Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Glavoboli v nosečnosti

Glavoboli v nosečnosti

Pozdravljeni, zanima me kako na naraven način odpraviti glavobole v nosečnosti?

Jem skoraj vegansko (enkrat dnevno pojem kefir), ne uživam sladkorja in pšenice, niti predelane hrane. Vse kar jem je bio, eko ali iz domačega vrta. Pijem samo filtrirano vodo, pazim, da sem veliko na svežem zraku, veliko tudi počivam, ker sem noseča z dvojčki. Stresa nimam saj nisem v službi, tako da je edini stres al bo sonce al dež, ker če je dež morm z marelo na sprehod .

Včasih sem bila pa hud migrenski bolnik, dokler se nisem začela zavedati življenja! Pred ene 3 leti sem spremenila način življenje in spremenila način življenja in predvsem prehrano in začela piti od 2-3 litra vode na dan. Od takrat naprej so glavoboli minili. Sedaj v nosečnosti pa so se pojavili v 11 tednu (sedaj sem v 13). Glavobol je zverinski “mačkast” (boli predvsem v predelu čela, in utripa) in že skoraj 14 dni, kakdan je huši kak dan šibkejši. Pride tudi dan, ko ga ni. Do sedaj je celo prvič v življenju, da sem se tudi ponoči zbujala zaradi glavobola, to ni bilo niti pri najhujših migrenskih napadih v preteklosti. Rada pa bi čim manj jemala svinjarij zato tudi iščem alternative tabletam.

Ugotovila sem, da imam v dneh z najhujšim glavobolom nekoliko nižji pritisk, in mi pida na okoli 110/60. V dneh ko glavobola ni, je pritisk tudi 140/70. Pred nosečnostjo pa sem imela kar precej nizek pritisk tako, da mi je bil na začetku nosečnosti porast pitiska kar čuden. Ampak videti da to spada k nosečnikim radostim.

Spoštovani!

Edino, kar vam lahko predlagam, je klistiranje – s kamilicami ali z žličko sode bikarbone, v 1 l vode.To je najhitrejši način razstrupljanja, ki je primeren tudi v nosečnosti.Po naših izkušnjah je uspeh zajamčen.Včasih je glavobol povezan s prenizkim nivojem progesterona, kar pa se v nadaljni nosečnosti uravna.

Vse dobro vam želim in veliko veselja z naraščajem!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close