gledanje tv
moja trimečna hčerka zvečer pred spanjem s kavča gleda televizor preden zaspi in me zanima ali ji to lahko kaj škoduje?
hvala.
Pozdravljena!
Odvisno od vrste ekrana je otroček, ki gleda, deležen sevanja. Koliko je dovzeten, se pokaže na ličkih, ki pordečijo, kot da bi mu bilo vroče. Govori se o alergiji na elektromagnetno sevanje. Ko je večji, lahko pove, da ga boli glava.
Če torej hčerka zaspi, predvidevam, da ji gledanje zadovolji potrebo po prisotnosti. Kasneje se bo pridružil računalnik. Prosim, poskrbite, da bo imela dovolj gibanja na svežem zraku in druge dejavnosti, ki ji bodo krepile organizem. Tako škodljivi vplivi pridejo manj do izraza.
Srečno!
Hvala za odgovor.
Predvsem me je skrbelo zaradi njenih oči, sicer imamo ogromen televizor in je dovolj oddaljena od njega in res ga gleda samo zvečer (ko se naju očitno že naveliča) tako da me zaradi sevanja ne skrbi, tudi na zraku je zaenkrat ko je še toplo tudi po več ur dnevno, tako da mislim da hujše škode ne bo.
lp, Vanja
priporočam vam da svojo trimesečno hčerko takoj odstranite zvečer od televizorja, ker bo drugače takoj postala odvisna od migetanja slik , raje jo malo popestvajte ali pa ji preberite kakšno pravljico , tudi kakšna prijetna glasba ne bi škodovala , somo televizija pa res ne
lep pozdrav
Saj ji omejujem gledanje televizije in tudi resnično se cel dan ukvarjam z njo, tako da je tudi pol ure ne pustim pri miru, ker me itak takoj pokliče, če nisem zraven, ampak res pa je, da ji učki hitro odšvigajo do tv-ja in me je bolj skrbelo zaradi okvar vida, kot to da bi postala odvisna od tv-ja.
Hvala za mnenje in ga že upoštevamo.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.