glioblastom
zemb kontaktirajte me na [email protected]
Isti post sem sem že oddal na eni drugi temi o GBM..
Tudi mi se v družini soočamo s to boleznijo. Onkolog nam je ob začetku zdravljenja 2013 rekel pol leta do leto življenja. Onkologija glioblastoma ne zna ozdraviti, zato je zraven nujno potreben tudi alternativni pristop.
Zdravljenje preko uradne medicine smo imeli operacijo, obsevanje in temodal.
Zraven pa alternativno:
– laktovegetarijska prehrana
– konopljina smola (THC:CBD – 2:1)
– koloidno srebro
– kurkuma
– aloja vera
– aronja sok
– ..
Trenutno je od tega že dve leti in pol z občutnim zmanjšanjem tumorja in normalnim življenjem.
Tako da je tudi pri Glioblastomu upanje, da se zadeva upočasni ali tudi zmanjša.
Poteka kar nekaj raziskav na področju konoplje in tudi koloidnega srebra za zdravljenje GBM.
So pa raziskave počasne in pacient z GBM nima časa čakat, zato je potrebno raziskovat in se izobraževat sam.
Na kratko …
Rada bi vam povedala, samo ne obupat. Vem, da je težko, če ne nemogoče vendar poskušajte. Moja sestra je zbolela za Glioblastomom pri osmih letih. Takoj bila operirana, vendar se ji je za kakšna dva meseca rak vrnil. Znova je sledila operacija, kemoterapije in obsevanja. Z njo sta delala tudi dva bioenergetika in to konstantno. Moje mnenje je, da jo je rešila kombinacija obojega, morda tudi to, da ni vedela kako je v bistvu bolna in se ni obremenjevala s tem. Morda je posredovala tudi kakšna višja (božj?) sila. Sedaj je praznovala 23. rojstni dan in je zdrava, lepa punca. Zdravniki sploh ne morejo verjet , kako je to mogoče. Vendar je lahko. Proim in verjamem, da bo tako ostalo. Zato imejte upanje do zadnjega in ne se predat.
Pozdrav,
Tudi jaz sem žal spoznala to grozno agresivno bolezen in zaradi nje izgubila moža po 10 mesecih boja.
V vsem tem času sem veliko izvedela o tej bilezni in spoznala da je več različnih poti, saj je več vrst glioblastoma in več stopenj. Najbolj pomembno pa je tudi, kje tumor raste.
Če je anaplastični glioblastom IV. stopnje in lociran v sredini možganov, potem upanja ni in vse gre tako hitro, da ni časa niti planirat, kako bi se lotil te bolezni in jo ustavil ali upočasnil….
Žal je mojega moža doletela ta vrsta, ki sem jo opisala, a pravim, če je kje drugj in še ni IV stopnje , potem je malo upanja, ki v takšni situaciji pomeni vse.
Mož se je bil bitko 10 mesecev, a moj boj se šele začne. Tako hitro je vse potekalo, da nisem imela časa predelati niti šoka ob diagnozi.
Vse dobro vam želim.
Glioblastom se ne da odstraniti v celoti in tudi ne pozdraviti. Ime “glioblastom” je namreč posledica preiskav (biopsije) tkiva, ki pokažejo na lastnosti tumorskih celic – od tu naprej vemo, kakšne so možnosti zazdravljenja in preživetja. Ozdravitve itak ni.
Prosim brez EPP za razne bioenergetike. Lepo prosim!
Pozdravljeni. Pred dvema letoma so pri moji mami odkrili gliobastom. Imela je pred 14meseci operacijo.Desna stran ji ne funkcionira dobro nima moci v roki hodi pa lahko s spremstvom. Zaradi sirupa dexametazona se je zredila 30kg zato pri govorjenju se ji zatika, desne roke nemore veliko premikati. Rad bi vprasal ce je kaksna dieta da se da kaksna kila dol ? Kaj bi bilo dobro jesti ?
Vnaprej se vam zahvaljujem.
Predvsem ohranjajte mišično maso. Kortikosteroidi kot je Dexametazon ali drugi (napr. Medrol), povzročajo napihnjenost, obenem pa “žrejo” mišice. Posledično ljudje izgubljajo moč, čeprav imajo povečan apetit. Prizadetost desne strani telesa pa ni odvisna od teže, ampak od bolezni.
Kakšen beljakovinski napitek ne bo odveč, pa kakšne beljakovine s čim manj maščob – piščančje meso, dodatek železa Floradix Floravital…. OBVEZNO pa jo morate pripraviti do tega, da se giblje. Ohranjanje gibalnega sistema je pri bolnikih s tumorjem glave obvezno. Naj hodi po stanovanju, sede na sobno kolo, dela vaje v postelji…. karkoli, le obležati ne sme – zaradi zdravil.
Dodajajte ji antioksidante – čisti kurkumin, Q10, laneno olje in mleto laneno seme.
http://www.onko-i.si/fileadmin/onko/datoteke/dokumenti/Prehrana_in_rak_a.pdf
Pozdravljen mikos
tudi moji mami so pred dobrim mesecem odkrili tumor v glavi. Operirana je bila dobra dva tedna nazaj s potrditvijo diagnoze gliosarkom stopnje IV. Trenutno se zelo dobro počuti, polna energije… Z obsevanji in kemoterapijo še ni začela. Pije pripravek iz aloje, nabavili bi pa tudi hašiševo olje, ker sem brala o blagodejnih in zdravilnih učinkih THC. Zanima me, če ste alternativo jemali tudi med obsevanjem ali ste začeli po obsevanju?
