Najdi forum

glavobol po treningih

Zdravo.

Že pet let se ukvarjam z rekreativnim kolesarstvom, tekom. Opažam sledeče: ne glede na težavnost treninga me še nikoli niso zares bolele noge (ali drugi mišični sklopi), pač pa vedno le glava: tiščanje iz vseh strani in piskanje v ušesih.

Če je mogoče, bi rad dobil odgovor kakšnega strokovnjaka (ORL ?), kajti piskanje v ušesih je prisotno vedno, ne le po fizičnem naporu, pač pa tudi pri stresu. Kaj, če sploh kaj, se da storiti – v službo je treba vsak dan, mar ne (delam v prosveti)?

Ali se komu dagaja kaj podobnega? Z odgovorom ‘pretiravaš s treningom’ ne bom zadovoljen!

Aljoša

Tud meni se je dogajalo da mi je piskalo par dni v ušesu in kaj sem ugotovil? Visok krvi tlak, ko se mi je znižal pa je piskanje prenehalo.

LP, miki

Aljoša,

Praviš, da: Z odgovorom ‘pretiravaš s treningom’ ne bom zadovoljen!
Jaz misli še veš. Najprej ugotovi ali sploh smeš trenirati. Obisk pri zdravniku bi ti dal najboljši odgovor. Lahko, da Miki ima prav.

lp

Pred leti sem tekla 3x tedensko po 6 km. Pogosto se mi je dogajalo to, kar omenjaš. Enkrat pa celo to, da se mi je mravljinčil obraz.
Jaz imam pa nizek krvni tlak.
Razlaga dr. je bila, da se občasno dogajajo motnje prekrvavitve tudi v glavi.. Samo to velja, če se dogodek zgodi le nekajkrat v dolgem časovnem razponu. Tako, da… je bolje, da preveriš svoje zdravstveno stanje, Aljoša.

New Report

Close