Najdi forum

evo, poletje je tu, mene pa so očitno napadle glivice na mezincu leve noge, vsaj ne vem, kaj naj bi drugega to bilo… rdeča koža, ki hoče odstopiti, suha…

trenutno poizkušam s kremo za noge, vendar ni glih bistvenega učinka. Kakšen predlog, razen tega, da naj grem k zdravniku?

lp

Jane Doe

Probaj s kremo Lamisil. Mislim da se dobi tudi brez recepta.

aloa vera krema ali pa ognjičeva krema

Pa menda res ne hodite z glivicami obelelim mezincem takoj k zdravniku??!!

Med farmacevtskimi izdelki sta priporočljivi kremi Canesten in Lamisil. Sama bi še prej poizkusila z naslednjo mešanico: glina+jabolčni kis+ malo naravne soli, menda pa se dobro obnese tudi olje čajevca. Verjetno že veš, da so glivicam bolj izpostavljeni ljudje, ki imajo oslabljen imunski sistem, zato je dobro, da paziš na splošno zdravstveno stanje telesa in se izogibaš stresu, infekcijskim žariščem (zobje), ob priložnosti pa si daj izmerit tudi krvni sladkor.Pazi tudi na čim bolj suho kožo in zračno obuev. Če se stanje ne bo izboljšalo v doglednem času, pa kar k zdravniku, ki ti bo na osnovi tipa glivic predpisal najbolj ustrezno mazilo.

za ‘ojo no’: še zakaj drugega ne grem zdravniku, ker mi zmanjkuje časa, ne da bi šla – čeprav bi mogoče bilo pametno – zaradi glivic…

moj delovni dan mi ne dopušča – izletov k zdravniku – čeprav sem tam (a pri drugih) še prevečkrat zaradi otroka… zato prosim, brez ne vmesnih odgovorov, ki jih resnično ne potrebujem… pa brez zamere…

ostalim pa hvala… bom poizkusila še s kanestenom, ki ga imam doma, pa mislim, da bi morala biti tudi ognjičeva krema nekje…

še enkrat – hvala…

lp

Jane Doe

Jane, pa pazi, če boš kje v javnih kopališčih, savni, imej svoja obuvala in kožo med prsti dobro osuši. Moraš pa vztrajat, jaz sem uporabljala Lamisil več kot en teden, šele potem je prijel.
Lep večer!

Mi smo se glivic uspeli rešit z Lamisil spray-em.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ali so glivice tudi to, če je noht nespojen s kožo?
Moj noht na palcu izgleda kar v redu, le če grem s pilico pod noht, gre pilica globoko, skoraj do korena nohta.
Noht izgleda bolj krhek.

Hvala za odgovor.

V kolikem času se pa pozdravijo glivice? Jaz uporabljam spry že nekih 14 dni, pa nimam občutka, da bi se stanje kaj izboljšalo.

Hvala in LP

jaz ti priporočan eterično olje čajevca…traja pa na splošno kar nekaj časa, da se jih rešiš..

LP Jullie ******************************* http://jullie.moj-album.com/

glivice pomaga preprečevati tudi puder v čevljih, ker suši pot.

Ojo no, ne se delat norca. Glivice so totalna nadloga, ki se jo težko rešiš. Če jo dobiš za noht, ker nisi pravočasno ali neuspešno ukrepal, dokler je bila še pred nohtom, se lahko zgodi, da jemlješ tablete od pol leta do enega leta.

Lamisil je bolj univerzalen kot canesten, nihče pa se ne smeji, če si skrben in greš k zdravniku. Mazanje je potrebno tudi potem, ko vidni znaki izginejo, namreč glivica ima daljši razvojni krog, in je potrebno mazat še potem, ko ne vidimo več poškodovane kože.

Jane doe! Poleg mazanja je pametno tudi notranjost obutve (tudi domači copat) v času zdravljenja večkrat posipat s antimikotikom v prahu(canesten…), da pocrka tudi tisto, kar se ob toploti in vlagi tvojih nog aktivira v obuvalu. Namreč glivice ob neugodnih razmerah (takrat ko naše noge ni v obuvalu) ostanejo spore in čakajo lahko dolgo časa (tudi eno leto!!!!), da pride zopet vaša noga v obuvalo, ga segreje in navlaži…potem pa hop.

Jaz sem se dvakrat samookužila. V jeseni sem pospravila letno obutev, po tistem glivice odpravila, spomladi obula poletni sandal in nadloga je počakala not.

Pred leti sem se eno leto zdravila z antibiotiki in raznimi kremami (Canesten, Lamisil, Dektarin).

Letos po prvomajskih praznikih prišla iz toplic – glivice med prsti na roki. Me je skor kap. Res. In mi da sodelavka , ki prodaja izdelke od Nahrin (podobno Justu) eno eterično olje-pozabila kako se reče, lahko odma pogledam in tea tri kremo za mazat. Ne boš verjala, jaz tudi nisem mogla, v treh dneh so glivice izginile!

Tore: dobodi eno ki prodaja Just ali Nahrin in naj ti to zrihta.

New Report

Close