Glivice? NUJNO!
Zdravo. Zanima me kaj naj naredim… 5 dni nazaj sem začela uporabljat kremo Canesten in VityGyn za zdravljenje glivic nožnice. Canesten piše, da se uporablja 1-2 tedna, VityGyn pa 6 dni. Danes pa sem jaz dobila menstruacijo, ko naj bi še zadnjič (šestič) vzela VitaGyn. Zdej pa ne vem, kaj naj naredim, a naj prekinem z jemanjem, dokler ni konec menstruacije, al naj jemljem naprej al kaj. Glivice sem imela kar dolgo časa in s Canestenom naj bi se mazala do 1. julija. Zdej pa je vse prekinila mens., ki naj bi prišla okoli 4. julija! A naj jaz po menstruaciji vse začnem od začetka, al naj nadaljujem naprej (vzamem 1x VitaGyn in še 1 teden Canesten?). Je katera jemala to in se bolje spozna? V navodilih nič ne piše, kaj narediti če dobiš menstruacijo.
Lp
kasneje nadaljuj z zdravljenjem..
lp
Bom kar v to temo pisala…
Oba s fantom sva dobila z glivice. Sama se zdravim s canesten 3, ginekologinja pa mi je rekla naj se fant maže s kremo canesten. Ker je imel fant težave z glivicami že na nogah, ima še od takrat doma kremo lamisil. Ali se lahko z lamisilom maže tudi po penisu? katera od obeh krem je bolj učinkovita? Ali obstaja še kakšno sredstvo, ki bi bilo primerno za odpravljanje glivic pri moškem?
Hvala!
lamisil je samo za glivice na nogah. Canesten je najbolj idealen. Mislim, da ga lahko dobiš tudi brez recepta.
od kod ti ta ideja?
http://www.lekarnar.com/izdelki/lamisil-krema
tinea cruris ali srbeče spolovilo, z lamisilom se zdravi 1 teden
uh, a res? mislila sem, da je lamisil samo za stopala oz kožo, ne sluznico, pač po izkušnjah. no, dobro da vem 🙂
Ne vem, mal si oglejte zelene ikonice na zgornji strani pri canestenu in lamisilu
Pa mal preberte opise na gumbu več o izdelku ali pa PDF navodila
Mamo doma oba izdelka in po navodilih na lamisilu nebi tega maziva niti približno dal zraven genitalij.
v kožnih gubah (na intimnih predelih) se najpogosteje pojavljajo kvasovke, za kar pa je primernejši Canesten, kot pa Lamisil.
Lamisil se uporablja za gljivice,ki se nahajajo na drugih delih telesa npr.med prsti na nogah,na rokah,na nohtih…
Oba s fantom se morata mazati s Canestenom.Še ko se stanje izboljša,ne smeta prekiniti z zdravljenjem,ker so gljivice zelo trdovratne in se rade ponovijo.
Srečno!
Zdravo. 1 leto jemljem tabletke Yasminelle. Prejšnji mesec sem izpustila obdobje brez tabletk, pred 4 dnevi se mi je končala prekinitvena krvavitev. 1 dan je bilo vse v redu,imela sem spolni odnos, med katerim me je nožnica malce pekla. Naslednji dan pa se mi je pojavil rjavkast izcedek iz nožnice. Vmes je bilo tudi zelo malo krvi, izcedek pa ima neprijeten vonj. Občasno čutim bolečino v jajčniku, spolovilo me srbi, male sramne ustnice imam zatečene, peče me tudi pri uriniranju. Iskala sem po internetu, da bi ugotovila, kaj je moj problem, pa nisem prepričana. Prosim za pomoč 🙂
Lp
Izcedek,neprijeten vonj,srbeče spolovilo…tipično za gljivice,ampak ni panike.Uporabi Canesten.
Srečno!
Spet jaz. Danes je bil icedek popolnoma normalen! sicer me spolovilo še srbi, amapk ali je možno da to izgine samo od sebe?
