Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glivice v nožnici

glivice v nožnici

V eni izmed revij Zdravje sem zasledila ,da pri pogostih vnetij z glivico kandido v nožnici preporočajo uživanje probiotike .
Ker že skozi jem probiortične jogurte, omejila sem vnos sladkorja v telo in izdelkov iz bele moke, bi rada slišala še vaše mnenje.
Ali mi lahko priporočate kakšen probiotični preparat,kot prehransko dopolnilo?

pozdrav

Spoštovani!

V vašem primeru bi bilo bolj na mestu uporabljati vložke mlečne kisline, ki jih dobite v lekarni in občasno zdraviti z zdravili proti glivicam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor.
Povedati moram,da sem z vaginaletami z mlečno kislino že poskudila, vendar je bilo po njih še slabše.Kaj priporočate?

Spoštovani!

kako je bilo pa z občasno uporabao antimikotinih krem ali vložkov?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Vložki v nožnico vnetje omilijo , vendar ga ne pozdravijo.Jemala sem tudi kapsule Diflozan, vendar se vnetje pogosto ponavlja. Imam ga skoraj vsak mesec.Kaj predlagate?

Pozdrav

Spoštovani!

Nimam pametnejše ideje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

jaz sem imela tudi glivična obolenja nožnice zaradi dolgotrajnega jemanja antibiotika. vagin. tabl. oz vložki so pomagali le začasno, zato sem po nasvetu gin. začela ob vsakem srbenju ali pekočem občutku vstavljati v nožnico preko noči v navaden jogurt namočen tampon.pomaga, da vzpostavi nazaj ‘pravo klimo’ nožnice. jesti probiot. jogurte je nesmiselno za tovrstne težave, pomaga za druge organe, za nožnico je potrebno vstaviti….meni pomaga.

lep pozdrav. se oglašam malce pozno, upam, da boste vseeno prebrali. sem ena izmed tistih, ki je imela kar naprej iz meseca v mesec nožnična vnetja. tudi pri meni ni delovalo več nobeno zdravilo. pa sem naletela na eno žensko, ki mi je svetovala eterično olje čajevca. najprej sem bila zelo skeptična in sem na različnih straneh želela izvedeti več…in na koncu sem tudi sama poskusila. od tega je sedaj že 2 leti in imam mir. da še povem, da sem imela ta vnetja najprej neprenehoma 6 let, nato se je moje življenje postavilo na glavo in sem imela 2 leti mir, nato pa sem zaradi nesposobnosti zdravnice spet dobila vnetja. in sedaj lahko delam vse… jem izdelke iz bele moke, sladkarije, se hodim kopat v bazene… v glavnem nimam problemov in sem zaradi tega zelo srečna. in kako mi je uspelo? na tampon daš 4-6 kapljic eteričnega olja čajevca in ga daš čez noč v nožnico. prvi in če je zelo močno tudi drugi teden vsako noč, nato par tednov vsak drugi dan, nato nekaj časa vsak tretji dan. pomemebno je, da to počneš redno in da vztrajaš kakšno leto dni. če ne vztrajaš ta čas, se zna stvar spet ponovit. jaz sem se zraven tega namazala tudi okoli nožnice. olje ima res malce neprijeten vonj in daje hladen in malce pekoč občutek. ampak je edino, kar je delovalo. tudi sama sem poskušala z jogurti na tamponu, a ko je bilo vnetje močno, ni pomagalo. sem pa zraven olja na začetku jedla veliko jogurtov s probiotiki in naredila nekaj kur z ameriškim slamnikom.
danes sem brez skrbi. in srečna.

New Report

Close