Najdi forum

Pozdravljeni! Vem, da je bilo o glivicah že veliko govora, vendar pa bi imela eno vprašanje. Zanima me, kako lahko NEzdravljenje glivic vpliva na spolne organe. Sama imam namreč glivična vnetja zelo pogosto, zato se mi dobesedno “ne ljubi” vsakokrat do ginekologa. Trenutno imam malo hujšo verzijo vnetja in čutim rahle bolečine v jajčnikih. Zanima me, ali je to zaradi samega vnetja ali vnetje samo po sebi ne more vplivati na to. Zanima me tudi, če so v lekarni na voljo brez recepta še kakšna druga zdravila proti glivicam razen Canesten kreme? Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Draga Maja,

glivične infekcije “jajčnikov” ni!! in večkrat sem že poudaril, da sicer jajčniki lahko bolijo vendar je to nemogoče ločiti od drugih bolečin v trebuhu razen če gre za cikličen pojav, vezan za menstruacijski ciklus.

Kar zadeva glivice in zdravljenja sem res že “vse povedal” kar vem in res je tudi to, da nekaterim redkim ženskam žal “ni pomiči” oziroma je ni “na recept”, zato je potrebno eksperimentirati z dijeto, opravili, higijeno, načinom življenja….itd. Poskusite še z jogurtom, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije rodu Bifidus (piše na embalaži, ponavadi imajo zelen zamašek) in to tako da ga redno uživate in nekaj kapljic nanesete še na vložek čez noč. Morda se bo kaj spremenilo. Sicer pa delajte na “izboljšanju imunskega sistema, zdravi prehrani brez rafiniranih sladkorjev in čistega škroba ter primernem gibanju”.
Od vaginalnih zdravil s splošnim antiseptičnim učinkom pa si lahko kupite še 20% Boraks vazelin v vaginalnih svečkah.

New Report

Close