Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija gljivice

gljivice

Imam težavo in bi prosila če mi lahko pomagate: Na prsih se mi je pojavil rdečkast flek,ki traja že nekaj mesecev in ne izgine.Odšla sem do zdravnice,ki je dejala,da so to gljivice ni pa predpisala nikakršnega mazila,pa tudi razložila mi ni zakaj nastanejo.Zdelo se mi je zelo čudno saj zelo skrbim za osebno higieno.Ali je mogoče,da so nastale zaradi mila in mi je izsušil kožo?Prosila bi vas,da mi razložite zakaj nastanejo gljivice in kako jih najuspešneje odpravimo.
Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem.

Spoštovana Tina!

Ni izključeno, da bi lahko šlo za okužbo z glivicami, čeprav pride v poštev še cela vrsta možnih bolezni iz zelo različnih skupin. Če je postavljen sum na glivice, je treba diagnozo izpeljati do konca in jih zdraviti. Glivice same po sebi niso bolezen, ker gre za mikroorganizem, pač pa so povzročitelji okužbe. Do te lahko pride tudi kljub redni higieni, še zlasti na predelih, kjer je izrazitejše potenje. Vaša teorija o nastanku zaradi izsušitve kože ob uporabi mila ni neverjetna, vendar so možni tudi številni drugi vzroki za okužbo. Okužbo z glivicami zdravimo z zdravili, ki jih uničujejo, vendar sta način zdravljenja in izbira preparata odvisna od vrste in obsežnosti okužbe, o čemer presoja zdravnik.

Spoštovani!

Meni se je nekaj podobnega pokazalo na bradi. Najprej je bil le rdeč in srbeč flek, ki se je sčasoma razširil tako, da je bila cela brada rdeča, luskasta, suha in srbeča. Čez nekaj časa je vse skupaj minilo. Zamenjala sem že vse kreme, pa se zadeva ponavlja.

lp

lena

Spoštovana Lena!

Nisem povsem prepričan, da gre pri vas za isto težavo kot pri Tini. Vaše težave žal po opisu ne bi mogel dovolj konkretno opredeliti, saj bi lahko šlo za vrsto diagnoz iz popolnoma različnih skupin z različnim načinom zdravljenja ter napovedjo. Priporočam vam obisk pri dermatologu.

New Report

Close