Najdi forum

glivice in jogurt

lep pozdravček.

sem v 8t nosečnosti in me spremlja blago vnetje-glivice.
vem da je to v nosečnosti skoraj normalen -pogost pojav,me zanama če je katera že poskusila s terapijo z jogurtom ki vsbuje mlečnokislinske bakterije.lactilo….saj veste.

G mi je priporočal uporabo namakanja tampona v jogurt in vtavljanje le tega v nožnico.

kake so vaše izkušnje in kako to improvizirate.
upam da nisem preveč zakomplicirala.in ali ste posegle po vaginaletah-vagisan.???

Po mojih izkušnjah se to obnese predvsem ali le tedaj, če je vnetje še čisto na začetku, ko ga morda šele slutiš, kasneje pa je vsaj meni to dosti malo pomagalo.

Lp

jaz sem dobila vagisan, ki so mi najprej malo pomagale, vendar se je vnetje kmalu ponovilo, sedaj uporabljam Canesten. Sem v 15. tednu

jaz sem v 8. tednu dobila vaginalete vagisan (da se malo “razkuzim”) in sem imela potem rjav madez- hvala bogu, nic hudega… Potem pa sem sedaj v 13. tednu vzela se 2 svecki Canesten in se mi tudi zdi, da mi le poslabsa zadevo…
jaz ti vaginalet ne priporocam, razen ce je res nujno!!! (upam, da imas G. , ki ti kaj razlozi- moj bi najraje samo pisal recepte!!!)

sama sem glivice odpravila z žajbljevim čajem, večkrat na dan sem si z vato namočeno v čaj sprala in po dveh dneh je bilo vse OK.

Meni je najbolj pomagal razredčen jabolčni kis. S tem si pomagam takoj, ko začutim, da se spodaj spet nekaj dogaja. Ker če je vnetje že napredovalo, potem mi ne pomaga ne kis ne jogurt, samo zdravila.
LP!

Še to, izogibaj se sladke hrane, pa pazi, da si ne boš pretirano umivala (čeprav samo z vodo) splovil, v nožnico pa sploh ne segaj. Definitivno je jogurt bolj naraven od vseh vaginalet, ker le-te tudi spremenijo nožnično floro, zaradi česar se ti potem vnetja ponavljajo, pa še stanjša ti nožnično sluznico, kar predvsem tik pred porodom ni priporočljivo.

New Report

Close