glivice in jogurt
lep pozdravček.
sem v 8t nosečnosti in me spremlja blago vnetje-glivice.
vem da je to v nosečnosti skoraj normalen -pogost pojav,me zanama če je katera že poskusila s terapijo z jogurtom ki vsbuje mlečnokislinske bakterije.lactilo….saj veste.
G mi je priporočal uporabo namakanja tampona v jogurt in vtavljanje le tega v nožnico.
kake so vaše izkušnje in kako to improvizirate.
upam da nisem preveč zakomplicirala.in ali ste posegle po vaginaletah-vagisan.???
jaz sem v 8. tednu dobila vaginalete vagisan (da se malo “razkuzim”) in sem imela potem rjav madez- hvala bogu, nic hudega… Potem pa sem sedaj v 13. tednu vzela se 2 svecki Canesten in se mi tudi zdi, da mi le poslabsa zadevo…
jaz ti vaginalet ne priporocam, razen ce je res nujno!!! (upam, da imas G. , ki ti kaj razlozi- moj bi najraje samo pisal recepte!!!)
Še to, izogibaj se sladke hrane, pa pazi, da si ne boš pretirano umivala (čeprav samo z vodo) splovil, v nožnico pa sploh ne segaj. Definitivno je jogurt bolj naraven od vseh vaginalet, ker le-te tudi spremenijo nožnično floro, zaradi česar se ti potem vnetja ponavljajo, pa še stanjša ti nožnično sluznico, kar predvsem tik pred porodom ni priporočljivo.