Najdi forum

pOYDRAVLJENI!

Pravkar so nam postavili pergolo nad teraso. Sedaj pa si \elimo [e naravno senco. razmi[ljamo da bi posadili kak[no pleyalko. Kaj pravite na glicinijo. Kako se odnese v na[ih krajih, okolica ljubljane. Mogače imatekakšen drug predlog. Fasada hiše je kombinacija rdeče in sive.
Se nam splača posaditiplezalko jeseni ali naj raje počakamo na pomlad?

Hvala za nasvete in predloge!

Mi smo imeli markizo, glicinijo pa samo za senčenje od strani in se je preveč razrastla, tako, da smo jo odstranili.

Pri nakupu bodite pozorni, ker kolikor vem, obstajata vsaj dve vrsti, kateri se precej razlikujeta. Mi smo imeli tako, ki najprej ozeleni – tam nekje 20. aprila je začela delat poganjke in kmalu ozelenela,potem pa cvetela čez čas. Cvetov ni imela veliko, pač pa obilo zelenja. V okolici sem pa videla glicinijo, katera je brez zelenja obilo cvetela, pa šele potem ozelenela.

Mi smo na Gorenjskem, tako, da v okolici Ljubljane ne bi smel biti problem. Najbolje se je pozanimati pri vrtnarjih, katera bi bila bolj primerna za senčenje.

Sem poiskala na netu in vidim, da sta res dve vrsti – japonska in kitajska.

LP

Pa, če boste sadili glicinijo, dajte belo. Vijolična k sivo-rdeči fasadi po moje nebi pasala.

Živi in pusti živeti

New Report

Close