Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Glivice

Glivice

Spoštovani,

najprej bi se vam rada zahvalila, da svoj čas namenjate nam mamam in očetom, ki včasih preveč paničarimo in včasih ne vem več, na koga bi se obrnili. Forum pride tako zelo prav!

Moja vprašanje za vas se tika glivici v ustni votlini dojenčka. Moj sin ima dobre tri mesece in povsem bel jeziček. Že kake 3 tedne se mučiva z oralnim gelom Daktarin, ki mu ga kolikor lahko redno mažem po ustni votlini in sebi po bradavicah. Kakega hudega izboljšanja pa ni. Mučijo ga tudi vetrovi (je morda to povezano) in njegovo blato je zelo vodeno. Pri pediatru se zaradi tega problema še nisva oglasila, ker naj bi se po besedah patronažne problem v doglednem času odpravil. Lahko storim še kaj?

Lp, Miša

Pozdravljeni, Misa!

Če že 3 tedne mažete z Daktarin oralnim gelom vsaj 3-4 dnevno, potem bi moralo biti sigurno že bolje. Če ni, potem so morda glivice na Daktarin resistentne. Poskusili bi Nistatin solucijo, ki deluje izključno v črevesju in se ne resorbira v kri, če pa tudi po tem ni izboljšanja, pa ni druge kot antimikotični sirup (npr. Diflukan ali zamenljiva paralela).
Obenem je potrebno paziti na higieno bradavic, dudic in vsega, kar prihaja dojenčku v usta. Dojke se vedno pred in po dojenju umijte in posušite, pa namažite z Daktarinom. Po hranjenju morda tudi otroku z namočeno gazico obrišite jeziček.
Ali ima glivice tudi po ritki?

Če se ta zadeva ne reši v 1 tednu, mislim, da se morate pokazati vašemu pediatru, ker ima lahko tudi drugačno ozadje (alergija na kravje mleko?). Vetrovi, tekoče blato, to je tudi lahko znak alergije na KML.
Počakajte torej še največ 1 teden, potem pa obvezno k zdravniku.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close