Najdi forum

Glivično vnetje nožnice

Pozdravljeni Pika Poka,

Diflazon ali Diflucan bo pomagal pri glivičnem vnetju nožnice, sploh če se vnetje ponavlja. Med odnosi lahko krvavite zaradi vnetja, lahko je maternični vrat občutljiv na dotik zaradi sluznice na površini materničnega vratu (takrat pomaga koagulacija z laserjem), lahko je tudi vnetje, ki je nastalo kot reakcija na lateks ( kondome).važno je, da je PAP bris normalen, saj je krvavitev lahko tudi zaradi kakšnih patoloških sprememb na materničnem vratu.

*** Lep pozdrav, Urška Bizjak Ogrinc Juna d.o.o. http://www.juna.si

Pozdravljena bolnicar24,

zelo verjetno je glivično vnetje. Kupite si Canesten vag. (1vag. zv. 3 dni) in Canesten kremo, ki naj jo uporablja predvsem partner. Dokler se stvar ne pozdravi, ne imeti spolnih idnosov.

Pozdravljena cistozaskrbljena,

To verjetno ne bo glivična okuža. Pojdite h ginekologu, gospod pa k dermatologu. Canesten ne bo pomagal. Glivicni infekti se po zdravljenju z antibiotikom ze takoj izboljšajo, pozdravijo pa cca v enem tednu.

Pozdravljeni,

pred kratkim sem (kot že nekajkrat) opazila obilen izcedek iz nožnice, ki je bil neprijetnega vonja in rahlo rjavkaste barve. Ko sem klicala G, da bi se naročila za pregled, mi je med.sestra rekla da gre najverjetneje za glivično vnetje in mi predpisala Gyno daktarin. Po uporabi treh svečk se mi je pojavil rdeč (morda krvav) izcedek. Ali je to stranski učinek, ali naj preneham z uporabo svečk? Med. sestra mi je namreč rekla naj se sama odločim ali bom nadaljevala z zdravljenjem ali pa bom prenehala, glede na moje (ne)znanje o tej temi se o tem ne morem sama odločiti, saj nočem, da bi prišlo kasneje do kakšnih zapletov.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Lp

Pozdravljeni,

obilen rjavkast izcedek z neprijetnim vonjem ni ravno znacilen za glivice. Ob aplikaciji vag. sicer lahko rahlo zakrvavite saj je vneta sluznica zelo občutljiva in hitro zakrvavi. Mislim, da za postavitev diagnoze potrebujete pregled.

Pozdravljeni,

en dan pred menstruacijo sem zaznala pekočo bolečino, ki je se je nekako prelivala v srbenje (skratka zelo neprijetno!) znotraj majhnih sramnih ustnic. ker sem imela nekaj dni pred tem spolne odnose, sem smatrala da gre za odrgnine. ko sem se pogledala, sem videla da imam kar nekaj izcedka, bele barve, ki se zadržuje na znotraj majhnih sramnih ustnic. vendar sem to najprej pripisovala belemu toku in bližajoči menstruaciji. (jemljem kontracepcijske tabletke). da bi stanje pomirila sem se namazala z olivnim oljem, ki ni pomagalo.

ker se je neprijetni občutek stopnjeval, sem pogledala še 1x in opazila majhne bele lise (res zeli majhne) in na otip zelo občutljiv predel znotraj majhnih sramnih ustnic. sklepala sem da je glivično vnetje kandide, naslednji dan takoj letela po canesten 3 kombi, takoj namazala in vstavila vaginaleto (1 od 3 ki so v škatli) – danes sem ravno tako dobila menstruacijo pa me zanima, če lahko vseeno nadaljujem s canesten kremo zunaj in vaginaletami znotraj???

pa še ena dilema…. kaj če to ni kandida amlak genitalmni herpes?? nikoli ga še nisem imela zato s tem nimam izkušenj…. a mi lahko razložite razliko? a je sploh smiselno hodit k ginekologu na pregled če imam menstruacijo? ali naj nadljujem s canestenom? – bolečina ni prenehala – je pa res da sem do zdaj samo 1x namazala ….

hvala za dogovor vnaprej! in lp

Pozdravljeni,

rada bi se zahvalila dr. Vesni Tlaker Žunter za super nasvet glede zdravljenja glivic, in sicer da pomaga tampon, namočen v probiotični jogurt (zdravila so pomagala le začasno, navaden jogurt pa ni pomagal).

