Glivično in bakterijsko vnetje nožnice
pozdravljeni.
ze dobre 3mesece imam probleme z “spikanjem” v jajcnikih…oz.bolecinah v spodnjem delu trebuha,beli tok je tako smrdljiv in velik da bi brez uporabe vlozkov morala veckrat dnevno zamenjati hlacke,ker so dobesedno mokre. je cudne rumeno zelene barve in tudi vonj ni enak kot obicajno. lulanje je temno in tudi smrdece (ne vem ce je povezano). sem bila pri ginekologu..dobila diflucan 150 vendar ni izboljsanja. vem da je veliko podobnega napisano pa kljub temu upam na odgovor. pac skrbi me ker traja ze toliko casa in ne vem ce sem G povedala vse simptome…pac zanima me kaj bi to lahko bilo (po spletnem brskanju trihomoza..bakterijska okuzba…ni da ni )zato prosim za pomoc. najlepsa hvala za odgovor..pa se opravicujem za tako dolg roman
pozdravljeni,
ze mesec imam tezave s povecanim belim tokom,ki je postal obilen,vlacljiv,rumeno zelen in smrdljiv. tudi urin je temen in smrdi..ne vem ce je povezano. v jajcnikih me “spika”. obcutek je skoraj tak kot pred oz.med menstruacijo. pri ginekologinji sem dobila diflucan 150g za 2krat,vendar se stanje ni popravilo in zato me zanima ce mi tukaj lahko svetujete,ker po pravici povedano me je strah ker traja toliko casa,plus zeeelo neprijetno je (uporaba vlozkov vsak dan,ker ce ne so spodnje hlace mokre),pa se branje na internetu oz. postavljanje diagnoze sam (od trihomoze,bakterijske vaginoze…vnetja secnice..nekaj takega)… upam da me razumete. najlepsa hvala za odgovor,lp
aha stara sem 27let,takih tezav se nisem imela,KT ne uporabljam.
Pozdravljeni,
če vam Diflucan ni pomagal in po opisu zelenkastega izcedka zelo verjetno, da gre za okužbo s Trihomonasom. To bo potrdil vaš ginekolog in vam daj ustrezna zdravila. Če se stvar ni umirila, ga pokličite in vam bom pomagal.
Pozdravljeni,
če je ginekologinja menila, da gre za glivično okužbo in je predpisala Diflucan, bo verjetno to držalo. Potrebno pa je paziti tudi, da med zdravljenjem ne uporabljate vložkov, ne nosite tesnih hlač ali najlonk, kajti vse to vam neprodušno zapira spolovilo in glivice se v takem okolju zelo rade razmnožujejo. Poskusite brez tega in raje pogosto menjajte bombažne spodnje hlačke.
Poskusite in bodite vztrajni in bo pomagalo.
Najlepša hvala za tako hiter odgovor.
Me pa sedaj zanima, ali bi me potem ginekolog po opravljenem Pap testu v primeru prisotnosti bakterije trihomonas načeloma na to tudi opozoril? In ali se ta bakterija prenaša le s spolnimi odnosi, ali jo lahko dobimo tudi kako drugače?
Hvala in lepe praznike,
Stasa
se opravicujem za toliko postov (vendar pišem preko telefona in sem zaradi internetne povezave mislila da niso poslana). hvala za VSE odgovore. zanima me se koliko casa po zadnji vzeti tableti diflucan naj bi se pokazalo izboljsanje? glede vlozkov (ceprav jih trenutno odsvetujete)..nekje sem prebrala za mlecnokislinske? pridejo v postev v mojem primeru? in kaksno milo priporocate…nekje pise s ph5 nekje manj nekje spet samo uporaba vode? se pravi ce ne bo dobro moram do ginekologinje nazaj,kjer lahko potem omenim za preiskave za tiste bolezni? ali lahko za to zaprosim ze osebno zdravnico? se enkrat se vam zahvaljujem za cas in odgovore. lp
Pozdravljeni,
V 24h po vzeti tabletki Diflucana bi moralo biti bolje. Mlečnokislinskih vložkov ne poznam, a mislim, da niso nič boljši kot drugi. Povsod je kemija, ki na kožo ne deluje blagodejno. Bombažne hlačke vam gotovo ne bodo škodile. Milo naj bo čim bolj naravno, ph kisel ali nevtralen, umivanje enkrat dnevo in kožo dobro osušiti. Ce se umivate bolj pogosto kot enkrat dnevno je dovolj le voda, tako kot velja tudi za kožo telesa. Osebna zdravnica vam brisev ne more vzeti, lahko pa greste samoplačniško v ambulanto za spolne bolezni na Dermatološki kliniki ( prej se pozanimajte po telefonu).
