Glavobol v senci
Spoštovani,
že teden dni opažam nenavaden glavobol-v bistvu ne boli,ampak gre za pritisk v desni senci na glavi. Je telo moteč. Najprej je bilo sem in tja malo,zadnje 3 dni konstantno.
V letu 2010 sem imela zaradi stresa 3-mesečni glavobol,takrat so mi slikali CT glavo (konec leta 2009 že) ki je bil OK,tudi magnetna resonanca glave v februarju 2010 je bila načeloma v redu,brez večjih odstopanj. Glavoboli so po 3 mesecih počasi minili,bili pa so res vzdržni in močni,dnevni.
Ta pritisk v sencah mi je čisto nekaj novega in ne poneha,malo se olajša če se npr naslonim na roko na senco,drugače pa ne. Bolj sem pokonci ,slabše je.
Zanime me,kaj bi lahko bilo in-ali se lahko v teh 3 letih razvije kaj nevarnega od slikanja CT do danes….
Trenutno nisem pod stresom,me je pa pred tem glavobolom 14 dni nekoliko bolelo v prsnem košu in špikalo-topo.
Hvala za Vaš cenjen odgovor!
Spoštovani!
Najpogosteje gre za tenzijski glavobol. Težko je pritrditi, da gre pri vas za to obliko. Druga možnsot bi bila kakšna infekcijska bolezen, kar pa bo minilo. Če boli na dotik teh senc, pa bi lahko šlo za vnetje obsečnične arterije. V tem primeru bi bila sedimenatacija pospešena.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Sedimentacijo imam v redu.
V bistvu gre za neko utripanje v senci,pristono je še vedno-tekom celega dneva,kako uro manj,kako uro malo bolj. Zadnje 4 dni me je tudi bolela glava po celoti. Bruhala nisem,slabosti kakšne hude ni bilo. Ampak stanje vztraja. Na dotik me ne boli,ko se naslonim na roko na senco,mi kvečjem omili pritisk. Šla sem tudi na masažo terapevtsko (vrat,ramena) a razlikr ni,prav tako sem grela vratne mišice,namazala z geli,….pač stanje ostaja.
Zanima me predvsem to,ali normalen CT glave iz leta 2009 (november) in magnetna resonanca iz 2010 lahko pomenita,da kaj hujšega ni…ali se lahko v tem času razvije kaj hujšega…?
Spoštovani!
Na prvi pogled spominja na migrenski glavobol. Začne iz zdravega, boli, naot po nekaj ureh povsem poneha? 4 leta je sicer dolga doba. Izhajati je ptorebno iz težav, ki jih imate. Pri tumorskem glavobolu, je ta praviloma blag, komaj zaznave, bolj neprijetno počutje, zbuja ponoči…
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni,
pišem,ker moj glavobol oz. pritiskanje v sencah še vedno vztraja.
Vmes sem bila pri nevrologu,ki ob pregledu ni opazil posebnosti,me pa je naročil na ponovni EEG.
Opazila sem,da se bolečina oz. pritisk ojača v senci,če npr z zobmi skupaj ugriznem in pa če npr. z očmi močno zamižim (stisnem oči na vso silo za nekaj sekund) ter popustim-ko popustim,se začuti v senci pritisk. Kot da so ti gibi nekako povezani z nečim,ki je tam.
Bolečina ni omejena le na samo senco,ampak včasih tudi na območje od sence proti gornjemu robu ušesa.
Slabosti nimam več(2 mesca nazaj sem imela občasne),vrti se mi ne…skratka vse ostalo počutje super. Zobje so OK,okulist 2,5 leta nazaj je bil OK vse.
Kot pa sem rekla,se malo okrepi če se uležem-s tem da ko ležim na levem boku na glavi čutim ta pritisk,ko pa na desni strani glave ležim,pa ne. Je pa pritisk omejen na majhno točko,ni to nek pritisk na široko.
Hvala za mogoče kak nov napotek ali mnenje.
Lep dan!
Spoštovani!
Več ne vem dodati. Glede na dolžino in ponavljanje ter odsotnost pospešene sedimentacije gre najbolj verejtno za tenzijski glavobol, kjer ob samem glavobolu ni drugega kot zdravilo proti bolečinam, če se ne da zdržati.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani!
Seveda je tippičen tenzijski galvobol tak, da po obdobju brez bolečin nekaj ur boli, pa spet pousti… Nevrolog je nekako izključil nevarne tipe glavobola zaradi tumorja, vnetja, migrene…, torej ostane predsem tenzijski glavobol, ki pa ima različne vzorce pojavljanja – povezan pa je z utrujenostjo, naporom, hormonskimi motnjami…
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni, pisem vam prvic in sicer zaradi svojih tezav ki kar nocejo ponehati.
