Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija glivice

glivice

Pozdravljeni. Mislim, da imam težave z glivicami. Stalno- več let imam vaginalna glivična vnetja- candida-preverjeno in stalno zdravljeno. Sedaj razmišljam za nazaj. Na obeh palcih na nogah, mi je noht odstopil, po sredi pa počil, spodaj je zrasel nov, nato pa sem sama zgornjega počasi odstranjevala. Stara sem bila kake 15 let. Zdaj imam spet posredi obeh palcev počeno črto (ne še čisto) in spredaj, ob strani odstopa noht od kože (počasi, že kar par let). A je možno, da so to glivice in s čim naj si mažem. Kake dve leti nazaj se mi je koža na kazalcu roke luščila kake pol leta- do krvi- tako, da se sploh ni več videlo prstnih odtisov, zdaj imam bragotine. Potem se mi je ponovilo letos, ampak je dokaj hitro minilo. Mazala sem si pač, kar so mi v lekarni dali.
Predvsem pa me zanima prsna bradavica. Vrh ene se mi lušči- kot bi bila razpokana, hrapava. To pa tudi že opažam kako leto. Odločava se za otročka, zato bi rada te stvari uredila zdaj. Ali se lahko mažem canestenom?
Hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!

Vsekakor je nemogoče potrditi vaše domneve o glivicah na daljavo.
Potreben je pregled, največkrat tudi pregled na glivice v ustreznem laboratoriju.
Prav tako težko ocenim kaj se dogaja na vaši dojki.
Canesten je krema, ki jo lahko uporabite, vprašanje pa je kakšen bo učinek, npr če ne gre za glivice, ali pa če gre za glivice, ki ne reagirajo na Canesten.

Lep pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close