Če srbenje ne preneha,boš morala uporabiti Canesten.Lahko počakaš še kakšen dan,da vidiš,če se bo zadeva sama od sebe umirila…ampak ponavadi se ne…
Canesten krema se dobi v lekarni tudi brez recepta.
Hvala 🙂
glivice se dajo odpravit tudi z jogurtom. uporabiš tampon, namočen v probiotičen jogurt. priporoča se 8 ur ali čez noč, dobro je da to ponoviš 2x zaporedoma. Uporaba canestena naj se ne bi zelo pogosto uporabljala in včasih je ta rešitev z jogurtom čist fajn.
hej… imam vprašanje.. če slučajno kdo ve odgovor mi prosim naj odgovori.. dobila sem glivično vnetje ampak se mi je to zdaj ponovilo že tretjič.. vsakič se mi je ponovilo po nezaščitenem spolnem odnosu z istim partnerjem.. mislim da je on okužen z tem ampak nima nobenih simptomov
… ali mogoče ve kako je z tem pri moških in če kako to zdraviti? hvala za odgovor.
Pri moških se glivice zdravijo enako, kot pri ženskah, z antimikotiki – Canesten kremo. Za ženske so na voljo tudi Canesten globule. In sploh ni nujno, da je partner “okužen”, le ti si bolj dovzetna na “okužbo”. Pred odnosom (če lahko predvidiš, kdaj bo do njega prišlo), lahko uporabiš Canesten ali pa kakšne uravnalce nožnične flore (Floragin, Vitagyn-C, Multigyn, GynOphylus, itd.), in tudi takoj po odnosu. Sperma je bazična, kar lahko poruši kislo okolje v nožnici, zato poskusita s kondomom, če bo kaj bolje.
Skratka, težave zaradi gliv kvasovk večinoma niso nova okužba, temveč pretirano razraščanje tako ali tako prisotnega mikroorganizma, ki se ga z ničemer popolnoma ne moreš znebiti. Ene ženske so bolj dovzetene za okužbo, druge manj. Glive kvasovke imajo rade vlažno, toplo, sladko okolje.Treba je najti življenjski stil, ki jim najmanj ustreza in jih zavira v razraščanju: zmanjšanje stresa, ustrezna prehrana (probiotiki, sveža zelena zelenjava, sok grenivke, limona, melona, izogibati se je treba moki in pekovskim izdelkom, testeninam, rižu, sladkarijam), nositi bombažno neoprijeto spodnje perilo, zmanjšati pogostnost spolnih odnosov, uporabljati kondom, opustiti kontracepcijo, shujšati.
Partnerjev se običajno ne zdravi, razen če imajo težave, ampak ta ukrep niti ni vedno učinkovit niti nam ne jamči, da težav nikoli več ne bo.
Matjaž
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje.
Imam močan izrazit beli tok. Imam ga vsak dan že nekaj časa. Ima tudi neprijetni vonj, kot nekakšen pokvarjen sir. Vagina me popolnoma nič ne peče ali srbi. Probem je samo prekomeren beli tok in neprijeten vonj.
Imam morda glivice? Sploh odnosom še nisem imela.
Slišala sem da je več različnih vrst zdravila Cenesten. Katerega bi mi priporočili da si ga kupim v lekarni, glede na moje težave?
Prosim za čimprejšni odgovor, saj bi čimprej rada pozdravila moje težave.
LP!
Če smrdi, potem verjetno ne gre za glivice, ampak za nožnično vnetje. Bolj kot Canesten (čeprav ne bo škodil) v tem primeru priporočam uravnalce nožnične kislosti. V lekarni jih imajo kar nekaj na voljo (Floragin, Multigyn, Cicatridin, Vitagin-C, GynOphylus, pa verjetno še kaj).
Matjaž
Hej. Imam vprašanja.
Kakšna pa je razlika med vaginalnimi glivicami in bakterijsko vaginozo?
hvala
Forum je zaprt za komentiranje.