Sicer imam z glivicami zelo pogoste težave (ne zelo hude, ampak konstantne), vendar je uporaba probiotičnega jogurta od vsega najbolj učinkovita, pa še popolnoma “zdravo” je.

Še enkrat hvala za nasvet!

lp

Pozdravljeni,

Canestena (vag. ali kreme) med menstruacijo ne morete uporabljati, lahko pa nadaljujete po menstruaciji. Zelo verjetno je glivicna okuzba, herpes zelo boli in opazni so mehurcki. Lahko tako boli, da tudi tezko ali ne morete urinirati.

Spoštovani

dobila sem glivično vnetje (kandida) in opazila sem ga en dan pred začetkom menstruacije. naslednji dan takoj letela po canesten 3 kombi in vstavila 1 (od 3 vaginalet) in začela mazati s kremo zunanje dele. – na ta dan sem potem kar hitro zatem dobila menstuacijo. po forumih beremo da v času mesntruacije naj ne bi uporabljali canestena nasploh ampak mene je tako vse peklo, skelelo itd skratka neprijetno je bilo zelo! zato sem enostavno morala nadaljevati… torej 3x na dan mazala zunanji del s kremo in 1 3 dni vstavila vaginalete (na žalost so to bili pač tudi prvi 3 dnevi menstruacije)

sedaj nimam več menstruacije in tudi prehehala sem z mazanjem… kaj me sedaj skrbi: vseeno opažam dokaj močan bel izcedek ki se zadržuje ob vhodu v nožnico – oz na notranji strani majhnih sramnih ustnic… zavedam se, da je lahko tudi normalen pojav (nor beli tok) ampak vseeno pa nisme sigurna, nekak se ne gledam vsak dan tam spodaj in ne vem kaj je kdaj normalno in kdaj ni. posebnega vonja nima. drugače jemljem KT in ne vem ali je kar takoj po menstruaciji nastopi ta beli tok ali ne ravno? seveda je vse odvisno od hormov in stresa in in in… pa vendar a je to značilno ali ne? nekih težav posebnih nimam…

skrbi me pa to zato, ker pač če je okužba ostala še v nožnici jaz tega ne morem vedet ker se to načeloma ne čuti… ne bi rada še 1x šla skozi ta proces zdravljenja… oz čakala da se pojavi še zunaj ker je blazno neprijetno… ne vem ali smiselno še 1 kuro canestena kombi dat skoz ali ne? (torej za ziher) … vsekakor ne bi tako komplicirala če ne bi v lasu zdravljenja imela prvih 3 dni menstruacije, saj sem nekje prebrala da potem včasih tablete niso tako učinkovite….

hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

zdravljenje med menstruacijo je obicajno neucinkovito in nesmiselno. Bel izcedek je normalen, ceprav ga je med jemanjem hormonske kontracepcije manj. Ce menite, da imate se vedno vnetje ( tezave kot prej, ko ste hiteli po zdravila) je smiselno nariti se eno kuro s canestenom, v nasprotnem primeru pa ne.

