da si vrgla ankete stran, predvidevam, da bosta tudi še naprej brez službe? Kaj pa vajina prihodnost?
Mislim brez veze, ali pa če bi obkrožil poročen…
Sto ljudi sto čudi, ampak sama ne vem, če bi bila občutljiva na tem področju. Če pa bi že bila, bi mu to povedala.
Po drugi strani pa pomeni samski, da nisi poročen. Izvenzakonski se največkrat uporablja takrat, ko nisi poročen, pa imaš s parnterjem otroka. Če bi jaz obkrožala bi storila isto kot partner in te zaradi tega ne bi imela nič manj rada….