Hvala za odgovor in pozitivno spodbudo
Večina študij je to ovrgla. Prognoza je približno enako slaba.
Vsi, ki zbolimo za tumorjem ali rakom se srečamo v glavnem z znanjem domačega okolja. V glavnem se potem dogaja to, jar je zapisano na tem in podobnih firumih.
Včasih pa je za živlhenje potrebno narediti korake zato, da bi preživeli kar pa pomeni, da je pitrebno iti drugam, tja, kjer te stvari rešujejo tudi na drugačen način. Sam sem se srečal prvič s tem tumorjem pri 8 letnem otroku, za jaterega smo odšli po specifično zdravilo na Kubo. Ne boste verjeli, ampak deček normalno funkcionira po 2 letih…hodi v šolo, je odličen učenec.
Nato smo preizkusili enako zdravilo pri tumorjih na želodcu…rezultat enak…iz stadija 3 se je bolezen premaknila v stadij 1. Ni pa pomagalo pri t.i.raku v “možganski tekočini”.
Gre za t.i.peptidno zdravilo, katero služi za zdravljenje tumorskih obolenj ter kot antikarcenogeno zdravilo. Njegova učinkovitost bi naj bila za okoli 100 oblik približno 90 % učinkovita. V fazi 3 učinkovitost pade na polovico, v fazi 4 pa se smatra kot zdravilo za bistveno izboljšanje kvalitete življenja. Iz ragovorov v tovarni gre za zdravilo ki deluje
– antitumoralno
– antikancerogeno
– avtoregulira imunski sistem
– protivnetno
– protibolečinsko
Rezultati delovanja se prično kazati od enega do nekaj dni z bistvenim izboljšanjem v počutju, vrne se apetit, ljudje z orizadetimi gibalnimi funkcijami postanejo aktivnejši, vnetni parametri se popravljajo ipd. Ipd.
Običajno se v roku 3 mesecev tumorji bistveno zmanjšajo, mnogi pacienti, ki prej niso bili v stanju nadaljevati oz. začeti s terapijami le te lahko dobivaji v nekaj dneh.
Poznamo primer /je samo par primerov v svetu/ ko je imela 2 leti stara deklica tumor, ki je rasel v spinalni kanal. Medicina problema ni znala razrešiti. Možni sta največ 2 operaciji, nakar sledi običajno paraliza. Po mesecu dni uživanja tega zdravila pa se je tumorska rast ustavila in miruje še danes.
Pri nas to zdravilo medicina ne pozna, ga pa uporabljajo na Kubi.
pozdravljen Colibri.. se opravičujem ker se pozno javljam…
sedaj ste najbrž že pol leta na kemoterapiji ..
pri nas smo jemali konopljino smolo tudi med kemoterapijami in sicer tako, da smo jemali najprej samo temodal, kolikor dni je bilo potrebno, potem pa takoj naslednji dan konopljo, do novega pregleda in novega cikla s temodalom … med obsevanjem pa nismo jemali konoplje, ampak z razlogom ker jo takrat še nismo poznali….
smo pa šli čez vseh 18 ciklov kemoterapije … skozi celotno obdobje smo imeli čisto normalno kri, zaradi dobre vegetarijanske prehrane in vseh dodatkov… smo pa od 10 cikla naprej na lastno pest zmanjšali dneve z temodalom in smo jih raje nadomestili z konopljo .. tako da smo imeli cca 10 dni temodal , 10 dni konoplja, 8 dni pavza in potem novi cikel (ampak še enkrat poudarjam to smo se odločili na lastno pest, ker smo ekperimentirali )
… ali jemati konopljo tudi z temodalom ne vem… nismo poskusili, ker je bil doktor proti konoplji na vseh nivojih in mi je celo grozil, da me bo prijavil policiji .. skratka svašta in zato smo tudi eksperimentirali po svoje, ker nanj nisem mogel računati…
trenutno stanje je tako da smo že od junija naprej brez kemoterapije, se pravi brez zdravljenja in počutje je super 🙂
sedaj imamo točno 3 leta od diagnoze in je zdravje OK.
Glede konoplje in THC. Pri konolji gre za skupek kanabinoidov CBD, CBE, THC, .., ki jih je pravijo odkritih nekaj sto..
tukaj THC sam ni bistvenega pomena, ampak skupek vseh …
jest osebno priporočam olje iz medicinske konoplje CBD:THC 1:1 in to smo pri nas čutili najbolše rezultate…
seveda na črnem trgu tega ne moreš dobit, ker ne vedo kaj prodajajo … tako da je najbolša neka domača pridelava … 2 rastlini rabiš za enega bolnika na leto …
upam da sem lahko kaj pomagal … držite se in pozitivno naprej, ker je upanje…
Pozdrav Olga,
Tocno cutim vase besede in tocno vem kako je.
Tudi jaz sem spoznala dr. Smrdela in dobila taksne besede v odgovor.
Hudo je bilo ja. Ne razumem zakaj mora cloveh skozi to.
No jaz sem se edino odlocila in takrat zadnjih 14 dni z mozem prezivela Lj v hisi Hospic. To je stvari malo spremenilo in tako je bil konec bolj dostojen in v krogu ljudi, ki so mi 24 ur stali ob strani. Zaradi njih sem zmogla teh zadnjih 14 dni vzdrzati ob njem in dati vse od sebe.
Groza in travme ponoci so se vedno prisotne a malenkost manj boli.
Mislim da enkrat vsaj malo navadis s tem ziveti.