Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže glavobol, vrat, zamašena ušesa

glavobol, vrat, zamašena ušesa

Pozdravljeni,
stara sem 28 let, moje težave so se začele konec avgusta in sicer me je ćez dan močno bolela glava (čudna bolečina v zatilju), poleg tega sem imela popoloma zamašena ušesa (že pred tem sem ob sedenju za računalnikom občutila pritisk v zatilju in zamašena ušesa). Predpisali so mi tablete proti bolečinam in počitek (1 teden). Težave so ostale, zdaj so se celo poslabšale – ko imam glavo v ‘nepravem položaju’, mi v glavo udari kri in komaj diham, poleg tega me čez dan boli vrat, čutim nekakšen pritisk, kot da bi me nekdo držal za vrat in glavo, tišči me tudi v pljučih. Naj poudarim, da takoj, ko se uležem, pritisk popusti, ušesa pa se odprejo. Spim v redu in brez bolečin. Obiskala sem že dva nevrologa, pa niso opazili nič posebnega (prvi sumi na cervikalni sindrom), šla sem na slikanje rtg vratu in zdaj me kličejo nazaj, ker je potrebno slikanje ponoviti iz profila.To bom uredila jutri. V tem času sem imela 3 refleksne masaže stopal in eno delno masažo hrbta, pa mi očitno vse to nič ne pomaga. Vsak dan delam tudi vaje za vrat, pa se mi takoj po njih ušesa zamašijo in pritisk poveča. Težave se v popoldanskem času umirijo, slabše je dopoldan.
Imate morda kakšen nasvet zame?
Iskrena hvala, Katarina

Pozdravljena Katarina!

Svetovala bi vam dve terapiji, ki naj bi se med seboj dopolnjevale:
+ akupunktna masaža po Penzlu in
+ trigger point terapija.

Tako bi se sprostile obvratne mišice in dosegla bi ravnovesje glava – noge. Nikakor pa ne smete obupati, da se vam ne da pomagati – le ta pravo pot za vas moramo najti in odpraviti vzrok za vaše težave.

New Report

Close