Glivično vnetje nožnice
Pozdravljeni!
Avgusta sem imela nezaščiten spolni odnos z novim fantom. Nekaj mesecev po tem, sem opazila neprijeten občutek v nožnici in malih sramnih ustnicah. Kot stalna rahla neprijetnost, vendar ne srbi, boli..Včasih po spolnem odnosu ko se vse bolj razdraži me ob uriniranju peče, vendar ne dolgo. Med samim spolnim odnosom na začetku sicer ni čututi ničesar neobičajnega, vendar se s časoma pojavi rahla pekoča bolečina.
Nekaj časa (14 dni) je stanje boljše, potem pa se zopet pojavi rahla bolečina in očutek suhe nožnice. Fantu so se pred tednom dni na glavici penisa pojavile majhne rdeče pikice, ki pa so v 3 dneh izginile. Ob tem ni čutil srbenja, bolečine ali da bi ga peklo.
Kaj bi to bilo? Lahko v lekarni dobim kakšna zdravila, mazila ali kaj podobnega?
lp in hvala za odgovor.
Spoštovani,
majhne rdeče pikice na sluznici glavice penisa so običajno glivično vnetje. Partnerju svetujem Canesten ali Daktarin kremo, 5-7 dni, vsaj 3-krat na dan. Kaj pomenijo vaše senzacije, je sicer težko reči, vendar v konstelaciji partnerjevih sprememb in splošne pogostosti glivičnih vnetij verjetno prav tako pomenijo pretirano namnožene kvasovke v nožnici in na spolovilu. V lekarni dobite brez recepta Canesten vaginalete in kremo; vaginalete uporabite 3 večere zapored, kremo pa za zunanje spolovilo po enaki shemi kot partner. Svetujem, da se zdravita sočasno.
Lep pozdrav,
Spoštovani!
Imam vprašanje, ki bo morda slišati nekoliko neumno, saj sem že malo brala po raznih forumih in mnogi menijo da so tovrstni občutki do neke mere normalni. Torej, stara sem 22 let in pri spolnih odnosih s fantom se mi je začel pojavljati problem, ki se mi zdi nenavaden – skoraj vedno imam namreč občutek, da me tišči na vodo, kar je zelo neprijetno. Edini položaj, ki ga še prenesem je misijonarski, kar koli drugega pa me nekako draži in imam občutek, da se bom polulala. Vendar pa menim, da to ni povezano z vzburjenostjo, saj se to pogosto zgodi že takoj, ko začneva s spolnim odnosom, Pogosto potem hitro prekineva, vrhunca pa ne doživim.
Ali menite, da bi to lahko bilo kako povezano z nekaj-kratnimi vnetji mehurja, ki sem jih imela letos? Še zmeraj imam namreč po opravljeni potrebi včasih občutek, da mehurja nisem povsem izpraznila in, da me še kar tišči. Res pa je, da so ti občutki pogostejši po spolnem odnosu. Nič od tega se mi še nikoli ni dogajalo. Vnetja mehurja trenutno vsekakor nimam, saj sem to možnost pri splošni zdravnici izključila. Kaj več mi niso znali pomagati. Prosim Vas torej za mnenje, menite da gre za kak fiziološki, zdravstveni problem, ali naj to preprosto odmislim in se s tem ne obremenjujem preveč? Naj omenim še, da imam pogosto razna glivična vnetja, vendar seveda nevem, ali je to z zgornjim problemom povezano.
Najlepša hvala za odgovor.
Spoštovani!
Imam vprašanje, ki bo morda slišati nekoliko neumno, saj sem že malo brala po raznih forumih in mnogi menijo da so tovrstni občutki do neke mere normalni. Torej, stara sem 22 let in pri spolnih odnosih s fantom se mi je začel pojavljati problem, ki se mi zdi nenavaden – skoraj vedno imam namreč občutek, da me tišči na vodo, kar je zelo neprijetno. Edini položaj, ki ga še prenesem je misijonarski, kar koli drugega pa me nekako draži in imam občutek, da se bom polulala. Vendar pa menim, da to ni povezano z vzburjenostjo, saj se to pogosto zgodi že takoj, ko začneva s spolnim odnosom, Pogosto potem hitro prekineva, vrhunca pa ne doživim.
