glivice/mila/še kakšna naravna pomoč
Spoštovani!
Vem, da se že preveč govorili o težavah z glivicami in prijazno svetovali. Podrobno sem vse prebrala. In vendar bi vas prosila za nasvet.
Imam povečano število glivic, zdravila sem se pol leta z Diflucanom in res je bilo 2 meseca bolje. A težave so se zaradi stresa (služba, nadaljni študij) ponovno pojavile. Vem, da vpliva na glivice mnogo dejavnikov:
1. preozka oblačila, sintetično perilo: ne nosim,
2. čokolada in ostale sladkarije: sem zelo zmerna,
3. kava, alkohol: uživam zelo redko,
4. stres: kot vsem, se tudi mene dotakne in takrat mi pade imunski sistem in se takoj pozna. Poleg tega sem slabokrvna, črevesje nekako ni sposobno zaužiti dovolj železa…
5. Umivam se redno, a ne preveč. Uporabljam nežna mila. In tle sledi vprašanje: ali so intimna mila res primernejša, se je z njim bolje umivati? Katera bi priporočili? Uporabljala sem Lactacyd in je bilo kar dobro.
Meni osebno najbolje pomaga jogurt in pitje lipovega čaja, ki nekako sčisti.
Vem, da je pomemben način življenja, a mislim da živim dobrega. Stara sem 25 let in pravi stresi šele prihajajo. A je še kakšna druga “naravna” varianta pomoči. Ker takole ne gre več naprej, tablet pa tudi nočem preveč jemati. Raje ne zaužijem niti pikice sladkorja, kave ali alkohola, se popolnoma posvetim športnemu duhu, ukvarjam s sprostitvenimi tehnikami, si pomagam z jogurtom in prečiščevalnim sadjem in zelenjavo.
In ali je možno, da tudi slabokrvnost vpliva na tole? Saj povezava je logična: slabo krvnost, slaba prebava, nizek pritisk..In vendar se mi zdi, da živim dovolj zdravo. A moram res spremeniti vse še bolj?
S spoštovanjem Vas pozdravljam,
Nika
Draga Nika,
težko še kaj dodam. Poskusiti velja, čeprav sem mnenja, da vsako pretiravanje v katerikoli smeri povzroča dodaten stres, tudi pretirano “zdravo življenje”. Kako naj vam predpišem “sproščeno eksperimentiranje”? Samo to vam lahko pomaga, da boste morda kdaj našli optimalno ravnotežje. Če vam ne bo hudo, pač še bolj zmanjšajte ali celo ukinite “nezaželene” dejavnike.