globinski sesalec
Kupujem globinski sesalec. Malo sem guglala in kaj sem ugotovila? Da je globinsko čiščenje suho??? Ni mi jasno, enkrat mi je botra prinesla globinski sesalec za sčistit kavč in je sesala z mokrim. Torej kavč špricala in potem z umazanijo vlekla vse ven. Mene je bilo sram, čist črno je šlo ven :$. Zdaj pa sama kupujem ta sesalec in bi prosila, če mi kdo pove, kakšenga potrebujem, kaj naj iščem. Torej, potrebujem za kavč, za tepih, jogije. Imam tudi kosmatinca, torej bi bilo super, če bi se dalo tudi dlake spravit iz dekic ipd. Kaj sploh naj iščem? Kot sem prebirala, suho globinsko čiščenje – a to spravi sploh umazanijo iz kavča recimo ali je suho globinsko isto kot navadno sesanje-površinsko?
Prosim za vaše izkušnje. Razmišljala sem tudi, ali bi kupila novega ali rabljenega? Bolj mi diši sicer rabljen, saj so novi zelo dragi.
Globinsko lahko pomeni:
a) Suho: Vrteča se krtača, ki stepa tepih (ali kavč) in posesa bolj iz globine,
a1) KAvč ali tepih malo navlažiš in posuješ s čistilom v prahu, pustiš nekaj časa in posesaš z a)
b) mokro: Voda (s čistilom) ko “prodre”globlje, in jo potem sesalec skupaj z umazanijo posesa ven
Odloči se, kaj bi rada imela.
A) ne očisti madežev, B) po čiščenju je kavč (ali tepih) še nekaj časa moker
Globisnko čisščenje je to, da počistiš tudi to, kar se skriva pod površino. gre za to, da se svinjarija zažre, pa tud sčasoma prodre pod površje objekta, ki je v uporabi (recimo, kavč, stoli,m topli pod…..)
Za globisnko čiščenje se uporablja električna krtača, ki ima lasten motor in je dokaj močna.
za mokro čiščenje se uporabaljajo pripomočki, ki so po izgledu podobni tistim za suho sesanje, s tem da tu brizgaš po tem objektu vodo, v kateri imaš sredstvo za čiščenje (pride zraven sesalca) in jo hkrati sesaš/pustiš nekaj časa da očisti umazanijo…
sami imamo igeo z električno krtačo (za globinsko čiščenje) in pa imaš možnost suhega in mokrega sesanja. Je nekoliko nerodna za vsakodnevno čiščenje, ker je dokaj velika, pa tudi čiščenje samega sesalca po končani uporabi je kar zamudno. Drgač pa za generalna (pa tudi tedenska čiščenja) se obnese. Smo jo kupili pri batagelu, ko jih je še na dom vozil in deluje kt nova
Drgač pa si jo/ si jih lahko ogledaš v merkurju
Tko da jaz navijam za igeo
Srečno
http://www.bolha.com/stroji-orodja/ostali-stroji-orodja/sesalec-karcher-8211-se-4002-383353592.html tole mi je kar všeč. lepo so napisali zraven točno za kaj se uporablja 🙂
Prijateljica se je vrgla v to mokro globinsko varianto, čeprav sem ji odsvetovala iz razlogov, ki jih opisuje whitecow – ker je zamudno vse skupaj in neprimerno za vsak dan. Ona je bila trmasta, da enkrat na teden se bo pa že potrudila.
Ja, prvi in drugi teden se je, potem pa samo še vsake kvatre toliko, ampak dobesedno.
Jaz imam vorwerka in ga lepo šibaš vsak dan brez problema, laže kot navaden sesalec (ga imam na vikendu in ga prekolnem vedno, ko grem sesat, to pa je mučenje).
Igea za suho čiščenje, opa tud globisnko ni tolk problematična:
– natankaš tisti liter in pol vode v tank
– pripraviš sesalnik
– posesaš
potem pa:
– odpadna umazana voda (kam z njo – predvsem zaradi lasi, dlak je bolje, da se jo zliva al i v školjko, lai pa ven v zunanjo kanalizacijo – da se ne bi cevi mašile)
– čiščenje električne krtače (če si globinko sesala)
– čiščenje cevi in nastavkov
– čiščenje filtra
to je sitno. Pač porabiš mlo več placa in prostora. Če pa dodaš zraven še vodnjo čiščenje, pa prištej še eno cev, še nekaj odpadne vode, pa še nekaj nastavkov.
problem je v tem, ker se te zadeve sušijo relativno dolgo, razen če jih s kako coto/brisačo ne očistiš…
Mi smo za domaco firmo zadnjic kupili neko mega oh in sploh nujno potrebno cudo za prezivetje, ki se ji pravi parni sesalec. Sicer smo vsaj rabljenega na ebayu, da nismo vrgli se par tisoc zraven stran. Ja, sej verjetn spuca fuge, sam to traja. Ja, saj spusca paro, sam nesi to po stopnicah gor in dol, ne sam tezek, se neokreten je. Prisel bo prav ravno za kaksno oblazinjeno zadevo kdaj spucat in se to bodo moski delali. Zame popolnoma neuporabna zadeva.
Jaz sesam vsak dan, mogoče kdaj samo vsak drugi dan, ker ima otrok alergijo na pršico.
Tudi jaz imam kosmatince (a veš, da sem najprej mislila, da misliš tiste čupave tepihe).[/quote]
Hehe, ne ne, živali imam. 🙂 Tudi jaz sesam z navadnim skoraj vsaki dan, pa ni dovolj. Zdaj, ko je pa še dojenček pri hiši, moram še bolj pazit na čistočo in zato nujno potrebujem globinski sesalec. 🙂 Pa še vedno ne vem, kaj mora pisati, da vem, da je pravi. :/ Neko turbo krtačo vidim marsikje, samo ne vem, če je to to. Mah, toliko je že tega, da se nič več ne znajdem.
Živijo!
No, tudi sama imam v hiši dva alergika na hišno pršico, brat in moja psica.
Dlake v hiši ravno tako.
Za suho sesanje-je v mojem ožjem izboru Elektrolux UltraONE ZUOQUATTRO, je na vrečke, ampak, če napolnim 1 vrečko na teden to ni tako velik strošek ali pa Vorverk, ampak kupljen v ITA trgovini, kjer so cene bistveno nižje kot pri teh naših posrednikih, vrečke pa kupljene prek kakega ebaya, ker so pri nas pošastno drage.
Vodni nam gre kmalu v franže…in sem tuhtala da bi Karcher SE 5.100. še preverjam ostale vodne sesalce….še najboljša odločitev bi bila, če bi dokončno zmetala ven vse preproge, itison, zavese. In bi mi tako ostal samo jogi in avto za globinsko sesanje.
Ne vem pa zakaj se po 10 letih menja Vorverk. Soseda ga ima že 25 let, pa dela brezhibno.
PARNI SESALEC
spoštovani,
res je dober parni sesalec drag, vendar če si z njim zadovoljen je vse poplačano.
Imeli smo težko bolnega otroka in potrebno je bilo nujno veliko čiščenja vseh prostorov.
Izbrali smo čistilni parni sesalec TEKNA . Lahko vam iz prve roke povem, da je SUPER. Ravno danes sem čistila radiatorje in groza, kakšen prah je vnjih. In z njim ni veliko delapo koncu čiščenja. Opereš posodico in je to to.