Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija GLOBINSKI SESALEC in uboge pršice??

GLOBINSKI SESALEC in uboge pršice??

Sinu so ugotovili močno alergijo na pršice, bronhilolitis se nam ponavlja 1 krat na mesec…čisto sem že obupana

Kje naj si sposodim dober globinski sesalec, ki mi po potegnil iz kavča in postelj pršice??? Nasvete potrebujem tudi glede nakupa, dober in ne predrag? Kako je pa s čistilnimi servisi? Gledamo še za antialergijske prevleke…HVALA

Sedaj 8 letnemu sinu so pri 4,5 letih potrdili precej visoko alergijo na prah, pršico,trave…vse +++
Mi smo začeli in še vedno izvajamo naslednje ukrepe:
– prevleke za posteljo proti pršicam, mi imamo interventove
– posteljnino peremo 1x tedensko s pralnimi oreščki na 60 stopinj
– odstranili smo vse zavese
– odstranili smo oblazinjeno pohištvo, imamo usnjeno sedežno, lahko tudi umetno usnje
– pliškote zmanjšali na minimum
– po tleh imamo parket in ploščice
– 1x tedensko obrišemo prah in po tleh, le z vodo
– nimamo nobenih osvežilcev zraka, pazim, da sin ni polek kadar se kaj barva, lakira, brusi, uporablja kakšno čistilo,….
– skrbimo za pestro prehrano, veliko sadja in zelenjave
– doma imamo ionizator za boljši zrak
– predvsem veliko delamo na dvigu imunskega sistema
– pred enim letom smo pričeli z jemanjem algee

Mogoče bi se našlo še kaj. Sesalca doma nimamo. Razen tistega majhnega, da lahko posesam kakšne droptine in prah po kotih.
Je pa to bolj dolgoročno delo. Ampak očitno, vsaj upam, so se pričeli kazati znaki izboljšanja. Letošnjo zimo smo prvič bili brez bronhitisa, naš PEF je precej visok, celo trenutno, ko so začele cveteti trave, zaenkrat še nima težav.
Aja pa nimamo niti stalne zaščite, Zyrtec jemljemo le ob cvetenju, prejšnja leta nekje od januarja do avgusta, letos smo pričeli šele aprila, ker prej ni bilo težav.
Tudi pri alergologu smo vedno pohvaljeni, ker se sin “dobro drži”, v smislu, da res veliko čistimo. Pa ni tako…sama verjamem, da je pomemben čimbolj zdrav način življenja, čimmanjša izpostavljenost raznim stvarem, ki dražijo dihala, naprimer, osvežilci zraka, čistila (ki jih mi res minimalno uporabljamo, tudi s kisom se vodni kamen precej dobro odstrani) tla pobrišem le z vodo, da odstranim prah, pa vsake toliko časa s parnim čistilcem.

Tudi sama imam alergijo na pršice in na žalost, če želiš živeti dokaj normalno, odstranitev 90% stvari iz stanovanja ni vedno najboljša rešitev.

Najprej sem imela parni sesalec Hoover, vendar para na žalost uničuje površine.
Po naključju sem odkrila napravo Pro aqua, globinski sesalec, ki zmore iz jogija potegniti vso “nesnago”, ki se nabere v njem (ravno tako iz kavča, preproge…). Med drugim pa tudi filtrira zrak in ima vodno čiščenje (brez pare) za talne površine, tudi brez čistil. Cena pa če jo primerjam z ostalimi globinskimi sesalci ni previsoka (stane približno toliko kot Vorwerk in pol manj kot Kirby).
Glede antialergijskih prevlek pa res ne vem kako delujejo, ker jih je ravno tako potrebno čistiti. Glavna hrana pršic je naša koža, ki jo na leto odvržemo cca 1 kg, največ seveda tam kjer spimo – se pravi tudi v to prevleko tako, da zame bi bila optimalna prevleka edino pvc vrečka, ki bi jo vsakodnevno menjali… 🙂
Za spanje je po mojem mnejenu najboljša rešitev vodna postelja.

http://www.raycop.si

Živjo jaz sm tud nekje pred enim letom dobiv elergijo na hišni prah. Do sedaj nism nikoli imev mam 32 let. Dobiv sm neko kremo in tablete . A mi mogoče kdo zna povedat kaj mi še lahko pomaga se mi pa kar pogosto pojavla vsak mesec po 1 do 2 tedna . Grozno. Hvala

Pozdravljeni!
Ker je moja storitev namenjena predvsem alergikom, priporočljiva pa za vsakogar, vam jo želim na kratko predstaviti.
Kot nam je vsem znano, se veliko nečistoč, ki škodujejo našemu zdravju zadržuje v naših vzmetnicah.Pri vzdrževanju vzmetnic pa je potrebno uporabiti globinsko krtačo, s katero je nečistoče mogoče posesati res temeljito.
Jaz vam ponujam prav to, storitev opravljeno pri vas doma.

Iztrebki pršic ter odmrla pršica so izredno alergene snovi. So glavni povzročitelji astme, rdečih in srbečih oči, dražijo grlo….

1/3 svojega življenja preživimo v postelji. Poskrbimo, da bo naše spanje kvalitetno, udobno in predvsem zdravo.

Pokličite in dogovorili se bomo za termin, ki vam ustreza. Tel: 031/ 808-494

New Report

Close