Ali menite, da bi to lahko bilo kako povezano z nekaj-kratnimi vnetji mehurja, ki sem jih imela letos? Še zmeraj imam namreč po opravljeni potrebi včasih občutek, da mehurja nisem povsem izpraznila in, da me še kar tišči. Res pa je, da so ti občutki pogostejši po spolnem odnosu. Nič od tega se mi še nikoli ni dogajalo. Vnetja mehurja trenutno vsekakor nimam, saj sem to možnost pri splošni zdravnici izključila. Kaj več mi niso znali pomagati. Prosim Vas torej za mnenje, menite da gre za kak fiziološki, zdravstveni problem, ali naj to preprosto odmislim in se s tem ne obremenjujem preveč? Naj omenim še, da imam pogosto razna glivična vnetja, vendar seveda nevem, ali je to z zgornjim problemom povezano.
Spoštovani!
Spoštovani!
Spoštovani!
Spoštovani,
pri vaši težavi vam žal ne znam pomagati, saj ne sodi v moje področje dela. Povprašajte kolege ginekologe in urologe.
Identično vprašanje ste sicer pod petimi različnimi uporabniškimi imeni poslali kar petkrat.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Stara sem 20.let. Večkrat v letu se mi pojavi rumeno-zelenkast nožnični izcedek, ki je zelo gost. Ima vonj, ki je zelo moteč, ga neznam niti definirati, ampak je res neprijeten in se vonja čez oblačila v 5min ko se izcedek pojavi! Pojavi pa se tako, da traja 2-5 dni, neglede na to da nosim bombažna oblačila, redno skrbim za higieno,… potem pa izgine in se spet pojavi čez kak mesec morda za 2 dneva, in potem spet tako naprej.. Sedaj pa me zanima ali naj grem v lekarno in poskusim sama odpraviti, ali je bolj priporočljivo da grem k ginekologu?
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor!
Lp
Spoštovani,
imate zelo značilne simptome in znake glivičnega vnetja. V lekarni si lahko brez recepta kupite kremo Canesten, ki jo mažite 3-krat dnevno (lahko tudi večkrat, če se vmes umijete ali obrišete) 5-7 dni. Če je prisoten obilen sirast izcedek iz nožnice, si kupite tudi 3 vaginalete Canesten in jih uporabite 3 večere zapored v nožnico. Večinoma se da urediti brez ginekologa. 🙂
Lep pozdrav,
Spoštovani,
vaša težava se imenuje bakterijska vaginoza. O njej boste na tem in sosednjem ginekološkem forumu našli veliko dodatnih informacij. Gre za pretiran razrast anaerobnih bakterij v nožnici, kar sicer ni posebna “bolezen”, je pa lahko zelo neprijetno. Za začetek si lahko sami poskusite pomagati z uravnavalcem nožničnega pH oz. flore, ki se dobi brez recepta v lekarni (Feminella vagi C, Floragyn, Multigyn, Gynophylus) ali s tamponom, namočenim v jogurt; terapijo uporabljajte vsaj 7 večerov zapored. Če ne bo šlo, se oglasite pri ginekologu, ki vam bo predpisal lokalni antibiotik.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
javljam se vam s svojo težavo. Stara sem 38 let, imam dva majhna otroka in do pred dveh let nisem poznala vaginalnega vnetja. Sicer imam odkar pomnim beli tok, ki pa ne smrdi in ne srbi, med nosečnostjo mi ga je ginekologinja sicer zdravila, a ni bilo izboljšanja.
