Glivično vnetje
Pozdravljeni,
stara sem 20 let in pred 3 meseci sem obiskala G., ta je ob ugotovitvi glivičnega vnetja mi je izprala nožnico ter predpisasala uporabo canesten 3 kremo, canesten kremo in vagisan vaginalne globule pred menstruacijo in po menstruaciji. Poleg mene si je z canesten kremo 14 dni mazal tudi fant. Po končanem zdravljenju so se znaki umiri. Na začetku je samo fanta včasih med spolnim odnosom peklo in nato je imel odrgnine po penisu. Stanje se je samo slabšalo in po 1-2 mesecu sem ponovno uporabljala 3 dnevno vaginalno kremo canesten 3. Nato je za kratek čas pekoč občutek izginil. Sedaj pa kakšna 2-3 tedna je pekoč občutek med spolnim odnosom pri fantu vedno hujši, nato mu nastanejo tudi odrgnine. Po kakšen tednu se je tudi po spolnim odnosom pojavilo malo izcedka v skutasti obliki, vendar ga je bilo naslednjič že veliko in tudi pri fantu sta ratala mehurja. Sama sicer razen tega nimam nobenih znakov, nobene srbečice in tudi izcedek je normalen razen pri spolnih odnosih. Zanima me, kako bi si lahko oba pomagala, katero zdravilo bi bilo najbolj učinkovito?
Hvala za odgovor
Spoštovani,
vedeti sicer ne morem z gotovostjo, ampak vse skupaj zelo diši po glivični težavi obeh, kar bi bilo najbolje zdraviti s peroralnim zdravilom Diflazon 150mg tako, da bi oba vzela vsak po 1 tbl. na teden 2 ali celo 3 tedne zapored.