gležnji
Spoštovani!
Prosim vas za mnenje glede izvida, ki sem ga dobil po pošti in sicer sem bil na slikanju hrbtenice in obeh gležnjev zaradi maravljinčenja v desni goleni, poleg tega pa me boli v gležnjih pri hoji, predvsem v desnem gležnju. Bolečine in mravljinčenje je zelo moteče, sploh, ker sem športnik, ki rad kolesari, hodi v hribe, rekreativno igra nogomet in rola- vse to v zadnjem letu opuščam, ker zaradi gležnjev NE MOREM)
Star sem 35 let.
Rtg lumbosakralne hrbtenice v 2 proj. ter ciljano slikanje LS prehoda:
Rahlo izravnana lumbalna lordoza v zgornjem delu.
Začetna intervertebralna hondroza v višini LV/SI
Ožji spinalni kanal kavdalno.
Začetna spondiloza na segmentih L IV in L V
Strukturno je slikani skelet v mejah normalnega
( Kaj je hondroza, kaj je spondiloza, ali to vpliva na prisotne bolečine oz. nasveti v zvezi s tem, prosim)
Rtg obeh gležnjev v 2 proj.:
Sklepna špranja desnega zgornjega skočnega sklepa je nekoliko asimetrična in izgleda nekoliko odprta na lateralni strani- projekcijsko pogojeno?okvara ligamentov?
Pod vrhom medialnega maleolusa je vidna osifikacija v velikosti 12×6 mm, ki se projicira do talusa in lahko predstavlja sezamoidno koščico os subtibiale, manj verjetno gre za ekostozo talusa.
Sklepna špranja levega zgornjega skočnega sklepa je primerno široka. Spodnja kontura medialnega maleolusa je izravnana in gre verjetno za st. po frakturi vrha maleolusa. Pod njim so vidne osifikacije s premerom do 9mm, ki verjetno predstavljajo samostojni vrh maleolusa. Pod njim je vidna še ena osifikacija s premerom 4mm, ki verjetno predstavlja os subtibiale.
Strukturno je skelet v mejah normalnega.
(imel sem do sedaj že nenormalno veliko zvinov, zloma še nobenega. kaj so osifikacije, so to izrastki, ki lahko pritiskajo na kakšen živec? Kaj predlagate?)
Najlepša hvala za vaš trud!
Spoštovani,
najprej opravičilo zaradi poznega odgovora. Predstavili ste zelo izčrpne podatke. Kljub temu pa Vam odgovora po e-mailu ne morem dati. Priporočam Vam, da se z vsemi izvidi in posnetki oglasite v naši ambulanti. Ne glede na številna slikanje, ki ste jih že opravil, so na voljo še druge preiskovalne metode, ki nam lahko razjasnejo vzrok Vaših težav. Šele ko bo odkrit vzrok, lahko svetujim učinkovito metodo zdravljenja.
Lep pozdrav.