Pred dvemi leti sem jemala antibiotike zaradi angine, moram rečt, da sem nazadnje jemala antibiotike v srednji šoli in mislim, da se mi je zaradi tega porušilo ravnovesje. Preizkusila sem resnično vse, bila pri ginekologinji, kupila vse, kar je mogoče v lekarni. Zdravila delujejo samo za nekaj časa, potem se težava znova pojavi.
Preizkusila sem tudi alternative metode, po nasvetu bioenergetika, to je probiotike (yogermina) in še MOLKOSAN, kar mi je res pomagalo za daljši čas. Sedaj ne vem, ali je priporočljivo takšne probiotike jemati na daljše časovno obdobje? Je pa to tudi kar velik strošek.
Sicer ne jemljem kontracepcijskih tablet, sem čisto opustila sladice in sladkarije, a ne pomaga. Ali mi svetujete obisk ginekologa? Sicer ne bi rada novega antibiotičnega zdravljenja.
Iskrena hvala že vnaprej za vaš odgovor in lep pozdrav.
Če so bele obloge v nožnici, svetujem tudi vaginalete.
Mimogrede, kako ste pa ugotovili bele obloge v nožnici? V nožnico sami namreč ne vidite in obloge na stenah se lahko vidijo le med pregledom v spekulih (= pri ginekologu). Če so bele obloge na zunanjem spolovilu, to ni nožnica.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
dobro ste opisali svojo zgodovino, ni pa čisto jasno, kaj je vaša sedanja težava. Lahko prosim podrobneje opišete?
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
danes sem prvič uporabila Canesten 3 (20 g vaginalne kreme in 3 aplikatorji), sem pa precej zmedena, koliko časa dejansko moram uporabljati Canesten 3. V navodilih sem zasledila, da ga uporabljam 3 dni zapored, hkrati pa v navodilih piše tudi, da zdravljenje poteka običajno 1-2 tedna in da z zdravljenjem ne smemo prenehati takoj, ko imamo občutek, da se je stanje izboljšalo.
Je pa stanje tako, da je prisotno srbenje in pekoč občutek, medtem ko izcedek nima nobenega vonja ali celo barve.
Prosim za pojasnilo in pomoč
Pozdravljeni.
Moj problem je sledec. Najprej naj bi imela glivice, potem sem dobila Cenesten v mazilu in tabletah, ki se vstavijo v noznico. Po tem me je blazno peklo pri skesu. Receno mi je bilo naj po tej kuri uporabim se VitaGyn-C (kar sem ga 7 dni). Ker ni pomagalao mi je zdravnik predpisal Dalacin. Po njem mi je nekaj casa (priblizno 4 dni) zgledalo vse boljse. (nevem tocno kaksno stanje je bilo ker sem se ucila kot nora in nic seksala). In zdaj me nekaj srbi dol in imam beli izcedek in smrdi. 🙁 Dosti mam teh glivic in njihovih derivatov!! Cudno mi je ker sedaj se mal smrdi poleg vsega, kar pa prej pa ni. Zakaj mi gin ne vzame brisa pa pogleda kaj je notri namesto da me fila z enimi x recmi? Kaj naj naredim? Kaj so to zdaj glivice ali bakterije? Po Dalacinu se mi zdi da bi morale biti bolj glivice. Samo nevem… Bolj smrdi kot prejsnjic ko sem menda imela glivice.
Lep pozdrav in hvala za odgovor
Pozdravljeni,
se opravičujem. Torej, sedanja težava ki me muči že skoraj dve leti, je rumenkast izcedek, z značilnim “kislim” vonjem, ter srbenje in pekoč občutek spolovila.
Kot rečeno, mi je doslej najbolj pomagal probiotik yogermina ter vaginalne globule boraks glicerol.
Sedaj razmišljam o obisku ginekologinje, vendar ne želim novega zdravljenja z antibiotiki.
Hvala za vaš odgovor že vnaprej.