tudi sama se srečujem z konstantimi vnetji. Stara sem 30 let in se mi vnetja ponavljajo že skoraj 8 let, cca 5x letno. Imam stalnega partnerja, tudi prej sem ga imela, vnetja pa se mi vedno pojavijo po spolnem odnosu, tako da je verjetno problem v meni. Sluznica je rdeča, otečena, peče in srbi, izcedek je bele barve, nima posebnega vonja. To se mi pojavlja le ob vstopu v nožnico. Včasih me peče tudi ob uriniranju, vendar ne vedno, ob vsakem vnetju. Ob vsakokratnem pojavu, pričnem z mazanjem canesten cca 3dni, v kolikor ni bolje grem do ginekologa. Ta mi vedno predpiše canesten 3 vložke. Po terapiji je bolje, vendar se mi ob rednih spolnih odnosih to ponavlja na cca 2-3 mesece. Ker ne vem več kaj naj naredim da se mi to ne bo več pojavljalo, prosim za pomoč.
Hvala.Rožica
Pozdravljeni,
vam bi se bilo potrebno individualno posvetiti, saj so vaše glivice verjetno rezistentne na Canesten. Lahko je nacepljena bakterijska vaginoza ali pa je potrebno glivice odstanite s kakšnim drugim antimikotikom. Hkrati pa bo potrebno pristopiti tudi s pravilno prehrano. Brez sladkorja in mlečnih izdelkov. Kljub vsemu bo potrebno, da se pozdravi tudi partner.
Pozdravljeni, imam 14 let in pred približno 2 tedni se mi je pojavilo vnetje, ki traja še danes. Nisem sigurna, če gre za glivično vnetje, ker tega sem že nekajkrat imela in izcedek je bil čisto drugačen, (skutast) kot ta ki ga imam zdaj. Tokrat pa je izcedek rumene barve, okolica nožnice srbi in malce peče. Poskusila sem intimno milo Dove intimo care ampak me je začelo preveč peči, zato ga sedaj ne uporabljam več. Ne vem kako bi to lahko pozdravila, pa prosim za kakšen nasvet.
Pozdravljeni,
vprašala bi vas za mnenje, kaj mislite o moji težavi z glivicami in o zdravljenju teh.
Stara sem 28 let in nisem še rodila. Težave z glivicami imam že od mojega prvega sponega odnosa dalje.. in me spremljajo stalno. V zadnjih dveh letih, odkar imam tudi fanta, imam glivice praktično stalno..
H ginekologinji sem večkrat šla s tem vzrokom in vedno je bil njen odgovor: ‘glivično vnetje’. Canesten mi načeloma pomaga, a kaj, ko je po spolnem odnosu zopet isto. Pred pol leta sem šla h moji ginekologinji in ji rekla, da bi rada to stvar rešila, ker je nevzdržno, saj marsi kdaj pri spolnem odnosu tudi krvavim.
Dala mi je, kot vedno cel kup nekih mazil, pa vaginalet itd. – ni pomagalo, potem pri naslednjem obisku, nama je s fantom predpisala Duflican – 2 tableti za njega, 2 zame in 3 tablete, ko so nastopile prve tri menstruacije. Po končani terapiji – stanje nespremenjeno. Potem mi je vzela bris, da ugotovi, če imam nevem kakšno sluznico (?) oziroma, da ugotovi, če ne prenašam spolnih odnosov (to najbrž vi veste bolje, kot jaz, kakšen bris je točno vzela). Ko sem čez par dni prišla po izvide, sem govorila samo s sestro, ki mi je rekla, da je bris pokazal, da je vse normalno v moji nožnici in pač naj se mažem z mazilom VITAgyn C po vsakem spolnem odnosu. Tukaj se je moje zdravljenje tudi zaključilo
Stanje se ni nič izboljšalo, ravno danes sem zopet krvavela med spolnim odnosom…in sem se odločila, da vprašam še za kako drugo strokovno mnenje.