Pozdravljeni,
tudi sama kot ostale bralke tega foruma trpim za glivično vnetje. Občasno se mi je pojavilo na 2 leti in sem ga je vedno premagala s canestenom. Sedaj se vnetje vleče od septembra in kljub neštetim vrstam zdravljenja (canesten, dactarin, vitaginC in diflucan) nič ne pomaga. Sedaj mi je zdravnik ponovno dal Diflucan, sedaj za 1 mesec. Preprosto sem obupana, vzela sem tudi lactagyn pa gynophilus, vendar so stvari samo omilili. Skrbi me, da kljub prijaznim besedam zdravnika bo stvar postala kronične narave. Stara sem 24 let in sem popolnoma prekinila s spolnimi odnosi. Zanima me, ali spoh obstaja še kaj upanja za izboljšanje. Trenutno sem zaradi študija pod hudim stresom. Resnično bom hvaležna za vaš odgovor.

Pozdravljeni,

glede na to, da ste sprobali že vse kreme, vaginalete in podobno, vam svetujem, da prenehate z vsem. Vzrok je verjetno v stresu in še sekiranju zaradi vnetja. Pazite pri prehrani ( črtajte sladkor in mlečne izdelke), ne uporabljajte vložkov, svetujem tudi bioresonanco ( imam nekaj pacientk s podobnimi težavami in zelo dobrimi izkušnjami).

Pozdravljeni,
moje težave so se začele pojavljati, ko sem začela uporabljati kontracepcijske tabletke. Med penetracijo me začne nožnica boleti (peče), in po spolnem odnosu se bolečina še stopnjuje, nožnica zateče in pordeči. Čez čas bolečina preneha, vendar še zneraj je na dotik boleče. Ginekologinja mi je priporočala, da naj uporabim lubrikant. Vendar ni pomagalo, amapk sva ga z partnerjem vseeno še naprej uporabljala. V tem času pa je tudi njemu po spolnem odnosu penis oteko in dobil je razpokano kožo na predelu prepucija. Ko so se mu ranice zacelile, se je prepucij zožal, tako da se je to konstanto ponavljalo. Po petih mesecih jemanja kontracepcijskih tabletk, sem se odločila da bom za nekaj časa prenehala z jemanjem. Partnerjevo stanje se je malo izbolšalo, na področju prepucija se ranice več ne pojavljajo, vendar mu še vedno zateče. Meni pa se je rdečina le poredko pojavljala. V tem času partner ni ejakuliral v mene, ker sva uporabljala kondom.
Pred 14 dnevi sem znova žačela z jemanjem kontracepcije vendar druge znamke in z manjšo vsebnostjo hormonov. Partnerju se posledice spolnega odnosa več ne pojavljajo. Mene pa znova vse peče in boli ter je vse zatečeno.

Pa me zanima, če bi slučajno vedli, zakaj se te stvari pojavljajo? Ali je mogoče, da bi bila alergična na spermo ali pa da bi imela preozko in ne dovolj navlaženo nožnico?

Zahvaljujem se vam že vnaprej za odgovor.

Lep pozdrav
SARA

Pozdravljeni,

ob kontracepcijskih tabletkah je običajno, da je nožnica suha. In te težave s pečenjem so lahko zaradi suhe nožnice. Tabletke z nižjo vsebnostjo hormonov ne pomenijo, da bo po njih nožnica manj suha, prej bolj. Seveda je potrebno raziskati, da ni kaksno vnetje ali celo atrofični lišaj.

Pozdravljeni!

3 tedne nazaj sem imela kar hudo vnetje mehurja s prisotno krvjo v urinu, splošni zdravnik mi je predpisal Primotren in stanje se je izboljšalo. Takoj po nehanju jemanja Primotrena pa se mi je vnelo grlo, prisotne so bile tudi bele pike na mandljih, zato sem dobila antibiotike Ospamox. Ob začetku jemanja Ospamox-a pa sem dobila glivično vnetje nožnice, saj se mi to pojavi vsakič ob jemanju antibiotikov (ni bilo prvič). Od takrat naprej (torej en teden) pa me že konstantno spremlja vročina, ki se giblje od 37,1 do 37,5. Je ta povišana telesna temperatura lahko prisotna zaradi glivičnega vnetja? Trenutno še vedno jemljem Ospamox, imam ga še za 3 dni, imam sicer doma Vagisan kapsule in Canesten tablete (tudi kremo) vendar je razlog da jih ne vzamem ta, ker še vedno jem antibiotike in mislim, da ta zdravila za nožnico ne bi bila tako učinkovita kot če počakam do konca antibiotikov. Tukaj me skrbi predvsem vročina, tudi počutje nasploh je bolj slabo. Kaj mi svetujete?