Imam vsakodnevne glavobole, ze nekje 9 mesecev.
In sicer: glava me boli najveckrat v desni senci, vcasih tudi zadaj od tilnika navzgor, ali pa v levi senci..najpogosteje je v glavnem v desni senci-vsakodnevno.
Seveda sem bila ze tudi pri zdravniku, ki pa pravi da nadaljni pregledi niso potrebni. Veckrat sem pomoc poiskala tudi pri dezurnem, a mi dajo injekcijo in me napotijo nazaj k osebnemu.
Sama pa vec ne vem kaj se dogaja z mano, od kod ti glavoboli? Imam tumor?
Bolecina je kljuvajoca, topa, enkrat bolj intenzivna, drugic manj, je pa zelo moteca.
Ker po normalni poti ne pridem do slikanja, sem se ze pozanimala za mr glave samoplacnisko, ki pa stane 300 €…in zdaj se vprasam-ali res placujem zavarovanje zastonj? Zakaj me zdravnik ne da na preiskave?
Zadnje dni me poleg glavobola spremlja tudi slabost-bruhala nisem, imam pa cel cas obcutek da vsak cas bom. Popijem nekaj s plinom in potem je nekaj casa, recimo pol ure, v redu, potem pa naprej isto.
Boli me tudi za desnim usesom, je to kaj povezano?
Prosim pomagajte mi, strah me je tumorja. Skrbi me predvsem to, da ti glavoboli trajajo ze tako dolgo.
Hvala za vas cas on odgovor
Spoštovani!
Oprostite za pozen odogovor. Mogoče ste medtem že rešili svoje težave.
Ali je glavobol stalen, ali prihaja v valovih, in so vmes obodobja brez glavobola. Kako je s spanjem? Kaj ga omili in kaj poslabša? Ali so senca boleča na dotik? Ali so vam mogoče preverili sedimentacijo krvi?
Ena od možnosti dolgotrajenga glavobola je vnetje obsenčnične arterije. Druga taka možnost so spremembe na vratni hrbtenici, ki pritiskajo na živce. Skratka več vprašanj kot odgovorov.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni,
Imam eno vprasanje za vas, in sicer naj vam opisem sedanje tezave ki jim imam v vratni hrbtenici. Pred 3 meseci sem bila na mrt vratu ,kjer so mi ugotovili hemangiom v normalni velikosti in med c4-5, c5-6 in c6-7 premaknjeni diski. Vsakodnevno imam bolecine v levi roki, ki je posledica zaradi vratne hrbt. In vsako noc se zbujam z mravljinci v obeh rokah. (bila sem ze dvakrat pri nevrologu, prvic je po porodu, pred 10 meseci jemala tablete zaradi karpalnega posledica je porod,ki se je umirilo po terapiji. ponovno se je vrnilo mravljincenje, ki boli roka po umiritvi mravljincenja. receno je zaradi vratne hrbtenice c6. Zanima me naslednje pred 14 dnevi me je zabolela glava na podrocju zatilja, nato naslednje jutro glavobol se seli visje od zatilja, ki se nadaljuje vse do senc obeh straneh. Sedaj me samo leva stran senc boli in rahel pritisk za levim ocesom in celu. Bolecina je pulzujoca in na otip rahlo cutim da boli, v enem trenutku sem dozivela cudno bolecino, kot bi se elektrike dotaknila v senci. Bolecina je bila dokaj mocna, ampak je trajala par sekund, in nato je bolecina izginila. Nikoli taksne bolecine nisem dozivela. Danas zjutraj pulzujoca bolecina v senci me ponovno obisce in zadaj v vratu spodnjem delu me spremlja pulzujoca bolecina ki ni mocnejsa od bolecine v senci. Bolecina v senci se mi veckrat na dan vrne in poneha. Naj se dodam da sem eno leto po porodu in se mi je tudi krvni pritisk spremenil, pred nosecnostjo dokaj visok sedaj 100/60 in imam zaradi niskega pritiska vcasih slabo ravnotezo kot bi bila vinjena, ni pa huda omoticnost..
Upam da sem dokaj razumljivo opisala svojo tezavo in v naprej se vam zahvaljujem in pricakujem vas odgovor.
Kakšen je hemangiom normalne velikosti? Imate mešanico verjetno nepovezanih težav in karoalni kanal nima zveze s hrbtenico in bolečino v sencah. Prav tako nima z ničemer od tega zveze krvni tlak. Predlagam, da se težav lotite ločeno, vsake posebej. Lep pozdrav