Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glivice v ušesih

glivice v ušesih

V maju sem prebolela vnetje ušes. Kasneje sem bila pri osebnem zdravniku na čiščenju, ker sem slabo slišala. Takrat sem tudi povedala, da imam še vedno občasne bolečine v ušesih.
Naslednji dan sem bila pri drugem zdravniku na splošnem pregledu. Povedal mi je da imam glivice v ušesih (sluhovodu) in da mi svetuje, da grem k osebnemu zdravniku po napotnico za specialista. Tega nisem naredila, ker se mi je zdelo, da se mi stanje zboljšuje in ker sem bila en dan prej že pri svojem zdravniku.
Od takrat je minilo 3 tedne meni se je pa stanje počasi poslabšalo. V ušesih čutim vročino in srbenje, neprijeten občutek se pojavlja tudi v okolici ušes.

Zanima me kaj mi svetujete? Ali se bodo glivice same pozdravile ali je nujno da grem k ORL ali mogoče samo k osebnemu zdravniku po zdravila?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Tanja

Spoštovani!

Glivice so neprijetna zadeva, ker se rade vlečejo. Najučinkovitejše je vstavljanje trakov z antimikotiki v sluhovod, kar vam lahko naredi vaš zdravnik. Včasih je za izluščenje oblog in zmanjšanje srbenja ter rdečine potreben tudi kortikosteroid. Alternativa pa je antimikotik v kapljicah, kar si sami kapate v sluhovod okoli dva tedna.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor.
Danes sem v lekarni dobila Canesten kapljice. Ali je to dovolj glede na to, da je okužba prisotna že več tednov? kaj mislite o pregledu pri Otorinogologu?

Zanima me ali se glivice lahko prenašajo na druge dele telesa (z dotikom) in ali se po sluhovodu lahko razširijo drugam.

V petek grem na morje. Ali morska voda pomaga pri zdravljenju?

Lep pozdrav

Tanja

Spoštovani!

Dovolj. Če po treh tednih ne bo izboljšanja, pojdite k zdravniku, ki se bo odločil, da vas bo zdravil sam, ali pa poslal k otorinolaringologu.

Iz sluhovoda ne boste raznesli glivic nikamor drugam. Voda na splošno ni koristna, ker glivice v vlagi naravnost uživajo, te pa bo ob kopanju obilo, zato se lahko resnega zdravljenja lotite šele po morju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

lep pozdrav.
tudi mene zadnje čase srbi uho in za ušesom. ne ves čas ampak občasno. uho je na dotik toplo. za ušesom se mi pojavi rdeča lisa, ki srbi??

Spoštovani!

Kakšno je sedaj stanje? Verjetno je šlo za manjše kožno vnetje, ki bi moralo biti do sedaj že boljše.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Tudi jas sem danes šel k ORL . 5 dni sem bil v termah kjer sem se kopal non stop nekje 7 ur dnevno , po 3 dnevu sem čutil bolečino ( blago) kopal sem se đe naprej ker sem mislil da imam samo vodo v ušesu pa da bo čez noč izginilo ampak ni . Čez noč je bilo še hujše in uho me je bolelo tudi na utip.ko sem prišel v maribor sem takoj šel k ORL – dr. žigertu. ki mi je iz ušesa posesal nevem kaj nekakšno mast al kaj bilo je zelo neprijetno , po tem mi je v levo uho dal še trak na katerem so bile 3 vrste krem . edaj imam to v ušesu in morem potrpeti do jutri .

New Report

Close