Glede na izvide vse OK, drugače pa
Spoštovani,
že skoraj eno leto imem velike težave z nenadnim pojavom visokega pritiska in utripa (pritisk 180 ali do 200, utrip tudi do 130). Bila sem že na vseh možnih preiskavah, a vsi izvidi so v mejah normale. Po teh napadih, ki ponavadi trajajo nekaj ur, sem povsem uničena, ponavadi me boli predel okog srca, kot bi me nekdo močno udaril v prsni koš, neskončno sem utrujena. S tableti za uravnavanje pritiska ni bilo nič bolje, jemljem Helex za pomiritev (mnenje zdravnika nazadnje je bilo, da so problemi živčnega izvora, a sama menim, da to ni res, ker se ne počutim živčno). Kaj bi lahko še bil razlog? Kam naj še grem na preiskavo, ker bi si res rada pomagala, pa ne vem, kako naprej? Zdravnik mi reče ob napadu, da mi nima kaj pomagat, da naj se pazim, ker je nevarnost infarkta, pomaga pa mi konkretno nihče.
Spoštovani!
Glede na navedene težave, bi bilo morda potrebno izključiti feokromocitom. Gre za zelo redek, navadno benigen tumor sredice nadledvične žleze, ki prekomerno izloča adrenalin in podobne substance. Bolniki imajo napade visokega krvnega tlaka, pospešenega utripa srca, bledice, potenja in glavobolov. Bolezen je izjemno redka. Diagnostiko navadno opravi endokrinolog.
Lep pozdrav!
Utrujena, a ste kontrolirali tudi ščitnične hormone. Jaz sem sicer imela podobne napade, vendar mi pritisk ni tako hudo narasel ( ob napadu 130, drugače imam zgornjega 90), ostali simptomi napadov so bili enaki, ob napadu pa sem čutila tudi nervozo. Kasneje se je izkazalo, da mi ščitnični hormoni nihajo in končna diagnoza Hashimoto. Do postavitve diagnoze je dolgo trajalo, ker so ponavadi izvidi bili vedno v meji normale. Prosite osebnega zdravnika, da vas vseeno pošlje tirologu, da vam določijo protitelesa.