Hvala za informacije in lep pozdrav.

Pozdravljeni “yenna”,

ob glivičnem vnetju običajno ni povišane tel. temp. Taka subfebrilna temp. je bolj značilna za virusno obolenje ali uroinfekt ali tudi bakterijsko okužbo (takrat so sicer temp. višje). Mogoče se še niste povsem pozdravili. Prav je, da boste počakali, da začnete zdraviti glivice po končani antibiotični terapiji.

Pozdravljeni,

Tudi sama imam neka ponavljajoc vnetja tam spodaj, 1 leto nazaj sem sicer ima BV ki naj bi bila pozdravljena(sicer je trajalo skoraj 1 leto in pojedla sem vse mozne tablete-pomagal na koncu summamed). Sedaj se mo vsake toliko casa pojavlja nek izvedek spodaj goste bele barve, vcasih tekoce. Imam neke ginodaktryn vaginalete, ali je cantesten bolje ?
Drugo vprasanje pa se sicer ne nanasa na vnetje, vendar me zelo pogosto bolijo jajcniki-predvsem desni. uz ne pokaze nicesar, prav tako ne kri voda, gin pregled-jajcnik ok. Imate mogoce kasno idejo kaj bi to lahko bilo? Poleg tega me obcasno(trenutno) zelooo boli sramna kost-kost nad noznico, kot nek pritisk. Tudi za to niso odkrili vzroka. Sama sicer razmisljam o hrbtenici? Bolecine so vcasih tako hude da pomaga edino spanje 🙂 Vrjetno pa tonz raznimi glivicni vnetji nima zveze? ali pac…

Hvala za odg

Pozdravljeni,

izcedek kot ga opisujete, da ga imate sedaj je lahko povsem normalen. Gynophilus je boljša izbira. In mogoče je bolečina res povezana s hrbtenico. Prav imate!

Pozdravljeni,

že 2 dni me močno srbi spolovilo – natančneje, pri vhodu v nožnico. Nenormalnega izcedka sicer ni (je nekoliko obilnejši, a takšen izcedek imam vedno tisti teden pred menstruacijo (jo pričakujem naslednji teden)), tudi izgled je normalen, morda le nekoliko bolj rdeče na področju srbenja. Kako si lahko pomagam, je možno da gre za glivično vnetje? Glivično vnetje sem do zdaj imela samo 1x, lani, a takrat sem imela obilen izcedek, kot grudice, ki sedaj ni prisoten, zato nisem prepričana. Je možno da je do takšnega draženja prišlo zaradi spolnih odnosov, saj sem srbenje začela opažati po spolnem odnosu, ki je bil nekoliko bolj grob in tudi ne prvi tisti dan. A sicer s partnerjem uporabljava kondome, ki niso nikoli povzročali težav…

Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

oprostite za pozni odgovor. Srbenje se lahko pojavi že samo zaradi prisotnega obilnejšega normalnega izcedka, sploh če se le-ta pojavi ob tem, ko je bilo spolovilo nadraženo zradi spolnih odnosov. Takrat običajno pomaga le kakšno nevtralno mazilo, npr. bepanthen plus, hladilno mazilo, alkagyn ali še najbolje pustiti na zraku, da se suši, vsekakor pa takrat vložki, sintetika, vročina in vlaga stanje močno poslabšajo.

New Report

Close