Glivično in bakterijsko vnetje nožnice
Pozdravljeni,
dieta bo gotovo v pomoč, vendar ne v tako kratkem času. Z dieto je potrebno vztrajati več mesecev, da se pozna razlika. Ni potrebno, da je dieta tako zelo stroga. Pomembno je le, da se izogibate sladkorju, enostavnim ogljikovim hidratom (bel kruh, bel riž,…) ter mlečnim izdelkom.
Druga stvar je tudi, da ni dobro prekomerno umivanje spolovila, saj se glivice razmnožujejo v vlagi ter nošnja ozkih hlač ali sintetičnega spodnjega perila. Strogo odsvetujem vse vložke, najhujši so dnevni vložki, četudi piše, da so iz naravnih materialov. Dnevnih vložkov sploh ne potrebuje nobena ženska, saj imamo spodnje perilo, ki služi kot ščitnik. Sedaj, ko je toplo pa vam svetujem, da ste čim več časa tudi brez spodnjega perila.
Pozdravljeni,
razlika med vložkom in spodnjimi hlačkami je v tem, da vložek ne prepušča zraka in vlage, ker vsebuje številne sloje in membrane, da ne bi slucajno izcedek umazal spodnjih hlačk. Spodnje hlačke imajo le dva propustna sloja, ki sta povsem dovolj, da preprečita da izcedek ne prehaja na povrhnje hlače. Seveda pa je povsem normalno in pricakovano, da izcedki zamažejo spodnjice in da so spodnjice vlažne, zato jih moramo tudi dnevno menjavati in prati. To pa predstavlja dodatno delo.
Zakaj pa prodajajo dnevne vložke? Verjetno zato, ker se dobro prodajajo. Seveda pa tisto, kar se dobro prodaja ni nujno, da je zdravo in priporočljivo. V trgovinah je mnogo takih stvari, npr. sladke pijače, sladkarije, …. ki niso zdrave, pa se več kot odlično prodajajo.
Pozdravljeni,
pisala sem vam pred časom zaradi glivičnega vnetja, ki sem ga imela konstantno…
Zadeva se je bistveno izboljšala,, sedaj sem brez vnetja že skoraj 6 mesecev…
Pomagalo pa je, ko sem odstranila najlonke – za v službo imam sicer zelo rada krilo, pod njim pa najlonke.
Mojo izkušnjo sem želela deliti z vami, če vam bo prišla prav.
Lp, Nera01
Pozdravljeni,
Jaz se srečujem, izgleda, isto težavo. Ponavlja se mi candida ali gardenella ali obe skupaj, že dve leti zapored (stara sem 30let). Prav toliko časa se mi ponavljata kolikor časa imam imam novega, stalnega partnerja. Z spolnimi odnosi sva prekinila za obdobje 3 mesecev in v tem času je bile super; nobenih ventij, srbeža ali suhosti nožnice (kot prej preden sem začela z njim). Vnetje se zgodi, ko imava bolj pogoste odnose (tudi s kondomom) in sigurno vsakič, ko ga “pozabiva” uporabit. Tako da sem v enem letu prejela 1x sumamed 3x dilacin 3x gyno daktarin, vmes sem poskušala z laktobacilnimi pripravki, jogurtom, nosim bobažne hlače, ne uporabljam intimnih mil, nimam alergij, prašek že leta enak… On ni bil pozitiven ne na glivice ne na gardenello, zato ga niso nikoli zdravili, niti ni imel težav. Naj omenim tudi, da so mi po predzadnjem zdravljenju naredili bris na bakteriji in je bil pozitiven na streptokok B (gin. je rekla da se to ne zdravi in ima pomen v nosečnosti) in prevlada laktobacilov. Skratka zazdravilo se je. Ne za dolgo :(. Ker si želiva otrok, nasploh pa zdravo spolno življenje, kaj naj še storiva? Kakšen smisel ima dieta, če neravnovesje povzroči izključno spolni odnos? Imajo laktobacilni pripravki sploh smisel glede na to da se vnetje ponovi? Imate kakšno izkušnjo, kjer je pacientka zamenjala partnerja in so vnetja izginila?.. Hvala
Pozdravljeni,
izgleda, da ste izčrpali že vsa možna zdravljenja. Svetovala bi vam le še Alkagyn vaginalete (nevtralizirajo vnetje) in vsebujejo klorheksidin, ki deluje tudi na Strep. B in dezinficira nožnico. Običajno se sčasoma razvije nekakšna imunost tudi na novega partnerja.