Glivice na koži
Pozdravljeni.
Dober mesec je tega, kar sem začela z dieto proti kandidi. Sicer mi več ali manj uspeva, imam pa vprašanje v zvezi z glivicami na koži. Sem namreč v dilemi – iti k zdravniku, da mi predpiše antimikotike v obliki tablet (mazanje ni mogoče, ker jih imam po celem telesu) ali počakati, če bodo morda izzvenele tekom diete.
Glivice na koži imam že približno 2-3 leta, najprej samo na dekolteju, zdaj že povsod, ampak niso prav opazne. Z mazanjem z daktarinom niso izginile. Kolikor sem uspela razbrati iz vaših odgovorov, nasprotujete antimikotikom, ker ubijejo tudi dobre bakterije v črevesju. Kaj mi torej svetujete? Kaj naj naredim, če glivice na koži ne izginejo? Bodo izginile s pravilno dieto?
Probleme imam tudi z nečisto kožo na obrazu. Ob začetku diete proti kandidi sem imela 2 tedna super kožo, od takrat naprej pa se je spet poslabšalo. Je to normalno? Se telo na ta način “čisti”? V tem času sem za 1 teden prenehala tudi s pitjem gline (imam pavzo) in opažam, da so se mozolji pojavljati v tem času. Je mogoče to kako povezano?
In še zadnje vprašanje. Zadnjič sem v ogledalu videla, da imam “nazobčan” jezik (ob straneh). Pri kandidi kolikor vem, je jezik belo obložen. Moj je bil le rahlo bel, ob straneh pa kot da bi bil obstrižen. Ne znam drugače opisati.
Zaenkrat hvala za odgovore!
Mazanje antimikotikov bo samo ublažilo simptome, ne bo pa vas pozdravilo. Če ste s tem zadovoljni, potem pojdite po recept. So pa abtimikotiki zelo obremenjujoči za jetra.
Začeti morate s protiglivično dieto, se je strogo in konstatno držati in vztrajati več mesecv. Druge poti ni. Poleg tega so obvezni bazični minerali in bazične kopeli (pri težavah s kožo so nujne).
Koža je ogledalo stanja v notranjosti telesa in lahko se poslabša, če razstrupljamo. Ali je to zaradi gline, pa ne vem. Nazobčan jezik kaže na težave z jetri, kar niti ni presenetljivo, ker imate glivice. Izločajo namreč afla toksine, ki zelo obremenjujejo jetra. Če imate še vetrove, ne pazite na prehrano … do jetra zelo pod udarom.
LP