Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija glivično obolenje ušes

glivično obolenje ušes

Pozdravljeni!

Star sem 28! Po plavanju v bazenu, se mi je vnelo desno uho, dobil sem vročino, glavobol, otekla mi je tudi čeljust. Osebni zdravnik je ugotovil, da gre za glivice, mi spral uho vstavil vatko z mazilom in predpisal antibiotik. Ko na kontrolnem pregledu čez tri dni ni bilo bolje pa še nek drug antibiotik. Po tednu dni je bilo le malo bolje. Dobil sem napotnico za ORL, saj me je začelo boleti in otekati še levo uho. Predpisali so mi dve mazili oz. kapljice za obe ušesi in bil sem v dveh tednih petkrat na ORL (sesanje, vstavili trakec z mazilom…). Še vedno si dajem kapljice in mazilo, osebna zdravnica pa je mnenja, da sploh levo uho ni še zdravo. Tudi sam imam občutek, da me v obeh ušesih srbi in da je le vprašanje časa kdaj se vnetje ponovi.
Kako naj ukrepam, kako dolgo lahko to traja, se moram paziti prepiha (jutri grem po več kot treh tednih spet v službo in je zelo čudna klima -piha), nositi trak (med tekom, kolesarjenjem)? Bi bilo dobro iti še na kak pregled na ORL? Ušes naj ne bi močil, kako dolgo? – treniram namreč triatlon.
Hvala za odgovor in lep pozdrav! Robi

Spoštovani g. Robi!

Občutek srbenja po vnetju lahko ostane v ušesu še nekaj tednov. Pomembno je, da iz ušesa ne teče, da ni boleče ali oteklo, da ni izgube sluha.
Priporočal bi vam trak preko ušes samo v prepihu, ne uporabljajte pa vate v sluhovodih. S plavanjem se lahko začnete ukvarjati nekaj tednov po končanem zdravljenju vnetja ušes.
Za kontrolni pregled pa vam naj poda mnenje vaša osebna zdravnica, ki vam bo pregledala ušesa.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close