Spolne odnose imava nezaščitene – ne jemljem kontracepcijskih in nimava kondoma.
Hvala vam za vaše mnenje.
Lp.
Pozdravljeni,
tudi sama mislim, da takšno zdravljenje ne vodi nikamor. Potrebno se bo bolj celostno lotiti problema. Pomembno je paziti tudi pri prehrani, sladkorji in mlečni izdelki lahko stanje močno poslabšujejo. Celtostno morate dvigniti imunsko obrambo telesa z visokimi dozami C vitamina in izboljšti naravno vaginalno floro, ki se je s številnim zdravljenjem poslabšala. Če vam VitagynC odgovarja, je v redu, lahko pa uporabljate tudi druge pripravke (multigyn, vagisan, lactagyn,trenutno zame najboljši , a dobi se le v tujini preko spleta “Balance activ”, a ne vse naenkrat. Seveda je potrebno, da ste pozorni na pravilno intimno nego. pretirano čiščenje, celo izpiranje nožnice, … Lahko stanje močno poslabša. Svetujem 1xdnevno umivanje zun. spolovila, brez izpiranja nožnice, z intimnim milom, strogo odsvetujem vse dnevne vložke in sintetično spodnje perilo.
Včasih kot podpora pomaga tudi bioresonanca.
Srečno!
Pozdravljena ga. Bizjak Ogrinc,
najlepša hvala za vaš odgovor. Zaenkrat bom poskusila s temi vaginalnimi kremami, ki jih dobim v slovenskih lekarnah. Koliko časa pa mi predlagate, da to uporabljam? Vsak dan, en mesec? Mislite, da se to potem samo zbilansira, tako, da se ta vnetja odpravijo?
Vložkov ne uporabljam, med menstruacijo večinoma tamponi, čez noč bombažni vložki. Spolovilo si umivam zadnji čas samo še z vodo in samo zunaj. Če imam glivične obloge res veliko, si potem tudi notranjost sperem z vodo.
Mlečnih izdelkov sploh ne jem, zaradi drugih razlogov. Sladko pa, vendar v mejah normale… 🙂
Bombažno perilo tudi stalno nosim, razen, da imam čez dan bombažne tangice.
Imam pa res rada pajkice in najlonke, tko, da bom še to odstranila.
Bom torej poskušala še eno dolgotrajno terapijo z vaginalnimi geli?
Hvala še enkrat za vaš nasvet.
Pozdravljeni,
Stara sem 22 let in ze 3 leta se bojujem z vaginalnim vnetjem. Moje tezave so naslenje: imam zelo mocan vaginalni izcedek, kateri je sirkast, rumenkaste barve z zelo neprijetnim vonjem, poleg tega je prisotno tudi srbenje. Perilo si moram menjati tudi do 3x na dan. Obisk pri ginekologu je pokazal vnetje s predpisom Kanestena, ker pa se po tem stanje ni izboljsalo, je naknadno predpisal se Daktarin vaginalete in kremo. Po terapiji se je stanje malo umirilo, nato pa zopet pojavilo. Tezave imam se do danes, katere zelo vplivajo na mojo samozavest in vsakodnevno pocutje. Na internetu sem zasledila protiglivicno dieto (katera je kar stroga, nic sladkorja in ogljikovi hitrati v najmanjsih moznih kolicinah, brez pecic kruha itd..) in se je poskusam drzati ze cca. 1 teden. Prosila bi vas za se dodatno pomoc pri odpravi izcdeka z vonjem, saj je zadeva zelo neprijetna in kaj je lahko razlog za te tezave.
Lep pozdrav