Najdi forum

Pozdravljeni. Pred tednom dni sem nerodno zvila gleženj. Šla sem na urgenci kjer zdravnik ni mogel točno določiti ali gre za počeno kost narta ali ne. Poslal me je domov z navodili, da naj kakšen dan počivam. Noga je začela močno otekati in pojavile so se modrice. Zdaj po enem tednu se pojavljajo nove modrice in noga še vedno močno oteka. Moja osebna zdravnica na kontroli mi je rekla, čez teden dni kontrola. Ker imam prvič poškodbo me zanima ali je to normalno stanje, ali bi bilo smiselno se še enkrat pokazati pri travmatologu. Na izvidu je diagnoza distorsio pedis dex.

Lp

Pozdravljeni,

 

iz zapisanega sklepam, da niste dobila mavca. V kolikor bi zdravnik sumil na zlom kosti, bi vam najverjetneje preventivno namestil mavec in vas narocil na kontrolo s slikanjem cez teden dni.

Normalno je, da se naslednjih nekaj dni po poskodbi bolecina poslabsa, lahko se pojavi tudi otekanje in modrica. Ce pa je po enem tednu prislo do dodatnih modric, se dodatnega otekanja in na nogo ne morete stopiti (se ob obremenitvi mocno poslabsa bolecina) – v tem primeru obstaja sum na zlom – potem bi bila potrebna kontrola pri travmatologu in ponovno RTG slikanje za izkljucitev zloma. Za kontrolo pri travmatologu vam napotnico izda osebni zdravnik, lahko pod nujno.

Diagnoza pomeni: zvin levega stopala.

Lep pozdrav

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

Pozdravljeni

Bi vas prosil za razlago MR izvida.

Blag izliv v zgornjem in spodnjem skočnem sklepu.

Šlo je za zlom gležnja decembra 2023.Izvid je  kazal da se zlom lepo celi,FTH narejena 2x,ter fizioterapija dodatna.Zdaj opravil še Mr,mi svetujete ortopdski oregled oz?

Abrupcija vrška fibule,z odmikom fragmenta velikosti 1,5×1 cm distalno za cca 6mm,ob v tem edem priležne kostnine.

Ruptura anteriornega talofibularnega ligamenta.Blaga distenzija proksimalega narasišča kalkaneofibularnega ligamenta,ka pa deluje še ohranjen.Ostali lateralni ligamentarni aparat še ohranjen.

Edem globokih vlaken deltoidnega ligamenta z možno manjšo parcialno rupturo posteriornega sopa.

Longitudinalna split ruptura tetive peroneus brevis infra-maleolarno v dolžini 3-4 cm,distalno je tetiva peroneus brevis primerna,jo sledim do distalnega narastišča.

Brez osteohondralne lezije.

Blag edem podkožja perimaleolarno na lateralni in tudi medialni strani.

 

Hvala za  odogovor

 

 

Spoštovani,

 

če imate težave (bolečine, otekanje sklepa, predvsem pa če je prisotna nestabilnost), vam svetujem ortopedski pregled, da se opredeli stanje tetiv in glede na to nadaljno zdravljenje (bodisi bo dovolj konzervativno s fizioterapijo ali pa bo potrebna opercaija, v kolikor je prisotna nestabilnost sklepa).

Lep pozdrav

 

 

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close